Haberler

Facebook Anketinde Sürpriz Sonuç

Sadece Facebook Üyelerinin Katılabildiği ve Sadece Bir Kez Oy Verebildiği Ankette, Sürpriz Sonuç.

Sadece Facebook üyelerinin katılabildiği ve sadece bir kez oy verebildiği ankette, kullanıcılar şehirsel tabanında oy kullanabiliyor. Sonuçlar, sadece Facebook üyelerinin genel eğilimlerini gösteriyor.

Ankette şu ana kadar verilen 30 bin 781 oyun dağılımına göre Türkiye genelinde CHP, yüzde %35 ile birinci sırada görünüyor. Yüzde %19,7 ile AK Parti listenin ikinci sırasında. Üçüncü sırada ise yüzde %19.3ile MHP yer alırken, Saadet partisi %10.4’lük bir oranla önceki seçimlere göre ciddi bir yükseliş gösterdi.

30 bin 781 kişinin oy kullandığı ve halen sürmekte olan anketin 1 Şubat 2009 tarihi saat 21:00 itibariyle sonuçları şöyle:

Türkiye Geneli

CHP : %35

AKP : %19,7

MHP : %19.3ile

SP : %10.4

Boş oy : %0.5

Kararsız :%0.4

ANAP : %0.2

Diğer partiler : %14,05

Rize İlinde Durum:

AKP’nin önde olduğu iller arasında yer alan Rize İlinde, AKP %53’lük oranla 1 sırada yer alıyor. Numan Kurtuluş’un liderliğin de ilk seçimine giren Saadet Partisi ise, %24’lük oranla Rize ilinde de yükselişini sürdürdü. CHP ve MHP ise %6’lık oranla 3.’lüğü paylaşırken, ANAP, DSP, İP, ÖDP, % 1 oranında kaldılar.

Ardeşen’de Durum:

Son dönemlerde AKP’nin elinde bulunan Ardeşen’de ise anket sonuçları şaşırtıcı bir seviye de seyrediyor. Emekli eğitimci, Necdet GÜLBAY’ın bu dönem aday gösterildiği saadet partisi, %40’lık oranla 1. sırada yer alıyor. %31’lik oranla halen Ardeşen Belediye Başkanı olan Mümtaz Sinan’nın aday olduğu AKP ikinci, %12’lik oranla Temel ERYILMAZ’ın aday gösterildiği ANAP 3. sırada yer alıyor.

Ardeşen de ki AKP devri, Eski Rize Milletvekili ve Çevre eski Bakanı İmdat Sütlüoğlu’nun Saadet Partisi’nden istifasının ardından AKP’ye geçişi ile başlamış, 2002 genel seçimlerinde Rize’den Milletvekili seçilen Sütlüoğlu’ndan boşalan başkanlık koltuğuna 18 Ağustos 2002 tarihinde dönemin Başkan yardımcısı Mümtaz Sinan geçişi ile sürmüştü. 2004 yerel seçiminde AKP’den aday olan Sinan’nın yeniden başkalığa seçilişi ile Ardeşen’de ki AKP sürecini bu güne dek taşınmış oldu.

Türkiye Geneli İl Genel Meclisi Oy Dağılımı

Şu anda oylamaya açık olan anket için sonuçlar

Cumhuriyet Halk Partisi :%35.2

Adalet ve Kalkınma Partisi : %19.6

Milliyetçi Hareket Partisi : %19.2

Saadet Partisi : %10.4

Demokratik Toplum Partisi : %5.5

Demokratik Sol Parti : %2.2

Demokrat Parti : %2

Büyük Birlik Partisi : %1.7

Türkiye Komünist Partisi : %0.7

Özgürlük ve Dayanışma Partisi : %0.7

Boş Oy Vereceğim / Oy Vermeyeceğim : %0.5

Bağımsız Türkiye Partisi : %0.5

Kararsız : %0.4

İşçi Partisi : %0.4

Liberal Demokrat Parti : %0.2

Genç Parti : %0.2

Emek Partisi : %0.2

Anavatan Partisi : %0.2

Millet Partisi : %0.1

Bağımsız : %0.1

Hak ve Özgürlükler Partisi : %0.1

Halkın Yükselişi Partisi : %0

Sosyaldemokrat Halk Partisi : %0

Barış ve Demokrasi Partisi :%0

Genel Toplam : %100

Diğer illerde durum

Adana'da CHP ve MHP oyları başbaşa gidiyor. AKP ise bu ikilin 10 puan kadar ardında yer alıyor. Bursa'da ise CHP, AKP'nin 4 puan önünde lider görünüyor.

AKP'nin önde olduğu iller arasında Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çorum, Düzce, Elazığ, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kayseri, Kilis, Konya, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Tokat, Trabzon, Van bulunuyor.

CHP'nin önde olduğu iller arasında Amasya, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Adana, Bursa, İstanbul, İzmir, Ankara, Çanakkale, Denizli, Edirne, Gaziantep, Giresun, Hatay, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Muğla, Sinop, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Zonguldak bulunuyor.

MHP'nin önde olduğu iller arasında Afyon, Burdur, Çankırı, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Mersin, Niğde, Osmaniye, Yozgat bulunuyor.

DTP'nin önde olduğu iller arasında Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Şırnak, Tunceli bulunuyor.

DSP'nin önde olduğu tek il Eskişehir.

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title