Haberler

Eski BM Genel Sekreteri Annan İran'da Açıklaması

"Cenevre anlaşması bölgesel siyasi arenadaki en önemli gelişme”

Eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan, "İran ile 5+1 ülkeleri arasında imzalanan Cenevre anlaşması bölgesel siyasi arenadaki en önemli gelişmelerden biri. Bu çabanın nihai anlaşma sağlanana kadar sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Tahran'da bulunan The Elders Başkanı Annan, Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenledi. Toplantıda diğer The Elders üyeleri adına İran ziyaretini değerlendiren bir bildiri okuyan Annan, bunun The Elders heyetinin ilk İran ziyareti olduğunu ve ziyaret kapsamında Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Başkanı Haşimi Rafsancani ve Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif başta olmak üzere son derece faydalı görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Ziyaretlerinin hedefinin İranlı üst düzey yöneticiler ile görüşüp onların bölgedeki gelişmeler hakkındaki önerilerini öğrenmek olduğunu ifade eden Annan, "İranlı ev sahiplerimiz ve biz Suriye'deki üzüntü verici koşullardan son derece endişe ediyoruz. Suriye halkının acılarını azaltmak için elimizden gelen tüm çabayı göstermeye hazırız" diye konuştu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin eylül ayında Birleşmiş Milletler'de yaptığı konuşmaya değinen Annan, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanının BM'deki konuşmasında dile getirdiği gibi barışçıl bir dünya ve savaşı reddetmek için yeni ümitler oluşuyor, tartışma karşısında diyaloğun tercih edilmesiyle sonuçlanan ümitler. Bu bağlamda birçok olumlu gelişmeler yaşandı ve şüphesiz bunların en önemlisi kasım ayında Cenevre'de sağlanan nükleer anlaşma. Bu çabanın nihai anlaşma sağlanana kadar sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz."

Bölgede karşılıklı saygı ve güvenin yeniden inşa edilmesi gerektiğini söyleyen Annan, şöyle devam etti:

"Sağlıklı toplumlar üç esas üzerine kurulabilir:  Barış ve istikrar, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygı. Kalıcı bir kalkınma ancak barış ve istikrar ile mümkün olabilir ve bu da hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygı olmadan gerçekleşemez. Hepimiz dünyaya barışı getirmekle sorumluyuz ve sorunları çözebilmek için el ele vermeliyiz."

The Elders Başkanı Annan'a İran ziyaretinde heyetin diğer üyeleri eski Finlandiya Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari, Cape Town emekli Başpiskoposu Desmond Tutu ve eski Meksika Devlet Başkanı Ernesto Zedillo eşlik ediyor.

Eski dünya liderlerinin yer aldığı ve "Küresel İhtiyar Heyeti" olarak da adlandırılan uluslararası bir sivil toplum örgütü The Elders, 2007'de eski Güney Afrika Cumhurbaşkanı merhum Nelson Mandela tarafından dünya kamuoyunca tanınmış kişileri bir araya getirilerek kurulmuştu. - İran

Kaynak: AA / Politika

Birleşmiş Milletler Kofi Annan Cenevre İran Politika Güncel Haberler

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel çalışanları tarafından dövüldü

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel çalışanları tarafından dövüldü

2 çocuk annesi boğazı kesilerek katledildi! 3 altın bilezik için öldürmüş

2 çocuk annesi boğazı kesilerek katledildi! 3 altın bilezik için öldürmüş

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Bakmadan Geçme

25 Mayıs hangi burç? 25 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 25 Mayıs tarihi hangi burç olur? 25 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 25 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Steam çöktü mü? 25 Mayıs Cumartesi Steam sorun mu var? Galatasaray'da seçim ne zaman, seçim bugün mü? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Yeni eğitim müfredatı onaylandı mı? Talim ve Terbiye Kurulu müfredatı onayladı mı? 25-26 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 25-26 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 25-26 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25-26 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar #128240
Cem Yılmaz'a mahkemeden kötü haber! 10 bin dolar nafaka ödemeye devam edeceğini duyunca sinirlendi

Cem Yılmaz'a mahkemeden kötü haber! 10 bin dolar nafaka ödemeye devam edeceğini duyunca sinirlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title