Haberler

Erdoğan: Ülkemizde İkinci Bir Bayrak Dalgalandırmak İsteyenler İhanet İçinde (2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ahi Bayramı etkinliklerinin ardından, Bağbaşı Mezarlığı'nda Neşet Ertaş'ın mezarını ziyaret etti.

'bozkırın TEZENİSİNİ UNUTMAYIP, UNUTTURMAYACAĞIZ'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ahi Bayramı etkinliklerinin ardından, Bağbaşı Mezarlığı'nda Neşet Ertaş'ın mezarını ziyaret etti. Ertaş'ın çocuklarının bulunmadığı ziyaret sırasında Erdoğan, diğer yakınlarıyla görüşüp baş sağlığı diledi. Erdoğan, mezarlıktaki duadan sonra Makisos Otele geldi.

Türkiye'nin en büyük SPA ve Termal Oteli'nin açılışını yaptı. Başbakan otel sahiplerinden Ercan Malkoç'un ürettiği elektrikli otomobilin deneme sürüşünü yaptıktan sonra aynı otelde düzenlenen ' Neşet Ertaş 1'inci Altın Bağlama Kültür Sanat Ödülleri' törenine katıldı. Törende sanatçılardan İbrahim Tatlıses, Orhan Gencebay, Ahmet Özhan, Bedia Akartürk, Metin Şentürk, İsmail Türüt, Fatih Kısaparmak, Safiye Soyman, Gülşen Kutlu, Emel Taşçıoğlu gibi sanatçılar da bulundu. Neşet Ertaş'ın ailesi buradaki törene de gelmedi:

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik törende yaptığı konuşmada, "Büyük ustayı bugün anmaya geldik. Şehirlerde Ahilik anlayışının sürmesini diliyoruz. Neşet usta da Anadolu'nun sesi olarak geldi. Yeni şeyler söyledi. Anadolu kültürüne hakim olanlar, sabah seher vakti kapı çalmanın Ahmet Yesevi'yi anmak olduğunu bilirler. Neşet usta, Anadolu'nun duygu ve maneviyat dünyasına ayrı bir kapı açtı" dedi.

Başbakan Erdoğan da törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Değerli Neşet Ertaş dostları ve sanatçılar. Can dostlar, sevgili canlar, merhum Neşet Ertaş'ın vefatının 1'inci seneyi devriyesinde rahmetle minnetle anıyoruz. Çocukluğundan beri yeri doldurulmaz acılar, yoksulluk yaşadı. Garipti, garip yaşadı, aramızdan 1 yıl önce ayrılıp, hakka yürüdü. Hiç kuşkusuz bizi sessiz, arkasında garip bıraktı. Topraktan geldiğini biliyordu. Sevenlerine dinleyenlerine, 'ayağınızın turabıyım' diye sesleniyordu. Neşet Ertaş, Yunus gibi ete kemiğe bürünmüştü. 21'inci yüzyılda bir Yunus'la onunla tanışmanın gururunu taşıyorum. Biz saz ve söz ustasının doyumsuz muhabbetine mazhar olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Öyle isimler vardır ki, milletin sahnesinden sessizce gelir, geçerler. Varlıklarını kimse hissetmez. Kadrini kıymetini bilmezler, ta ki göçene dek. Öyle bir iz bırakırlar ki kimse silemez. Bizim medeniyetimiz aşk ile aşk üzerine inşa edilmiş, sevgi ve gönül medeniyeti olmuşuz. Bu medeniyetin özünde Mevlana'nın, Hacı Bektaş gibi gönül dostlarının Neşet ustanın titizlikle, sarsılmaz bir inançla toprağa zerk ettikleri tertemiz aşk vardır. Hak bildiği yoldan ayrılmadı. Gönüller kırıp, can incitmedi. Milletçe hakkımızı ona helal ediyoruz. Bozkırın tezenesini unutmayacak ve unutturmayacağız."

'GÖNÜL DAĞI'NI SÖYLEDİ

1'inci Altın Bağlama Kültür Sanat Ödülleri, yılın çalgısı dalında kabak kemane sanatçısı Cafer Nazlıbaşak'a Bedia Akartürk, en iyi genç yetenek sanatçısı dalında Hulusi Gölbaşı'na ödülünü Mehmet Erenler, en iyi yerel sanatçı dalında Seyit Çevik'e ödülünü İbrahim Tatlıses, Abdal Kültürüne hizmet ödülünü Erol Parlak'a sanatçı Orhan Gencebay, en iyi okuyucu dalında Gülşen Kutlu'ya Başbakan ve eşi plaket verdi.

Daha sonra sahnede kalan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sanatçılarla Neşet Ertaş'ın 'Gönül Dağı' türküsünü söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Neşet Ertaş Bağbaşı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title