Haberler

Erdoğan: ''Sizin vatanseverliğniz nerde?'' -

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu milletin iradesine, büyümesine, yükselmesine Allah'ın izniyle hiç kimse pranga vuramayacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu milletin iradesine, büyümesine, yükselmesine Allah'ın izniyle hiç kimse pranga vuramayacak. Komplo nereden gelirse gelsin, biz onu topyekun karşılayacak güçteyiz, tecrübedeyiz. Kimse komplolarla uydurma operasyonlarla milletimin gözünü boyayamayacak. Milletim müsterih olsun, içi rahat olsun. Ekonomimiz kaya gibi sağlam, istikrarımız kaya gibi sağlam, siyasetimiz, kadrolarımız kaya gibi sağlam" dedi.

Başbakan Erdoğan, Manisa'nın Salihli ilçesinde yapımı tamamlanan bazı eserlerin toplu açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, halka hitap etti.

Salihli'ye bir yıldır şehit gelmediğine işaret eden Erdoğan, "İşte bundan rahatsız oluyorlar. Onlar istiyorlar ki şehit gelsin, sokağa dökülecekler, ondan sonra oradan oy devşirecekler, yaptıkları bu. Birkaç tane cam çerçeve indirenler, sokaklara dökülen o marjinal gruplar var ya, bunları özgürlük mücadelesi veren insanlar diye tanıtıyorlar. Kim? İşte CHP'nin genel müdürü. Ayıptır, ayıptır. Eline diline dursun. Esnafın, vatandaşın camını çerçevesini indirenler, işte şimdi Halk Bankasının camını çerçevesini indiriyorlar. Utanır insan utanır, bankanın camını çerçevesini indirenlere bunlar vatansever dilebilir misiniz? Bunlar hainlerin ta kendileridir. Bunların vatan millet diye bir derdi yok" diye konuştu.

Erdoğan, Halk Bankasının iktidara geldiklerindeki ederinin 1 milyar doların altında olduğunu anımsatarak, "Halk Bankasının şu andaki ederi 25 milyar dolar. Buraya durup dururken gelmedik. Bizden önce Halk Bankası görev zararı yazıyordu, Ziraat Bankası görev zararı yazıyordu. Vakıfbank görev zararı yazıyordu. Şimdi bu bankalar Avrupa'nın sayılı bankaları haline geldi. İşte faiz lobisi çalışıyor, nedir? Devletin bankaları güçlü olmasın. Halbuki Halk Bankasının bugün yüzde 49'u borsaya açık, yani halka açık, böyle bir durumda. Buna bile tahammül edemediler" dedi.

Başbakan Erdoğan, hükumetin eğitim alanındaki icraatlarını da hatırlatarak, "Artık yavrularımızın kitaplarını bulmak için kırtasiye dükkanlarını dolaşıyor musunuz? Sıraların üzerinde kitapları ücretsiz olarak alıyor musunuz? Yolsuzluğa bulaşan bir iktidar bunları yapabilir miydi?" değerlendirmesinde bulundu.

Göreve geldiklerinde üniversite öğrencilere 45 lira burs verildiğini, şimdiyse Kredi Yurtlar'da kalan öğrencilerin beslenme yardımıyla beraber 480 lira aldığını belirten Erdoğan, "Yılbaşından sonra bunu 500 liranın üzerine çıkarıyoruz. Ayrıca master öğrencileri 580 lira alıyordu, 600 liraya çıkarıyoruz. Aynı şekilde doktora öğrencileri asgari ücret, onu da güçlendiriyoruz. Derdimiz şu gençlik sağa sola bakmasın, kimseye muhtaç olmasın ama buradan devlet olarak imkanları onlar için seferber edelim" diye konuştu.

Erdoğan, İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un "Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez" şiirine atıfta bulunarak, Türkiye'de nifak tohumları ekmek isteyenlerin başaramayacağını ifade etti.

Bu milletin iradesine, büyümesine, yükselmesine Allahın izniyle hiç kimsenin pranga vuramayacağını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Komplo nereden gelirse gelsin, biz onu topyekun karşılayacak güçteyiz, tecrübedeyiz. Bizi kimse boyunduruğu altına alamayacak. Bizi kimse zincire vuramayacak. Kimse komplolarla uydurma operasyonlarla milletimin gözünü boyayamayacak. Sizin bugün hala dışarıdan aldığı emir ve talimatla manşetler atan, yalan haberler yapan medyanız varsa, bizim de milletimiz var, Allahımız var. Bunların algı operasyonları varsa, milletimin hakikati gören kalp gözü var. Bunların adliye önlerinde şov yapan savcıları varsa, bizim dili dualı yaşlılarımız, coşkulu kardeşlerimiz, hanım kardeşlerimiz, yürekleri bizimle çarpan annelerimiz, babalarımız, kardeşlerimiz var. Birilerinin bedduaları varsa bizim halis niyetlerimiz, hasbi dualarımız var, niyazlarımız var. Milletim müsterih olsun, içi rahat olsun. Ekonomimiz kaya gibi sağlam, istikrarımız kaya gibi sağlam, siyasetimiz, kadrolarımız kaya gibi sağlam."

-"Onlar istifa etmedi, biz ihraç ettik"

Erdoğan, partiden istifalara ilişkin ise "Onlar istifa etmedi, biz ihraç ettik. Biz tedbirli kesin ihraç kararıyla disipline gönderdik. İşin metodu bu. Baktılar ki gidiyoruz, beylik bizde kalsın diye istifa etmek zorunda kaldılar. Bunların içerisinde bir tanesi bakan. Sen bakanken niçin bu uyarılarını yapmadın. Madem bir şeyler biliyordun o zaman niye konuşmadın, şimdi bülbül oluyorsun. Dürüstlük bu mu? Eğer bakan olarak kalsaydın bunları söyleyecek miydin? Onun için turnusol kağıdı gibi her şey belli oluyor ama biz her şeyi konuşmayız. Vakti saati geldiğinde iyot gibi onlar dışa çıkacaklar. Onlar AK Parti'nin gücü altında bir şeyler elde ediyorlardı. Eğer senin gücün varsa bağımsız olarak milletvekili olursun ondan sonra da konuşursun. Ama bağımsız milletvekili olmayıp genel başkanının arkasında, davetimize icabetle böyle bir şeye uyacaksın, ondan sonra da ihanet edeceksin. Onları artık biz milli iradeye, halkımıza havale ediyoruz ve bundan sonra da bu türler olduğu anda biz partimizin içinde tutmayız, anında kapıya koyarız. Çünkü bize onlar değil, bize millet yeter, millet" diye konuştu.

-"Biz 2023'ün, 2071'in büyük Türkiye'sinin ekonomisini inşa ediyoruz"

11 yılda hafif bir rüzgarla yıkılacak ekonomi inşa etmediklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, şunları dile getirdi:

"Biz basit spekülasyonlarla, vurguncuların komplolarıyla çökecek ekonomi inşa etmedik, biz 2023'ün, 2071'in büyük Türkiye'sinin ekonomisini inşa ediyoruz. Biz yeni Türkiye'yi inşa ediyoruz. Bu yeni Türkiye her türlü vesayetten kurtulmuş, birini sınıf bir demokrasiye kavuşmuş bir Türkiye olacak. Yeni Türkiye'de çetelerin, emirlerini dışarıdan alan maşaların, ajanlık, casusluk yapan örgülerin hükmü geçmeyecek. Kimsenin şüphesi olmasın, yeni Türkiye'yi sizlerle, milletimizle beraber, hep birlikte inşa edeceğiz. Kimse endişe etmesin, biz nice badireler atlattık, bunu da kolaylıkla atlatacağız. Milletimden en büyük dileğim, bizlere olan inancını, güvenini, desteğini kesmesin, dualarını bizden eksik etmesin."

Erdoğan, Türkiye'de Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Roman, Arnavut, Boşnak, herkesi, yaratılanı yaratandan ötürü sevdiklerini ve Türkiye'nin tek millet, tek bayrak ve tek vatan olduğunu vurguladı.

"Türkiye 780 bin kilometrekare ile tek vatan, kimse burada ameliyat yapamaz" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"O bölücü terör örgütü falan hepsi hikaye, hala bölmeye devam ederlerse, aynen bu şekilde devam ederlerse karşısında bizim milli irademizi görürler, gücümüzü görürler. Dördüncüsü tek devlet. Çıkmış birileri devlet kuracakmış. Sen kendinde misin, nerede geziyorsun, nerede dolaşıyorsun ya. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. İşte mesele bu. Bunu halledeceğiz, bunu başaracağız. bizim Rabiamız da bu."

- Notlar

Salihli Kent Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine çok sayıda vatandaş katıldı.

Meydandaki "Milletin Adamları" yazılı büyük pankartta Adnan Menderes'in fotoğrafının altında "Astınız", Turgut Özal'ın resminin altında "Zehirlediniz" Recep Tayyip Erdoğan'ın resminin altında "Yedirmeyiz" yazısı dikkati çekti.

Tören alanında izdiham nedeniyle fenalaşan vatandaşlara sağlık ekipleri müdahale etti.

Salihli Belediyesine ait futbol tesislerine helikopterle gelen Başbakan Erdoğan, buradan tören alanının yapılacağı meydana geçti.

Başbakan Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile milletvekilleri eşlik etti.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından Salihli'de yapımı tamamlanan eserlerin açılış kurdelesini eşi Emine Erdoğan, bakanlar ve protokol üyeleriyle birlikte kesti.

Açılışın ardından Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, partililere satranç takımı verdi. Tören sonunda meydandakiler telefonlarının ışığını yaktı.

(Bitti)

Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz, Enes Kaplan, Ramazan Ercan

Yayınlayan: Cemil Kartal

-salihli

-açılış töreni

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Salihli Türkiye Politika Güncel Haberler

title