Haberler

Erdoğan'dan çok konuşulacak Davutoğlu ve Babacan çıkışı: O makamlara layık oldukları için gelmediler, getirildiler

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin iktidarında uzun yıllar bakanlık koltuğunda oturan Ali Babacan ve hem bakanlık hem de başbakanlık koltuğunda oturan Ahmet Davutoğlu için "Onlar o makamlara kendileri layık oldukları için gelmediler, getirildiler" şeklinde bir çıkışa imza attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam katıldığı TRT ortak yayınında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi. Erdoğan'a yöneltilen sorular arasında DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'yla ilgili ne düşündüğü de vardı.

Sabah gazetesinin yazarlarından Okan Müderrisoğlu'nun "Bir dönem sizinle yol yürüyen ve önemli makamlara gelmiş isimler ve ayrı partiler kurdular. Geriye dönüp bakınca onlar için bir tanımınız ya da değerlendirmeniz oluyor mu zaman zaman?" diyerek yönelttiği soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği yanıt dikkat çekiciydi.

"O MAKAMLARA LAYIK OLDUKLARI İÇİN GELMEDİLER"

"Onların nasıl ihanetin içerisinde olduklarını kendilerinin düşünmesi lazım" diyen Erdoğan, "Onlar o makamlara kendi layık oldukları için gelmediler. O makamlara getirildiler. Eğer onlara bakanlık verildiyse, başbakanlık verildiyse, hepsi onlara bir irade o makamları verdi. Onlar bunun kıymetini bilemedi. Öbür tarafta hakeza o da aynı. Şu anda masanın etrafında dönüp dolaşıp bir şey yapmaya gayret ediyorlar. Biz milletimizin ferasetine inanıyoruz. Kimin ne olduğunu net görür, oradan oyunu ona göre kullanır" ifadelerine yer verdi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Ahmet Davutoğlu Ali Babacan Politika Güncel Haberler

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Bakmadan Geçme

Konferans Ligi Şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor mu? Limon FC olayı ne, Limon FC maçında ne oldu? #129300 30 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! İsrail lanetleme kararı nedir? Lanetleme kararı alınınca ne olur? 30 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 30 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Mourinho ne zaman İstanbul'a geliyor? Aziz Yıldırım transferi bitirdi Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #129300 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

500

Yorumlar (11)

adem :

OYUMUZ SANA REİSSS SENDEN BAŞKASI YALAAAN I LOVE YOU ERDOĞAN

200
571
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

Dislike rekoru kırmaya ant içmişsin anlaşılan :))

yanıt46
yanıt18
Basin:

Hiç biri eline su dokemez

229
410
yanıtYanıtla
polat tatar:

Layık olmadıkları halde o makamlara gelmişlerse, suçu işin ehli olmadıkları halde onları o koltuğa oturtanda ararlar. Din bile "işi ehline verin" der. "Biz görev verdik, onlar yapamadı" demek de çözüm değil. Zira bunlar hemen gelip görevden alınan isimler değil.

566
63
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

işte itiraf.... Acaba diğer makamlarda oturan kişilerin durumu ne?

449
52
yanıtYanıtla
Kenan Tetik:

İşe yaramayanları gönderdi başka arıyorsan 6 1 masaya bak

yanıt28
yanıt54
Mavi Mavi:

Diğer makamlarda oturanlar layıkıyla işlerini yapıyorlar uzun zamandır.Bunlar zaten işini yapamadıkları için görevlerinden alınmış hırs ve makam sevdası onları gördüğümüz gibi nerelere götürdü!Şimdi aynı hırsla toplandıkları masa da bir makam kapma derdinde ikiside!

yanıt33
yanıt57
Umit Cetin:

reis ne derse o dur konu kapanmıştır.

208
288
yanıtYanıtla
Qwe Qwe:

O değil de Suriyelilere yıllarca baktık şimdi de adamlara ev yapıyoruz bedavadan memleketlerinde. Bizim insanımız kirasını ödeyemiyor oturacak ev bulamıyor yıllardır bunlarin yüzünden. Biz şimdi bunlara baktık üzerine de ödül olarak ev veriyoruz.

166
79
yanıtYanıtla
Zubeyde Kamalak:

Ee hepiniz öyle değilmi ihanet ettiğiniz Erbakan hoca olmasaydı esameniz okunurmuydu

3
4
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title