Haberler

Erdoğan: Bunlar Çark Belgeleri

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, "Yolsuzluğun olduğu bir ülkede 230 milyar dolardan milli geliri alıp da 820 milyar dolara nasıl çıkarıyorsunuz?." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi soruyorum, 'Bu ülkede yolsuzluk var' diyen Kılıçdaroğlu, 'Yolsuzluk var' diyen Bahçeli, 'Yolsuzluk var' diyen BDP, şimdi soruyorum ben bunlara, yolsuzluğun olduğu bir ülkede 230 milyar dolardan milli geliri alıp da 820 milyar dolara nasıl çıkarıyorsunuz?" dedi.

Erdoğan, partisince Bingöl'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Bingöl-Erzurum, Bingöl-Diyarbakır karayollarındaki yatırımlarının süratle devam ettiğini söyledi.

GAP'ı, Güneydoğu Anadolu Projesi'ni Karadeniz Bölgesi'ne Bingöl üzerinden bağlayacaklarını ifade eden Erdoğan, Bingöl'e yapılan yatırımlara değindi. Erdoğan, "12 yılda Bingöl'e ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 5 katrilyon, 5 katrilyon" diye konuştu.

Eğitimdeki okul sayısını 360'tan 562'ye yükselttiklerini, 5 bin bilgisayar gönderdiklerini, 246 okula internet bağlantısı yaptıklarını, 141 bilişim teknolojisi sınıfı kurduklarını anlatan Erdoğan, "Şimdi Fatih Projesi, 302 sınıfa etkileşimli tahtayı monte ettik. 563 tablet bilgisayarı Bingöllü yavrularımıza gönderdik" dedi.

Türkiye genelinde Fatih Projesi'nin başladığı günden bugüne 163 bin tablet bilgisayar dağıttıklarını dile getiren Erdoğan, bu ay 675 bin tablet bilgisayar dağıtacaklarını, gelecek 18 ay içinde de 350 bin etkileşimli tahtayı okullara monte edeceklerini bildirdi.

Bingöl'de her yıl 29 bin öğrenciye destek için anneleri aracılığıyla kızlara, erkeklere eğitim yardımı verdiklerini belirten Erdoğan, "2007 yılında Bingöl Üniversitesini kim kurdu? Biz kurduk. 6 fakülte, 3 yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu, 4 enstitü kazandırdık. Bingöl Üniversitesinde şu anda ne kadar öğrenci var biliyor musunuz? 7 bin öğrenci var. Bu hem buradan göçü engelliyor hem de buraya bir ekonomi kazandırıyor" dedi.

Göreve geldiklerinde Türkiye genelinde öğrencilere verilen burs miktarının sadece 45 lira olduğunu ve üç ayda bir verildiğini anlatan Erdoğan, şu anda 300 lira burs, 200 lira beslenme yardımı olmak üzere 500 lira verdiklerini kaydetti.

-"Fark ortada. Yolsuzluğun olduğu bir ülkede bunları nasıl yaparsın?"

Erdoğan, "Şimdi soruyorum, 'Bu ülkede yolsuzluk var' diyen Kılıçdaroğlu, 'Yolsuzluk var' diyen Bahçeli, 'Yolsuzluk var' diyen BDP, şimdi soruyorum ben bunlara, yolsuzluğun olduğu bir ülkede 230 milyar dolardan milli geliri alıp da 820 milyar dolara nasıl çıkarıyorsunuz? Göreve geldik, milli gelirimiz neydi biliyor musunuz? 230 milyar dolar. 79 senede buraya gelmişler. Biz 11 senede bunun üzerine 590 milyar dolar ilave ettik, şu anda 820 milyar dolar" ifadesini kullandı.

Türkiye'de 79 senede yapılan bölünmüş yolun 6 bin 100 kilometre olduğunu, kendilerinin 11 senede 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Fark ortada. Yolsuzluğun olduğu bir ülkede bunları nasıl yaparsın? Türkiye'nin borcu neydi biliyor musunuz? 100 liranın 73 lirası borçtu, şimdi 100 liranın 35 lirası borç. Nereden nereye geldik. Devlet yüzde 63 faizle borçlanıyordu, şimdi tek haneliye indi. Nereden nereye. Enflasyon neydi? Yüzde 30, şimdi yüzde 8. Bu aradaki farklar kimin cebinde kalıyor? Benim Bingöllü kardeşimin cebinde kalıyor. Bunlar IMF'ye verirler, veriştirirler. Peki IMF'ye kim borçlandı? MHP. Yavru CHP, DSP, ANAP. 23,5 milyar dolar borçla bize bıraktılar. Ödedik, ödedik, ödedik, geçen 14 Mayıs'ta bitirdik. Şu anda bizim IMF'ye borcumuz yok. Şimdi bizden onlar borç istiyor. Milliyetçiyiz derler, Merkez Bankasının kasasında ne vardı biliyor musunuz? 27,5 milyar dolar. Şimdi tırmanmaya başladı, 130 milyar dolara doğru ulaştı. 27,5 milyar dolar nire, 130 milyar dolar nire? Aramızdaki fark bu.

Benim köylü, çiftçi kardeşim, Ziraat Bankası yüzde kaç faizle sana kredi veriyordu, hatırla. Yüzde 59. Şimdi yüzde 5. Kim zulmediyordu çiftçiye, köylüye? Halk Bankası, esnafa yüzde 46 faizle kredi veriyordu, yüzde 46. Şimdi yüzde 5. Bak nereden nerelere geldik. Daha iyi olacak, daha güzel günler var önümüzde. Anneler, okullarda, sıraların üzerinde kitapları ücretsiz alıyor muyuz? Ücret falan yok."

-"Ne sağlığıyla uğraştılar vatandaşımın ne de eczaneden ilacıyla"

Vatandaşın artık istediği hastaneye gidebildiğini, istediği eczaneden ilacını alabildiğini ifade eden Erdoğan, "Bunlar bu incelikleri hiçbir zaman yakalamadı. Ne sağlığıyla uğraştılar vatandaşımın ne de eczaneden ilacıyla. Bu Bay Kılıçdaroğlu, genel müdürdü, SSK'da. O genel müdürken sosyal sigorta hastanelerinde kuyruklarda çok çile çektirdi bize. Çok vicdansız bu, çok çile çektirdi çok. Rahmetli anam beni gönderirdi Ok Meydanı SSK'ya, sadece numara alırdım, ondan sonra anacığımı beklerdim. Doktor verirdi reçeteyi, inerdik eczanesine hastanenin. İlacın yarısı var, yarısı yok. Şimdi böyle bir sıkıntı var mı? Bu, modern Türkiye'nin geldiği noktadır işte. Onlar bunu yapamadılar" diye konuştu.

"İnanın, bu Kılıçdaroğlu'nun da Bahçeli'nin de diğerlerinin de eline 3 tane, 5 tane koyun verin kaybedip gelirler" ifadesini kullanan Erdoğan, "Zaten geçen seçimlerde İstanbul'da belediye başkan adayı oldu, belediye başkan adayıyken gitmiş İstanbul'un Kağıthane ilçesinden kaydını yaptırmış. Sormuşlar 'Nereden adaysın' diye. 'Kağıttepe'den' demiş. Kağıttepe diye bir ilçe yok, Kağıthane var. Ve ne oldu biliyor musunuz? O seçimde İstanbul'da oy kullanamadı, kendine oy kullanamadı. Siyasette kendine oy kullanamayan nasıl olacak da bu ülkeyi yönetecek. Bunların durumu, acınacak haldeler" değerlendirmesinde bulundu.

Ancak Bingöl'de şu anda başka bir şeyi özlediğini anlatan Erdoğan, "Bingöl'de inşallah bu BDP'nin sandıklarda demokrasi dersi alması gerekiyor, bu dersi inşallah benimBingöllü kardeşlerim BDP'ye verecek" dedi.

Başbakan Erdoğan, "İnanın Rahşan affı çıkmasaydı içerdeydi zaten. Rahşan affıyla kurtardı. Onun için de Rahşan Hanımı devamlı yanında taşıyor, vefa borcu" ifadesini kullandı.

-"Bingölümüzü daha modern bir kent haline getireceğiz"

Bingöl'de turizm, sağlık konusunda yapılan yatırımlara değinen Erdoğan, AK Parti'nin iktidara geldiği döneme kadar kente sadece 5 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, kendilerinin ise 10 yılda 127 kilometre bölünmüş yol, bin 781 kilometre asfalt yol ve 20 köprü yaptıklarını ifade etti. Erdoğan, Bingöl-Muş demiryolunun baraj altında kalan 110 kilometrelik yeni demiryolunun da yapımına devam ettiklerini kaydetti.

"Bingöl'ün hasretini çektiği Gülbahar Barajı'nı Bingöl'e biz kazandırdık" diyen Erdoğan, barajın, 16 bin dönüm araziyi sulayacak sulama tesislerinin inşasına da yakında başlanacağını vurguladı. Peri Suyu üzerine inşa edilen, 173 metre yüksekliğindeki dev enerji projesi Kiğı Barajı ve HES'in kente enerji üreteceğini belirten Erdoğan, "Bu baraj için bugüne kadar 1 katrilyon 285 trilyon (1 milyar 285 milyon) liralık yatırım yapıldı. Büyük bölümü tamamlandı, inşallah kalanını da süratle tamamlayacağız" dedi.

Bingöl'ün köylerindeki su sorunun büyük ölçüde çözüldüğünü, köyler için 2 bin 668 kilometre asfalt ve beton yol yapıldığını dile getiren Erdoğan, Bingöl merkez organize sanayi bölgesinde 16 firmanın üretim yaptığını, 350 kişinin istihdam edildiğini belirtti.

"Bingöl hep yanımızda oldu. İnanıyorum ki 30 Mart'ta da yanımızda olduğunu göstereceğinize, desteğinizi daha güçlü bir şekilde ortaya koyacağınıza, verdiğimiz mücadelede bizi yalnız bırakmayacağınıza inanıyorum" diyen Erdoğan, kamuoyu araştırmalarının sonuçlarına bakarak belediye başkanlığı için nöbet değişimi yaptıklarını söyledi ve belediye başkan adayı Yücel Barakazi'yi sahneye çağırdı.

Erdoğan, "Kendisi çok iyi yetişmiş bir kardeşimiz. Zengin birikimini belediye başkanı olarak Bingöl'e en iyi şekilde aktaracağına inanıyorum. İnşallah Cevdet Yılmaz kardeşimle el ele verecekler, el ele vereceğizBingölümüzü daha modern bir kent haline getireceğiz. 30 Mart'ta Bingöl'de çıkacak sonucun tüm bölgeye, tüm Türkiye'ye örnek olmasını bekliyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.

Mitinge Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kalkınma Bakanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı ve AK Parti Batman Milletvekili Mehmet Şimşek, eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, AK Parti'nin bazı milletvekilleri, AK Parti Bingöl Belediye Başkan adayı Yücel Barakazi katıldı.

(Bitti)

-başbakan erdoğan

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Ak Parti Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title