Haberler

Fatih Erbakan ve Mustafa Destici'den hükümete emekli maaşı çağrısı

Güncelleme:

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan ve Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici, emekli maaş zammıyla ilgili hükümete çağrıda bulundu. Erbakan, emeklilere yüzde 19,77 olarak açıklanan 6 aylık enflasyon oranında zam yapılmasının emeklilerin enflasyona ezdirilmesi anlamına geleceğini ifade ederken; Destici ise "Memur ve emeklimize enflasyon farkı artı seyyanen 10.000 TL artı yüzde 10 refah payı verilmesinin doğru olacağına inanıyoruz" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümete emekli maaş zammıyla ilgili çağrıda bulundu. Emeklilerin karşı karşıya bırakıldıkları duruma dikkat çeken Erbakan, emeklilere yüzde 19,77 olarak açıklanan 6 aylık enflasyon oranında zam yapılmasının emeklilerin enflasyona ezdirilmesi anlamına geleceğini ifade etti. Destici ise "Memur ve emeklimize enflasyon farkı artı seyyanen 10.000 TL artı yüzde 10 refah payı verilmesinin doğru olacağına inanıyoruz" dedi.

"EMEKLİMİZ ENFLASYONA EZDİRİLMEMELİDİR"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, emeklilere yüzde 19,77 olarak açıklanan 6 aylık enflasyon oranında zam yapılmasının emeklilerin enflasyona ezdirilmesi anlamına geleceğini ifade etti. Erbakan, yaptığı yazılı açıklamada, parti olarak memurların enflasyona ezdirilmemesi amacıyla yapılanları desteklediklerini, emeklilerin karşı karşıya bırakıldıkları duruma ise dikkati çektiklerini kaydetti.

"EMEKLİLERİMİZİN AÇLIK SINIRININ ALTINA MAHKUM EDİLMESİ BÜYÜK HATA OLUR"

Erbakan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Memurlarımıza yapılacak zam oranını netleştiren yasa teklifinde emeklilere ilişkin herhangi bir düzenlemenin yer almaması, bu vefakar, cefakar, emektar insanlarımızı ziyadesiyle üzmüştür. Alacakları zam için günlerdir TÜİK'in açıklayacağı enflasyon rakamlarını bekleyen SSK ve BAĞ-KUR emeklilerimize sadece yüzde 19,77 olarak açıklanan 6 aylık enflasyon oranında zam yapılması, emeklilerimizin enflasyona ezdirilmesi anlamına gelecektir. Bu artışın sadece kök aylıklara uygulanacak olması da işin başka sıkıntılı tarafıdır. Milyonlarca emeklimizin bu yıl da açlık sınırının çok altında yaşamaya mahkum edilmesi büyük hata olacaktır. Memurlarımıza yapılan seyyanen zam, milyonlarca memur emeklilerini maalesef kapsamamaktadır."

"Açlık sınırının altında yaşayan emeklilerin de tıpkı memurlar gibi seyyanen zammı hak ettiğini" belirten Erbakan, açıklamasında, "Parti olarak hükümetimize, emeklilerimize tıpkı memurlara verildiği gibi refah payının verilmesi, intibak düzenlemesiyle eski ve yeni emeklilere uygulanan aylık bağlama oranları farklılıklarının giderilmesi, bu konuda da haksızlığın sona erdirilmesi, milyonlarca vatandaşımızın beklediği kademeli emeklilik düzenlemesinin bir an önce çıkarılması için çağrıda bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

DESTİCİ: 10 BİN ARTI YÜZDE 10

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile dün yaptığı görüşmenin ardından bugün yaptığı basın açıklamasında, memur ve emekli zamlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Memur ve emeklilere enflasyon farkı artı seyyanen 10 bin TL artı yüzde 10 refah payı verilmesi gerektiğini söyleyen Destici, "Memur ve emeklimize enflasyon farkı artı seyyanen 10.000 TL artı yüzde 10 refah payı verilmesinin doğru olacağına inanıyoruz. Ayrıca staj ve çıraklık dönemlerinin de önümüzdeki süreçte emekliliğe sayılmasını doğru buluyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Enflasyon farkı Fatih Erbakan Fatih Memur Zam Politika Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Yozgat'ta 20'nin üzerinde sokak köpeği ölü bulundu

Yozgat'ta 20'nin üzerinde sokak köpeği ölü bulundu

500

Yorumlar (36)

yasir kamer:

birde emekli olduğumda asgari ücretin yüzde30 üstünde maaş alıyordum şimdi yüzde 40 altında maaş alıyorum. En çok zam memur ve asagari ücretliye yapılıyor. Halbuki en çok zam emekli olan vatandaşa olması lazım ki artık kenarda huzure içinde yaşayıp ölmeyi bekleyelim.Emeklinin çalışmaması lazım ve bence yeter artık bu memurlara her istedkleri veriliyor vergisi bizden çıkıyor ve zamda az alıyoruz

79
17
yanıtYanıtla
necmettin durmaz:

olması gereken bu yoksa emeklinin ahını alırlar

71
8
yanıtYanıtla
Murat Erzine:

En azından asgari ücret seviyesine gelsin,oy isterken öyle demiyordunuz belediye seçimlerinde alırsınız bidaha oy hangi lafınıza güveneceğiz

50
7
yanıtYanıtla
Orhan KÖSE:

BBP - Yeniden Refah iyiki varsınız yoksa yönümüz ne olacaktı

38
19
yanıtYanıtla
yasir kamer:

bu ülkede sadece memurlar ve memur emeklileri var arakdaş. Normal emeklilere zam yapılmıyorki. En yüksekten 8 yıl prim ödedim maaşım 7500 tl ve herkes ile aynı alyorum.Prim ödemeyen veya az ödeyen de aynı alıyor.

47
8
yanıtYanıtla
Fehamettin ANKARALI:

aYNEN DOĞRU KATILIYORUM BUNA ÇÖZÜM BULUMNASI GEREKLİ

yanıt3
yanıt1
DİYARBEKİR:

yarın seçim olsa bu emekliler akp ye oy vermese alacağı oy en fazla % 20 dir

44
5
yanıtYanıtla
Anadolu Evladı:

Merak etme bu millet ağlar ağlar yine AKP verir. Ohhhhh Ohhhhhhhh

yanıt26
yanıt5
Recep Ertuğrul:

Teşekkürler Yeniden Refah teşekkürler BBP. Teşekkürler geleceğin başkanı Fatih Erbakan.

40
8
yanıtYanıtla
Doğrucu Mahmut:

Gaz alıcılar sahnede yine .bıktık bu tiyatrodan..sıradaki...

41
6
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title