Haberler

Emekli Albay Temizöz'ün Yargılanması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: "Dava, yargısız infaz ve işkencelerin hesabının sorulması açısından son derece önemli "

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, emekli albay Cemal Temizöz'ün yargılandığı davayı yakından takip ettiklerini belirterek, "Dava, yargısız infaz ve işkencelerin hesabının sorulması açısından son derece önemli" ifadesini kullandı.

Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, Cizre'de 1993-1995 yılları arasındaki faili meçhul cinayetlerle ilgili davaya ilişkin duruşmasının bugün gerçekleştirileceğini anımsattı.

Adalet yerini bulana kadar davayı izlemeyi sürdürüceğini belirten Tanrıkulu, Temizöz ve diğer sanıklar hakkında sürdürülen davanın, yargısız infaz ve işkencelerin hesabının sorulması açısından son derece önemli olduğunu ifade etti.

Tanrıkulu, bu ve benzeri davaları dikkatle takip ettiklerini, verilecek kararların tarihi önemi bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Yargısız infazların, faili meçhul cinayetlerin bir daha yaşanmaması için faillerin cezasız kalmaması gerektiğini unutmamalıyız. Hala yakınlarının kemiklerini bulmaya çalışan kayıp yakınlarının, cinayetlerin hesabının sorulması için hukuki mücadele verenlerin adalet yerini bulana kadar yanında olmayı ısrarla sürdüreceğimizi kamuoyuna bir kez daha beyan ediyoruz." - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Cemal Temizöz Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title