Haberler

2011'de Erdoğan'dan Veto Yedi, Bugün AK Parti'den Aday Oldu

Güncelleme:

AK Parti'nin Maltepe adayı Edibe Sözen, 2007'de AK Parti'den İstanbul Milletvekili seçilirken, 2011 seçimlerinde Erdoğan'dan veto yemişti.

Başbakan Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki hafta sonu programını seçim mesaisine ayırdı. Kurmaylarıyla birlikte 100'e yakın ilçe belediye başkan adayını tek tek gözden geçiren Erdoğan, listeye son halini verdi. AK Parti'nin Maltepe Belediye Başkan adayı Prof. Edibe Sözen oldu.

2011'DE ERDOĞAN'DAN VETO YEDİ

Edibe Sözen, 2006 yılında akademik kariyerine ara vererek AK Parti'ye katılmış ve ardından da Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti. 2007 yılında yapılan genel seçimlerde AK Parti'den İstanbul Milletvekili seçilen Sözen, 2011 seçimlerinde ise aday gösterilmemişti. Prof. Sözen, geçtiğimiz yıl yapılan AK Parti kongresinde MKYK üyeliğine seçilmişti.

TWITTER HESABINDAN AÇIKLAMIŞTI

30 Mart yerel seçimlerinde aday adayı olduğunu Twitter hesabından açıklayan Sözen "İstanbul Maltepe ilçesi belediyesi başkanlığı aday adaylığı başvurumu yapmış bulunmaktayım. Diğer aday adaylarına da başarılar diliyorum" ifadelerine yer vermişti.

EDİBE SÖZEN KİMDİR?

1 Ocak 1961'de Sivas'ta doğdu. Baba adı Doğan, anne adı Nevzade'dir. Öğretim Üyesi; Marmara Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde, Post doktorasını ABD Wisconsin Üniversitesi'nde gerçekleştirdi. Wisconsin Üniversitesi'ne misafir öğretim üyesi olarak davet edildi. 1994'te uygulamalı sosyoloji doçenti, 2000'de iletişim profesörü oldu. Almanya, Avusturya ve Hollanda'da çalışmalar yaptı. Utah Üniversitesi'ne davet edildi. Almanya, Ludwigshafen'de Bilim Araştırma Ödülüne layık görüldü. Utah, Arizona, Chicago ve Köln Üniversitelerinde çalışmalar gerçekleştirdi. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Dekan Yardımcılığı görevini yürüttü. AA Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Kent çalışmaları, yerel yönetimler ve siyasal iletişim konularında danışmanlık yaptı. Basın İlan Kurumu Tarafsızlık Grubu ve ILAD Üyesidir. Yurtiçi ve dışında 50'nin üzerinde makale ve tebliğin yanı sıra 3'ü ortak, 4'ü telif toplam 7 eseri yayınlandı.

İşte AK Parti'nin İstanbul'un ilçeleri için açıkladığı adaylar;

Anadolu Yakası:

Çekmeköy: Ahmet Poyraz
Adalar: Coşkun Özden
Kadıköy: Hurşit Yıldırım
Pendik: Kenan Şahin
Kartal: Temurhan Yıldız
Maltepe: Prof. Edibe Sözen
Üsküdar: Hilmi Türkmen
Tuzla: Şadi Yazıcı
Şile: Can Tabakoğlu
Sultanbeyli: Hüseyin Keskin
Ümraniye: Hasan Can
Ataşehir: Nimetullah Topu

Avrupa Yakası:

Başakşehir: Mevlüt Uysal
Esenler: Tevfik Göksu
Bağcılar: Lokman Çağırıcı
Bahçelievler: Osman Develioğlu
Avcılar: Bayram Şenocak
Fatih: Mustafa Demir
Arnavutköy: Haşim Baltacı
Sultangazi: Cahit Altunay
Beyoğlu: Ahmet Misbah Demircan
Şişli: Mukadder Başeğmez
Bayrampaşa: Atilla Aydıner
Güngören: Şakir Yücel Karaman
Kağıthane: Fazlı Kılıç
Bakırköy: Mehmet Emin Ertekin
Esenyurt: Necmi Kadıoğlu
Çatalca: Savaş Barutçu
Zeytinburnu: Murat Aydın
Sarıyer: Sedat Özsoy

9 İLÇEDE ADAYLAR NETLEŞMEDİ

9 ilçe henüz netleşmedi: Beşiktaş, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Silivri, Beykoz, Sancaktepe.

 

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Edibe Sözen Ak Parti Maltepe Politika Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (8)

HASAN TAHSİN DOĞANdogancay07@hotmail.com:

BAŞBAKANDAN İSTEDİĞİNİ ALDI DA, VATANDAŞTAN ALIR ÜÇÜN BİRİNİ!..

27
19
yanıtYanıtla
ali fuatalifuatakdeniz@hotmail.com:

oooh aldım istedğğğiimm başkannnlıığğıı yarın kazandınmmmmı taammmaamm GELSİİİN AYAKKAAABIIII KUTUUULARRIIII OOOOHHHHHHH DURMAK YOK YOLAA DEVAAAMMM bir kaç çelik kasa siparişide vereyim şimdideennde hazır olsun EN BYÜKK AVANTAYLA KALKINMAA PARTİSSSİİİ

14
11
yanıtYanıtla
SSK EMEKLİSİcemal.karaciger@ipa.com.tr:

O İSTEDİĞİNİ ALMIŞ ,DARISI BİZLERE ; BİZLERE DE İSTEDİĞİMİZİ BİR TÜRLÜ VERMİYOR .HADİ BAKALIM .MANTIĞIM DİYOR OY YOK VİJDANIM DA DİYOR .....HADİ HAYIRLISI

14
6
yanıtYanıtla
h.ilham koralresin2koral@hotmail.com:

niye veto yesin ki,Ak parti de hizmet sırayla zamanı gelince yapılır,yaptırılır.FESAT düşünmenin anlamı yok.Başarılar dilerim,hayırlı olsun.

11
9
yanıtYanıtla
USTARENGOcekic.recep@hotmail.com:

BIRI ISTEDIGINI ALMIS BIRIDE ISTEDIGINI VERMIS BIZE BIR SEY KALMAMIS:))

9
6
yanıtYanıtla
TIS TIS ZORTsdf@hotmail.com:

ZARTT KABAKAGAT

7
7
yanıtYanıtla
muhsinhaberinolsun06@mynet.com:

AKP nin bir döneö GOBBELS'i yine sahnede. Yetiştiği yer ABD Wisconsin Üniversitesi Cüneyt ZAPSU, Egemen BAĞIŞ ile menşei aynı.

2
4
yanıtYanıtla
esonmezdagsssonmezdag@hotmail.com:

matdi durumu kotuye gitmistir bir 5 yildaha o zaman koseyi doner

1
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title