Haberler

Davutoğlu'dan Şırnak'taki koruculara çağrı: 'Kimler oy verecek' mesajlarına dikkat edin'

Güncelleme:

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Şırnak'taki koruculara gönderilen 'Kimler oy verecek' mesajlarına dikkat çekerek, valilerin görevinin seçimin suhuletle yapılması olduğunu söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Şırnak Valisi ve Şırnak'taki askeri ve mülki görevliler dikkat etsinler: Koruculara gönderdikleri mesajları biliyoruz. Her bir korucu ailesine, 'Kimler oy verecek. Bunları ilgili karakola teslim edin' gibi ifadelerle yazılan mesajlar var. Bütün valilere sesleniyorum, sizin göreviniz seçimin suhuletle yapılması; seçimin yönlendirilmesi değil. Biz bunları yakından takip ediyoruz" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bugün Fox TV'de İlker Karagöz'ün sorularını yanıtladı. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisiyle ilgili 'Bizden gidenleri hiç saymıyorum bile… Onların masada da irapta da mahalli yok' sözlerinin anımsatılması üzerine, şunları söyledi:

"ÖYLESİNE BİR EGO VAR Kİ…"

"Saymamış olsa öyle bir tweet atmaz. Dedim ya, bilinçaltını dışarı yansıtıyor. Erdoğan'ı ne bitirdi derseniz? Kibri bitirdi. Kendisinden başka kimsenin önemli olmadığına, hatta kendisinden başka gerçek anlamda Müslüman, neredeyse gerçek anlamda insan olmadığına öylesine inanmış ki, öylesine bir ego var ki… Çevresindeki şahsiyetleri ezerek yürüyen birisi. Bizi ezemediği için düşman oluyor… Bizim şahsiyetimizi ezemediği için bizi önemsizleştirmeye çalışıyor. Allah aşkına o masayla ilgili katkılarımızı herkes bilir.

Erdoğan bunu görmüyor mu zannediyorsunuz? Özel bir sohbetinde ne söylediğini ben biliyorum. 'Sizin hocanızın başının altından çıkıyor' diye etrafına söylenmiş, altılı masa ile ilgili, beni kastederek. Mesele o, bu değil. Altılı masa, altı siyasi liderin iradesidir… Orada öfkelenerek söylediği sözlerin ne olduğunu biliyorum ben, yakın çevrelerine.

"AK PARTİ'NİN DAYANDIĞI TABAN, BİZE HALA SAYGI DUYUYOR"

Şimdi bu tweeti atmak zorunda. Şunu demeye çalışıyor… Türkiye, liderliğini kaybetti. AK Parti'nin dayandığı toplumsal kesimlerin liderliğini korumaya çalışıyor. İçten içe biliyor ki AK Parti'nin dayandığı taban, bize hala saygı duyuyor. O tabanın ümidi biziz, o değil artık. O taban, bize oy verir. Belki çekinir söylemez ama nihai kertede oy verecek. Sonunda şunu düşünür, bizim başkanımız bize sahip çıkar. Ben de, şunu söylüyorum; AK Parti seçmenine… Hiç tereddüt etmeyin. Suça bulaşmamış yolsuzluk yapmamış her vatandaşımızın hamisi de garantörü de biziz."

"ŞIRNAK VALİSİ VE ŞIRNAK'TAKİ ASKERİ VE MÜLKİ GÖREVLİLER DİKKAT ETSİNLER"

Bu çağrısının bürokrasiyi kapsayıp kapsamadığının sorulması üzerine Davutoğlu, şunları söyledi:

"Seçim döneminde herhangi bir yasadışı müdahaleye karışmamış, görevini düzgün yapmış, hiçbir bürokrat çekinmemeli. Sayın Kılıçdaroğlu ile de bunları konuştuk. Detaylı çalışmalar da yapıyoruz, şu anda. Bürokrasiyi bizim kadar bilen yok.

Bütün bürokratlara, valilere bu dönemde; çok net bir ifadeyle de söylüyorum. Şırnak Valisi ve Şırnak'taki askeri ve mülki görevliler dikkat etsinler: Koruculara gönderdikleri mesajları biliyoruz. Her bir korucu ailesine, 'Kimler oy verecek. Bunları ilgili karakola teslim edin' gibi ifadelerle yazılan mesajlar var. Bütün valilere sesleniyorum: Sizin göreviniz seçimin suhuletle yapılması, seçimin yönlendirilmesi değil. Biz bunları yakından takip ediyoruz. Görevini çok iyi yapan valileri de biliyorum.

Herkes kendisini biliyor. Yolsuzluklara bulaşmış kimse ile devam etmeyiz. Hesabını sorarız. Kamuda görev yapmak bir emanettir. Ben de aldım bu görevi… Tek maaşla çalıştım. İkinci bir maaş teklif edildiğinde kabul etmedim. Çünkü devlet görevi, kendisi şerefli bir misyondur. Onu kirletmemek lazım.

Bir İçişleri Bakanı 'siyasi darbe' demez seçime. Siyasi darbe ise 14 Mayıs günü siyasi darbe yapılacak diye ne yapacak İçişleri Bakanı. Güvenlik birimlerini toplayıp darbeyi engelleyin diye sokağa mı çıkaracak. Bu nasıl bir aymazlıktır. Ona bu talimatı, bu küstahlığı yapmasına izin veren Erdoğan'a soruyorum ne yapacaksınız seçim günü? Kazandığımızda çıkın söyleyin. Ben söylüyorum, seçimi kazandığımızda suhuletle gidip devralacağız."

Kaynak: ANKA / Politika

Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu Şırnak Politika Haberler

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı? ÖSYM YKS 2024 sınav giriş belgeleri erişime açıldı! YKS YER SORGULAMA EKRANI İnci Taneleri CANLI izle! 23 Mayıs Nisan İnci Taneleri 16. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! #128250 Heimlich manevrası nedir? Heimlich manevrası nasıl uygulanır? Buz Yolu filmi oyuncuları kim? Buz Yolu filmi konusu, oyuncuları! Buz Yolu ne zaman nerede çekildi? #128250 Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Meteoroloji'den uyarı! Hangi bölgelerde yağış bekleniyor? Hava nasıl olacak? 24 Mayıs Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Mayıs burç yorumları nedir?
Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title