Haberler

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat! Son 10 gün neler olduğu araştırılacak

Güncelleme:

Seçimin ardından geçen salı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan AK Parti MYK toplantısında oy kaybının nedenlerini araştırması için oluşturulan çalışma kurullarının neleri masaya yatıracağı belirlendi.

31 Mart yerel seçimlerinden istediği sonucu alamayan AK Parti'de bunun nedenleri araştırılmaya başlandı. Bununla ilgili bir kurul oluşturulması talimatını veren Erdoğan, kısa sürede bir rapor hazırlanıp kendisine sunulmasını istedi.

SON 10 GÜNLÜK SÜRENİN ANALİZİ

Hürriyet'te yer alan bilgiye göre; MYK'da parti kurmaylarınca seçmenin davranışını son 10 gün belirlediği, parti oyunun en çok bu süreçte eridiği değerlendirilmişti. Tespitler doğrultusunda, çalışma gruplarından bir ekip özellikle bu süreci inceleyecek ve son 10 günde seçmen davranışını neyin etkilediğinin analizini yapacak.

40 SORULUK BİR ANKET YAPILACAK

AK Parti 81 ilde yeniden sahaya iniyor. Buna göre büyükşehir, il, ilçe ve belde fark etmeksizin buralarda seçmenin kendisine neden oy vermediğine dair yaklaşık 40 soruluk açık uçlu anket yapacak. Vatandaşa, 'Ne beklentiniz var?', 'AK Parti belediyesinden memnun muydunuz?', 'Neden sandığa gitmediniz?' gibi sorular sorulacak. Anketler çalışma kurullarında değerlendirilip, Erdoğan'a sunulacak.

BALKON KONUŞMASINDA SİNYALİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yaptığı balkon konuşmasında "Özeleştiri" vurgusu yaparak seçim sonuçlarını enine boyuna değerlendireceklerinin mesajını vermişti. Erdoğan açıklamasında "Partimizin organlarında mahalli idareler seçimlerinin neticelerini açık yüreklilikle değerlendireceğiz, öz eleştirimizi cesaretle yapacağız. Her zaman demokrasinin, sandığın tarafında yer aldık. Bugün de aynı sorumluluk duygusuyla hareket ediyor, milletin iradesinin üzerinde güç tanımıyoruz. Milletin sandıkta verdiği mesajları en isabetli, en objektif şekilde akıl ve vicdan terazimizde tartarak gerekli adımları mutlaka atacağız" demişti.

Kaynak: Haberler.com / Politika

AK Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (134)

Selçuk Gesoğlu:

Hala gerçek sebebi anlamaktan uzaklar. Son 10 güne değil 10 yıla bakmalılar.

970
83
yanıtYanıtla
Alkurt:

SEVGILI CUMHURBASKANIM, HIC KIMSEYI ANKETE GÖNDERMEYIN, HER CARSIYA INDIGIMDE HALKIN NABZINI TUTAN BIRI OLARAK BENI CAGIRIN SIZE SIRALAYAYIM.

yanıt484
yanıt20
gökhan yıldırım:

ilk sebep işçi emeklisi ve asgari üvretliyi enayi yerine koymalari

yanıt227
yanıt13
sade vatandaş:

akp ye çok büyük kumpas yapılıyor olmalı yoksa böyle ekonominin mükemmel herkesin halindan memnun bir eli yağda bir eli manda kaymaklı balda olduğu yerde bu seçimler neden kaybedilsin bunun iyice araştırılması lazım bakalım araştırdıklarında ne görecekler

yanıt160
yanıt14
öti1941:

Bana göre son 20 yil ve daha önceki amerika seyahatlari da arastirilmali.

yanıt82
yanıt8
mehmet:

kralım aynaya bakın

yanıt69
yanıt6
Slm:

Neyi araştıracaksın. Millet aç aç. Ekonomi dibe vurmuş.

736
68
yanıtYanıtla
Narter Nart:

Çoğunluğu aç değil ama çok zor durumda...Az bir kısmi ise zenginliğinden artık kendini tanrı zannediyor..

yanıt551
yanıt15
Adem Örnek:

MİLLET AÇ AMA SIFIR OTOMOBİL SATIŞLARI REKOR KIRIYOR, DÖVİZ VE KUYUMCULARIN ÖNÜNDE KUYRUK VAR, RAMAZANDA İFTAR AÇACAK BOŞ YER YOK, AVM LER DE MAĞAZALAR BOŞALMIŞ DURUMDA AMA MİLLET AÇ YERSEN

yanıt201
yanıt515
Seyfettin Arslan:

Yenildin kabul et

373
60
yanıtYanıtla
Tüm 134 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title