Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta seçim çağrısına CHP'den net tavır: 6 Nisan'dan sonraki her tarih senin koltuğun içindir

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün "Milletimiz 14 Mayıs'ta 6'lı masaya 'Yeter' diyecek" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın bu çıkışı seçimin 14 Mayıs'ta yapılacağı şeklinde yorumlandı. Erdoğan'ın sözlerine CHP'den de ilk yanıt geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç karara itiraz ederek "Seçimin haziranda olacağını demiştin, sözünü tutamadın. Biz 6 Nisan'dan önce olacak her seçime evet diyeceğimizi söyledik. Bu tarihten sonrası senin koltuğun içindir." dedi.

Kamuoyunda seçimlerin erkene alınacağı konuşulurken, AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs 1950'de Menderes'in "Yeter söz milletin" çıkışını hatırlattı. Erdoğan, "Milletimiz 73 yıl sonra 6'lı masaya aynı gün 'Yeter' diyecek" diye konuştu. Erdoğan'ın bu çıkışı seçimin 14 Mayıs'ta yapılacağı şeklinde yorumlandı. CHP'den Erdoğan'ın bu sözlerine ilk yanıt geldi.

"SEÇİM TARİHİNİ BELİRLEMİŞSİN, HAYIRLI OLSUN"

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında seçim tarihine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özkoç, "Seçim tarihini belirlemişsin, hayırlı olsun. Demişsin ki Mayıs'ın 14'ü... Bir kere daha sözünün arkasında duramadın. 'Seçim haziranda olacak, zamanında olacak' demiştin, o sözünü dahi tutamadın" dedi.

14 MAYIS'A İTİRAZ ETTİ

Özkoç 14 Mayıs kararına itiraz ederek, "Biz sana dedik ki '6 Nisan'dan önce seçim olursa bu millet içindir, 6 Nisan'dan sonraki seçim saray ve senin koltuğun içindir.' Sen milleti düşünmediğin için, kendin için bir seçim tarihi belirledin" ifadelerini kullandı.

"SON KEZ SENİN ALDIĞIN KARARA MİLLET UYMAK ZORUNDA KALACAK"

"Ve biz millet olarak buna uymak zorundayız ama bu millet son kez senin aldığın bu karara uymak zorunda kalacak" diyen Özkoç, "Umut ediyorum ki ortak akılla hareket eden parlamenter sistemde güçler ayrılığında tekrar itibarlı Türkiye Cumhuriyetin noktasına gelir" açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Engin Özkoç Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (37)

murat Yildirim:

İnsanların kalp gözü kapanmış bu vatan için yapılan bu kadar hizmeti inkar ediyorlar, geçmişte ne zorluklar çektiğini hatırlamayan bir sürü akıl yoksulu insanlar var bu ülkede

305
230
yanıtYanıtla
Erkan Can :

insanlar belki kendileri zorluk cekerken ödedikleri vergilerde lüks içinde yasayan yoneticileri finanse etmekten,ülke bu kadar zordayken milyonlarca ne olduğu belirsiz insanı kontrolsüzce ülkeye alan,liyakatsizce yoneten insanlardan bıkmıs olabilir

yanıt48
yanıt41
Fikret Ceran:

Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar. Araf/179

yanıt62
yanıt12
sade vatandaş:

yirmi küsür yılda halka bir şey vermeyen yalnızca boş kuru vaatlerde bulunan bir iktidarın bize en azından bana verebileceği hiç bir şey yok kılıçtaroğlu aday olursa ona niye oyumu vermeyeyim ne kaybederim beni kim engelleyebilir zamanında şimdikine verdimde ne oldu başım göğemi erdi

125
245
yanıtYanıtla
Mevlüt:

Sen fanisin, yok olup gideceksin. Reisin Türkiye için yaptıklarına bak. Allah aşkına Kılıçdaroğlu Putin ile oturup konuşsa iki çift laf edebilecek kapasite de mi. Bunu kendi partisi ile inkar etmiyor.

yanıt150
yanıt89
Erkan Can :

Bugün arabistan ekonomi bakanı şunu söyledi "türkiye, pakistan, mısır gibi savunmasız ülkeleri desteklemeye devam edeceğiz." sen kalkmıs reisin buyuklugunden bahsediyorsun hala,uyanın..

yanıt37
yanıt39
Zübeyir Kıvrak:

FARZI MİSAL ALTILI MASA SEÇİMİ KAZANIRSA KAÇAK SARAY DEDİĞİNİZ BEŞTEPE'YE GİDECEKMİSİNİZ ???

181
112
yanıtYanıtla
zübükzade:

kacaksaray ı müze yapacaklar her odasına yaptıklarınızın belgelerini koyup sergileyeceklermiş

yanıt34
yanıt39
rizeli:

ortak akılla hareket eden parlamenter sistem ile güçlü türkiye

122
163
yanıtYanıtla
Zübeyir Kıvrak:

SEÇİMLE YATIP SEÇİMLE KALKTINIZ İŞTE SEÇİM İŞTE SANDIK .PEKİ BU AYMAZLIK NİYE MEMLETE MİLLETE KAYIRLI OLSUN

205
74
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title