Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çelebi'ye verdiği çocuk talimatıyla ilgili eleştirilere yanıt

Güncelleme:

Azerbaycan ziyareti dönüşü uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti rozeti taktığı sırada Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ile aralarında geçen çocuk diyaloğuyla ilgili eleştirilere yanıt verdi. Gazetecinin "Kürtlere yönelik söylediğiniz iddia edildi. Kürtleri mi kastettiniz?" sorusuna Erdoğan, "Ben her zaman açık açık en az 3 çocuk diyorum zaten. Bu benim gizli bir politikam değil ki. Orada da söylediğim çok açık ama onların istismarı bitmez. " dedi.

CHP'den milletvekili seçilen ardından Memleket Partisi'ne geçen ve son olarak bu partiden de istifa eden Milletvekili Mehmet Ali Çelebi AK Parti'ye katıldı. Meclis'teki partisinin grup toplantısına Çelebi'nin rozetini takan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o esnada yaptığı çocuk tavsiyesi bazı kesimler tarafından sert bir dille eleştirildi.

O GÜN NE OLDU?

Kürsüde yaptığı konuşmanın ardından Erdoğan, Çelebi'nin elini sıktı ve "Senin çocuk kaç tane?" diye sordu. Çelebi ise "Bir tane efendim" şeklinde yanıt verdi. Çelebi daha sonra yanında bulunan eşini işaret ederek "Doktora yapıyor, kariyer" dedi. Erdoğan ise "Olmaz ya çocuk da olmalı. Sayıları artırmak lazım" dedi. Çelebi'nin eşine yaşını soran ve "46" yanıtını alan Erdoğan, "Allah'tan isteyelim devam. Çocuk çok önemli. Bak PKK'nın 5 tane 10 tane 15 tane var" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çelebi'ye verdiği çocuk talimatıyla ilgili eleştirilere yanıt

ERDOĞAN'DAN ELEŞTİRİLERE YANIT

Azerbaycan ziyareti dönüşü uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuyla ilgili eleştirilere de yanıt verdi. Gazetecinin, "Birisi İzmir Milletvekilli Mehmet Ali Çelebi'nin AK Parti'ye katılım töreninde çok çocuk tavsiyesinde bulundunuz. Buradaki bir ifadeniz üzerinden HDP, CHP, Gelecek, Deva gibi partiler bunu istismar ettiler, 'Kürtlere yönelik söyledi' dediler. Kürtleri mi orada kastettiniz?" sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi:

"ONLARIN İSTİSMARI BİTMEZ"

"Ben her zaman açık açık en az 3 çocuk diyorum zaten. Bu benim gizli bir politikam değil ki. Böyle bir şeyi hiçbir zaman gizlemedim zaten. Orada da söylediğim çok açık ama onların istismarı bitmez. Onların istismarına cevap yetiştirmeye de gerek yok."

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Mehmet Ali Çelebi Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

500

Yorumlar (5)

Melih Kılaç:

kimi kastedebilir.dağdaki hainler benim bildiğime göre üremiyorlar

107
31
yanıtYanıtla
metheone :

Aynı tepkiyi 6'lı masanın ortaklarından da bekliyoruz. Neden çıt yok?

43
41
yanıtYanıtla
bekir yapici:

önce halkin 3 cocugu rahatlikla besleyecek giydirecek ihtiyaclarini giderecek isteklerini karsiliyacak okutucak seviyeye getirilmesi gerekmezmi yüzde 60 in askari ücretle yasadigi ve ev kirasiyla ayligin adeta ayni seviyeye geldigi bir ülkede bu ne kadar mümkün?

52
5
yanıtYanıtla
Salih ÇAKIR:

Sayın Erdoğan orada, kadının kariyeri çocuk yapmaktır dedi. Hiç kimse farketmedi mi?

21
17
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

ev yok bark yok kira üç buçuk asgari ücret beş buçuk bu şartlarda cesaretin varsa yap suriyeliler gibi üç beş çocuk

14
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title