Haberler

'CHP'ye 'Cumhuriyet Allak Bullak Partisi' Dememiz Doğru Olur'

BURSA'da referandum sonuçlarını değerlendiren Devlet Bakanı Faruk Çelik, Türk milletinin referanduma 'evet' demesiyle darbe anayasasının değişmesinden yana tavır koyduğunu söyledi.

BURSA'da referandum sonuçlarını değerlendiren Devlet Bakanı Faruk Çelik, Türk milletinin referanduma 'evet' demesiyle darbe anayasasının değişmesinden yana tavır koyduğunu söyledi. Bakan Çelik, "Muhalefet partileri mutlaka politikalarını gözden geçirmelidir. AK Parti'nin dışında 'evet' oyu veren gerçek sosyal demokratlar, muhafazakar milliyetçiler, sivil toplum örgütleri, Büyük Birlik Partisi ve Saadet Partisi'ne teşekkür ediyoruz. Bunların yanında demokratik yarışta 'hayır' verenlere de teşekkür ediyoruz" dedi. Faruk Çelik, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamamasını ise, "Cumhuriyet Halk Partisi'ne 'Cumhuriyet allak bullak partisi' dememiz doğru olur" esprisi ile değerlendirdi.

AK Partililer referandumdan 'evet' sonucu çıkmasını Bursa İl Teşkilatı'nda kutladı. İl binasında Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bursa Milletvekilleri Hayrettin Çakmak, Mehmet Tunçak, Altan Karapaşaoğlu, Canan Candemir Çelik, Mehmet Ocaktan, Sedat Kızılcıklı, Ali Kul, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve partililer sandıktan evet oyu çıkmasının sevincini yaşadı.

'RAKAMLAR SON DERECE ANLAMLI'

AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Devlet Bakanı Çelik, milletin darbe anayasasının değişmesinden yana olduğunu belirterek şunları söyledi:

"AK Parti 4 seçimde de 2 referandum oylamasında da milletimizden yoğun destek almıştır. Bu referandumda ortaya çıkan rakamlar son derece anlamlıdır. Milletimizin AK Parti'ye teveccühünün üst seviyede devam ettiğinin açık göstergesidir. Güneydoğu'da evet oyları vatandaşlarımızın devletine, cumhuriyetine bağlı olduklarının açık bir göstergesidir. Her türlü baskıya, her türlü şantaja rağmen, gelip Güneydoğu'daki vatandaşlarımızın oylarını kullanmaları, aydınlık Türkiye adına önemlidir. Referandum neticesinde ne acıdır ki muhalefet partileri bu referandumu güven oylamasına dönüştürdüler. Bu anayasa değişikliği dediysek de muhalefet partileri güven oylamasına dönüştürdüler. Netice ortada."

'BAŞARI YALNIZ BİZE AİT DEĞİLDİR'

Referandum sonucundan çıkacak mesajın muhalefet partilerine olduğunu kaydeden Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletimizin vereceği cevap açıktır. Ayrıca muhalefet partileri tabanlarına rağmen yapılan ve sürdürülen bu politikaların da bir değerlendirmesi gerektiğini milletimiz söylemiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğiyle ilgili, tüm ön yargılardan sıyrılmış AK Parti ile belki de hiç buluşmamış gerçek sosyal demokratlar, gerçekten vatanperver milliyetçi kadrolar, Türkiye'nin geleceğini düşünerek oy kullanmıştır. AK Parti olarak oyumuz bellidir. Oy oranının yüzde 60'lara gelmesi, bu meseleyi ülkenin geleceği açısından değerlendirmeye tabi tutan sosyal demokrat ve milliyetçi muhafazakar kadrolar, BBP ve Saadet Partisi gibi partilerle sivil toplum örgütleriyle ülkenin geleceğine tuğla koyma açısından bu başarı elde edilmiştir. Bu başarı yalnız bizim başarımız değildir. Bu başarı milletimizin başarısıdır. Katkı sağlayanların tamamına teşekkür ediyorum."

'TÜRKİYE, ESKİ TÜRKİYE DEĞİL'

Bursa genelinde alınan oyun Türkiye ortalamasıyla paralel olduğunu anlatan Çelik konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bursa'da beklediğimiz oranda netice aldık. Cumhuriyet Halk Partisi, ismi son derece güzel, merhum Atatürk tarafından ismi konulmuş, halkın partisi olsun diye konulmuş. Ancak referandum kararlarında birçok çelişkiler oldu. En son cazip konu ise genel başkanın dahi oy kullanamaması. Eğer böyle ise, bizim referandum sürecinde onlara Cumhuriyet Halk Partisi değil 'Cumhuriyet allak bullak partisi' dememiz doğru olur. Konuşmalarımızın bir yerinde söyledik. Bu politikalar gözden geçirilmeli. Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye bu bölgede yıldızı parlıyorsa, eğer ilgili söz söyleyecekseniz, ciddi birikime ihtiyaç var. Yol haritasını sağlıklı dizayn etmek gerekiyor. Muhalefette bu sıkıntı yaşanıyor. Gerçekten bu süreçte evet oyları verenlere teşekkür ettik. Demokratik yarışta hayır verenlere de teşekkür etmeyi uygun bir görev biliyorum."

Erdoğan PAÇİN / BURSA / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Filenin Sultanları THY'ye isyan etti: Başka takımlara özel uçak, bize gelince ekonomi

Filenin Sultanları THY'ye isyan etti: Başka takımlara özel uçak, bize gelince ekonomi

Bakmadan Geçme

TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI NE ZAMAN? #129349 Galatasaray'ın şampiyonluk kutlaması olacak mı, nerede olacak? #9917 GALATASARAY - KONYASPOR MAÇI CANLI İZLE! #129349 Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta? Galatasaray - Konyaspor maçı FULL HD İZLE! #9917 GALATASARAY İLK 11'LER! Konyaspor ile karşılaşmada Galatasaray'ın ilk 11'leri kim? Erbaaspor Muşspor maçı CANLI izle! (HD) 26 Mayıs Erbaaspor Muşspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erbaaspor - Muşspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Erbaaspor - Muşspor maçı nereden izlenir? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi hangi tarihte, ayın kaçında ödenecek 2024? Popeyes boykot mu? Popeyes İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Popeyes Türk malı mı, sahibi kim? Bugün Fenerbahçe'nin maçı var mı? Bugün hangi Fenerbahçe maçı var, hangi kanalda? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nereden izlenir? Gülşehir Belediyesi hangi parti? Gülşehir Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2024 İstanbul Gülşehir yerel seçim sonuçları! Atamalar akademi eğitim başarı puanı ile mi yapılacak? Öğretmenlik atamaları nasıl yapılacak? 25 Temmuz hangi burç? 25 Temmuz'ta doğanlar hangi burç oluyor? 25 Temmuz tarihi hangi burç olur? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi statta oynanacak? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nerede oynanıyor?
Bakan Şimşek konutta yeni düzenlemeyi duyurdu: İsteyene gelir isteyene ev

Bakan Şimşek konutta yeni düzenlemeyi duyurdu: İsteyene gelir isteyene ev

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title