Haberler

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan Erdoğan'a eleştiri

Güncelleme:

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın ihracat yapanların dövizine el koyduğunu, bankalardaki dövizi bozdurduğunu belirterek 'Bu hükümet, yönetme kabiliyetini tamamen yitirmiştir... Türkiye için karar ver: Göreve devamı halinde, bu milleti bankadaki dövizini de çekemez hale getirecek olanlar mı? Yoksa 'Kral değil kural' diyen Kılıçdaroğlu mu' mesajını yayınladı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın ihracat yapanların dövizine el koyduğunu, bankalardaki dövizi bozdurduğunu belirterek "Bu hükümet, yönetme kabiliyetini tamamen yitirmiştir... Türkiye için karar ver: Göreve devamı halinde, bu milleti bankadaki dövizini de çekemez hale getirecek olanlar mı? Yoksa 'Kral değil kural' diyen Kılıçdaroğlu mu" mesajını yayınladı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Twitter hesabından "Merkez Bankası Net Rezervleri" grafiği paylaşarak açıklama yaptı. Öztrak'ın paylaşımı şöyle:

"Erdoğan 'Faiz sebep, enflasyon sonuç' dedi. İspatlamak için: İhracatçının dövizine el koydu. Bankalardaki dövizi bozdurdu. Mevduata kur garantisi verdi. Döviz satışını saate bağladı. Bankalara telefonla müdahale ettirdi.

Ne döviz geldiyse sattı ama yetmedi. Tabela faizini azaltmaya başladığından bu yana, Merkez Bankası kasasındaki net rezerv açığı 50 milyar dolardan 80 milyar dolara geldi. Çakma ekonomistin ülkeye maliyeti çok yüksek oldu.

Bu Hükümet yönetme kabiliyetini tamamen yitirmiştir... Türkiye için karar ver: Göreve devamı halinde, bu milleti bankadaki dövizini de çekemez hale getirecek olanlar mı? Yoksa 'Kral değil kural' diyen Kılıçdaroğlu mu?"

Kaynak: ANKA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Faik Öztrak Tan Erdoğan Türkiye İhracat Hükümet Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title