Haberler

GAZİANTEP - CHP Sözcüsü Faik Öztrak, gündemi değerlendirdi

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, HDP İzmir İl Başkanlığındaki saldırıya ilişkin, "Biz bu kirli senaryoları, daha önce de gördük. Milletimiz aynı kirli suda bir kere daha yıkanmayacak kadar tecrübelidir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, HDP İzmir İl Başkanlığındaki saldırıya ilişkin, "Biz bu kirli senaryoları, daha önce de gördük. Milletimiz aynı kirli suda bir kere daha yıkanmayacak kadar tecrübelidir. Bulanık suda balık avlamaya çalışan o karanlık güçler ve onları sahneye sürenler, bilsinler ki amaçlarına ulaşamayacak." dedi

Öztrak, Belediye Başkanları Çalıştayı kapsamında geldiği Gaziantep'te organize edilen basın toplantısında, HDP İzmir İl Başkanlığına yönelik düzenlenen saldırıyı lanetleyerek, hayatını kaybeden Deniz Poyraz'a rahmet diledi.

Son 3 yılda siyasi yaşantıda kutuplaşma ve gerginliğin arttığını savunan Öztrak, tehdit dilinin toplumsal barışa ve özgürlüğe kastettiğini söyledi.

"Karanlık bazı ellerin bir süredir saldırılarını artırdığını" iddia eden Öztrak, şunları kaydetti:

"Bir süredir gazetecilere, siyasetçilere, siyasi partilere yönelik fiili saldırılarını artırdı. Defalarca söyledik, demokrasilerde özgürlüğün bedeli, sürekli ihtiyatlı olmaktır. Biz bu kirli senaryoları, daha önce de gördük. Milletimiz aynı kirli suda bir kere daha yıkanmayacak kadar tecrübelidir. Bulanık suda balık avlamaya çalışan o karanlık güçler ve onları sahneye sürenler, bilsinler ki amaçlarına ulaşamayacak. Milletimizin güvenlik kaygılarını artırarak, korkuyu manipüle ederek, özgürlük taleplerini baskı altına almaya kalkanlara, bu millet artık geçit vermeyecektir. Biz bu ülkenin demokratları olarak demokrasimize, özgürlüğümüze, toplumsal barışımıza sıkı sıkıya sarılacağız."

Milletin can ve mal güvenliği sağlamanın hükümetin görevi olduğunu aktaran Öztrak, "Bu saldırı, tüm yönleriyle aydınlatılmalıdır. Hükümet saldırganı, eylemin planlayıcılarını, gerçek failleri hızla yargı önüne çıkarmalıdır." ifadesini kullandı.

Öztrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, "mafyadan ayda 10 bin dolar alan siyasetçi" açıklamasına ilişkin de şöyle konuştu:

"Erdoğan sustu. AK Partililer sustu. Medyanın büyük bölümü sustu. Savcılar da seyretti. Biz ise bu vahim beyanın takipçisi olduk. TBMM başkanına 'milletvekilleri şaibe altında, bakana bu ismi sor' dedik. Nihayet bu atama bakan, tam üç hafta sonra TBMM Başkanına gitti. İçişleri Bakanı, mafya elebaşının maaşa bağladığı siyasetçinin halen vekil olmadığını söylemiş. Ama bu bakan, mafyadan rüşvet alan siyasetçi hakkında savcılara bir ay sonra ifade verdi. Savcılar ise o gelmeden kendisini davet edip, bir şey soramadı."

Gaziantep'te 17 yaşındaki Duygu Delen'in ölümüyle ilgili yargılanan sanık Mehmet K'nin ev hapsi kararıyla tahliye edilmesine tepki gösteren Öztrak, Brüksel'deki NATO Zirvesi'nde gerçekleşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden görüşmesinin ise Türkiye açısından iyi geçmediğini savundu.

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Faik Öztrak Gaziantep Haberler

YouTuber Diamond Tema hakkında yakalama kararı

YouTuber Diamond Tema hakkında yakalama kararı

Son seçim anketinde çarpıcı sonuç! CHP ile AK Parti arasındaki fark 3 puana yakın

Son seçim anketinde çarpıcı sonuç! CHP ile AK Parti arasındaki fark 3 puana yakın

İzmir'de infial yaratan görüntü! Yanındaki bankta oturan kadına bakarak kendini tatmin etti

İzmir'de infial yaratan görüntü! Yanındaki bankta oturan kadına bakarak kendini tatmin etti

Bakmadan Geçme

Eylem Tok ve oğlunun duruşması ne zaman? ABD, Eylem Tok ve oğlunu Türkiye'ye iade edecek mi? 2024- 2025 Süper Lig ne zaman başlayacak? Süper Lig fikstürü açıklandı mı? KPSS sınavları ne zaman? KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim sınavları ne zaman yapılacak? Lol çöktü mü? 18 Haziran League of Legends sorun mu var, neden açılmıyor, bağlanmıyor? Türkiye - Gürcistan maçı canlı izle! TÜRKİYE- GÜRCİSTAN MAÇI HD İZLEME LİNKİ 18 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Valorant çöktü mü? 18 Haziran Valorant sorun mu var, neden açılmıyor, bağlanmıyor? Yurtiçi kargo bayramda açık mı? Yurtiçi kargo bayramda dağıtım yapıyor mu, saat kaçta açılıyor, kapanıyor? Bankalar hangi gün açılacak? Bankalar ne zaman, hangi tarihte mesaiye başlıyor? Bayramda bankalar kapalı mı, açık mı? House Of The Dragon hangi platformda? House Of The Dragon dizisi nerede, hangi platformda? Arda Güler İlk 11'de oynayacak mı? Arda Güler Türkiye - Gürcistan maçında var mı, kadroda mı? Turkcell bayramda açık mı? Turkcell bayileri bayramda kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? Metro market bayramda açık mı? Metro market bayramda çalışıyor mu, kaça kadar açık? Trendyol Express bayramda çalışıyor mu? Trendyol Express bayramda açık mı, kapalı mı? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 18 Haziran Salı Survivor yeni bölüm!
Arap turistler Uzungöl'de birbirine girdi! Vatandaşlar güçlükle ayırdı

Arap turistler Uzungöl'de birbirine girdi! Vatandaşlar güçlükle ayırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title