Haberler

CHP Myk Toplantısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Suriyeli sığınmacıların bulunduğu çadırkentlere CHP milletvekillerinin alınmamasıyla ilgili, "Bu çadır kentler Türkiye Cumhuriyeti topraklarında mı değil mi? Yoksa orası şu anda operasyonel"...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Suriyeli sığınmacıların bulunduğu çadırkentlere CHP milletvekillerinin alınmamasıyla ilgili, "Bu çadır kentler Türkiye Cumhuriyeti topraklarında mı değil mi? Yoksa orası şu anda operasyonel işbirliğine gitmeye çalıştığınız ABD'nin, bu projenin başından itibaren uygulamaya koyduğu bir üs bölgesi mi?" dedi.

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıyla basın toplantısı düzenleyen Parti

Sözcüsü Koç, Kılıçdaroğlu'nun başkanlığındaki bir heyetin, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town kentinde, 30 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde yapılacak Sosyalist Enternasyonal'in 24. Kongresi'ne katılacağını kaydetti. Bir soru üzerine Koç, Kılıçdaroğlu'nun, büyük bir ihtimalle Sosyalist Enternasyonal'in başkan yardımcılıklarından birine getirileceğini söyledi.

Koç, Suriyeli sığınmacıların bulunduğu çadırkentlere CHP'li milletvekillerinin alınmamasıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu çadırkentler Türkiye Cumhuriyeti topraklarında mı değil mi? Yoksa orası şu anda operasyonel işbirliğine gitmeye çalıştığınız ABD'nin, bu projenin başından itibaren uygulamaya koyduğu bir üs bölgesi mi? Bunun açıklığa kavuşması gerekiyor. Eğer Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında ise Türkiye Cumhuriyeti'nin milletvekilleri oraya nasıl giremezler, nasıl alınmazlar, bunun hükümet tarafından açıklanması gerekiyor. Neden saklıyorsunuz? Neyi saklıyorsunuz? Neyi gözlerden ırak tutmaya çalışıyorsunuz? Neyi maskelemek istiyorsunuz? Yani orada hakikaten iddia edildiği gibi Hatay sokaklarında, Samandağ'da, Yayladağ'da dolaşan, dünyanın neresinde kafalarına göre bir cihat icat edeceklerse oraya koşan bir takım sakallı militanların orada konuşlandıklarından mı, orada eğitim aldıklarından mı, orada lojistik olarak desteklendiklerinin açığa çıkmasından mı çekiniyorsunuz? Nedir saklınız, gizliniz? Orada yasadışı işler var mı? Türkiye'nin ulusal hukukunu zedeleyecek boyutta eylemler var mı?"

Birtakım terör örgütü El Kaide militanlarının Suriye'de öldüklerine dikkat çeken Koç, "Bu kamplarda bunlara benzer El Kaide militanları var mı yok mu- Değişik istihbarat servislerinin elemanları buralarda var mı yok mu ?" ifadesini kullandı.

Koç, Türkiye'nin her türlü insani yardımı yapmasından yana olduklarını vurgulayarak, "Bu bizim görevimiz, insani görevimiz. Ama olayın içinde başka işler var. Bunu söylüyoruz. Sayın Dışişleri Bakanı 'Gidin görün orayı' diyor. Aç kapıları da görelim kardeşim. Yani 40 tane CHP milletvekili zor kullanarak mı girsin" şeklinde konuştu.

Türkiye'de yerleştirildikleri yerlerde vatandaşlarla sorun yaşayan 100 kadar Suriyeli ailenin farklı şehirlere gönderileceğini söyleyen Koç, bu kişilerin 'Alevi nüfus açısından hassas görülen 7 il dışındaki' yerlere naklinin uygun görüldüğünü iddia ederek, böyle bir tanımlamanın ayrımcılık olduğunu kaydetti.

MHP tarafından, dokunulmazlıklar konusundaki teklifiyle ilgili ise Koç, "Biliyorsunuz, anayasa değişiklik teklifi için belli bir sayı gerekiyor. MHP'nin böyle bir sayıya ulaşması söz konusu değil. Ama herhalde ana yapıya, yani AKP'ye güvenerek bunu planlıyor ve tüm milletvekillerini desteklemeye çağırıyorlar ifadelerinde. Hamaset kokan bir takım ifadeler" diye konuştu.

CHP'nin 2002 yılından bu yana kürsü dokunulmazlığı hariç hırsızın da fesatçının da ihaleye fesat karıştıranın da irtikapçının da teröre bulaşanın da dokunulmazlığın ardına sığınmaması gerektiğini savunduğunu söyleyen Koç, "Sadece kürsü dokunulmazlığı, kürsü sorumsuzluğu. Onun dışında milletvekilleri sade yurttaş olmak zorundadır, yasaların önünde eşit olmak zorundadır" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Merkez Yürütme Kurulu Kemal Kılıçdaroğlu Güney Afrika Haluk Koç Politika Güncel Haberler

Yeniden yapılanma sürecine giren FETÖ'cü kadınlara ağır darbe! Görüntüyü izleyen ekipler tepelerine bindi

Yeniden yapılanma sürecine giren FETÖ'cü kadınlara ağır darbe! Görüntüyü izleyen ekipler tepelerine bindi

Son seçim anketinden sürpriz sonuçlar! AK Parti ikinci sırada, İYİ Parti'deki çöküş devam ediyor

Son seçim anketinden sürpriz sonuçlar! AK Parti ikinci sırada, İYİ Parti'deki çöküş devam ediyor

Sokak ortasında kadın cinayeti! Nişanlanan eski sevgilisini öldürüp kendi kafasına sıktı

Sokak ortasında kadın cinayeti! Nişanlanan eski sevgilisini öldürüp kendi kafasına sıktı

İnsanları böyle kandırıyordu! Son numarası işe yaramayınca foyası ortaya çıktı

İnsanları böyle kandırıyordu! Son numarası işe yaramayınca foyası ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title