Haberler

CHP Milletvekili, KYK Yurdunda Zehirlenme Olayını Meclis Gündemine Taşıdı

Güncelleme:

CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Kampüsü'ndeki Bediüzzaman Said Nursi KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerin akşam yemeğinde yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye başvurmasını Meclis gündemine taşıdı.

CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Kampüsü'ndeki Bediüzzaman Said Nursi KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerin akşam yemeğinde yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye başvurmasını Meclis gündemine taşıdı. Halıcı, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a, "Yurtta zehirlenmeye neden olan yiyecekler hangi firmalarca temin edilmiştir? Bunların kontrolleri neden yapılmamaktadır? Günümüz teknolojisi ve ulaşım imkanlarına rağmen öğrencilere sağlıklı gıda temin edilememesi, yaşadığımız çağda ülkemizde durmadan öğrencilerin yurtlarda zehirlenmesi ve halen önlem alınmaması sizi neden rahatsız etmemektedir" diye sordu.

CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Kampüsü'ndeki Bediüzzaman Said Nursi KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan 117 öğrencinin, dün akşam yedikleri tavuk yemeğinden etkilenerek gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurmasını Meclis gündemine taşıdı. Halıcı TBMM Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesinde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a şu soruları sordu:

"-Yurtta zehirlenmeye neden olan yiyecekler hangi firmalarca temin edilmiştir? Bunların kontrolleri neden yapılmamaktadır? Bu firmalar ne kadar süreden bu yana yurtlara gıda temin etmektedir? Daha önce bu firma ya da firmaların verdiği gıdalar sonucu zehirlenme vakası yaşanmış mıdır?

– Önergenin yanıtlandığı tarih itibarıyla; başlatılan soruşturma hangi aşamadadır? Kaç kişiyle ilgili idari ve hukuki süreç devam etmektedir?

– Yurtlarda gıda ve hijyen denetimleri hangi aralıklarla, nasıl ve ne şekillerde yapılmaktadır?

– Isparta'da yurtlar hangi aralıklarla ve kimler tarafından denetlenmektedir? Bu denetimlerin sonuçları nedir?

– Son iki yılda yurtlardaki gıda ve hijyen konularıyla ilgili bakanlığınıza, ilgili kurumlara ve CİMER'e yapılan başvuru ve şikayet sayısı kaçtır? Bu şikayetlerin ve başvuruların sonuçları ne olmuştur? Bu şikayetler ve başvurular sonucunda kaç soruşturma açılmıştır?

– Günümüz teknolojisi ve ulaşım imkanlarına rağmen öğrencilere sağlıklı gıda temin edilememesi, yaşadığımız çağda ülkemizde durmadan öğrencilerin yurtlarda zehirlenmesi ve halen önlem alınmaması sizi neden rahatsız etmemektedir?"

Kaynak: ANKA / Politika

Milletvekili Zehirlenme Isparta Eğitim Sağlık Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title