Haberler

CHP'li Tanal da Suç Duyurusunda Bulunacak

Güncelleme:

Tanal, Genel Kurul'da 12 13 kişinin dün kendisine saldırdığını savunarak, bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM Genel Kurulu'nda, 12-13 kişinin dün kendisine saldırdığını ileri sürerek, bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Tanal, AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar'ın kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmasını ise "Bana yönelik suçlamaları külliyen gerçek dışı. Birbirlerini itmiş, düşmüş, bir yere de çarpmış olabilir" diye değerlendirdi.

Tanal, Genel Kurul'da dün çıkan kavgaya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın, dün Genel Kurul'da CHP'yi darbe taşeronluğuyla suçladığını ifade eden Tanal, "Böyle konuşamazsın, temiz dil kullan" demek için yanına gittiği sırada, AK Partililer tarafından saldıraya maruz kaldığını savundu. Tanal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Güvenlik kameralarına bakıldığında, tüm AKP'lilerin bana saldırdığı, benim darbe almamak için yüzümü kapattığım görülecektir. Bir ara yere düştüm, ayağa kalktım, tekrar beni ittiler, üzerime saldırdılar. BDP'nin bulunduğu kulis kapısından, beni dışarı attılar. Genel Kurul'dan bu şekilde tekme tokat atılmamız, millet iradesinin atılmasıdır. Milli iradeye baskı yapılmıştır. O sözü geçen beyefendi arkadaşıma geçmiş olsun diyorum. Ama hiçbir arbede sırasında onunla karşı karşıya kalmadım. O kişiyi karşımda görmedim, hiçbir karede bulunmadım. Bana yönelik suçlamaları külliyen gerçek dışı. Burada eğer gerçeklerin ortaya çıkması isteniyorsa, Meclis'teki güvenlik kameralarını basına dağıtsınlar, kimin kime saldırdığı belli olacak. Muhtemelen o beyefendinin arkadaşları ve kendileri bize saldırdığında, birbirine yarış halinde bize saldırıyordu. Birbirlerini itmiş, düşmüş, bir yere de çarpmış olabilir. Burada hem bize saldıracaklar hem bizi Genel Kurul'dan dışarı atacaklar hem bizi mağdur edecekler hem de yağ gibi suyun üstüne çıkacaklar."

Arbedede iki kez düştüğünü, sol elinin orta parmağında zedelenme olduğunu dile getiren Tanal, sabah doktora gittiğini, film çekildiğini söyledi. Hukuki olarak gereğini yapacağını belirten Tanal, Bozdağ'ın yanına gittiğinde 12 -13 kişinin kendisine saldırdığını öne sürdü. Tanal, görüntülerde tespit ettiği bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Mahmut Tanal Bekir Bozdağ Ak Parti Şırnak Politika Güncel Haberler

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Esenyurt Belediye Başkanı'nın kayınbiraderine yaptığı kıyak Özel'den döndü

Esenyurt Belediye Başkanı'nın kayınbiraderine yaptığı kıyak Özel'den döndü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title