Haberler

CHP Genel Başkan Yardımıcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, başkanlık sisteminin Türkiye için bir felaket senaryosu, Türkiye için çöküş senaryosu ve Türkiye için bir tarih önünde intihar etme tablosu olduğunu ileri sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, başkanlık sisteminin Türkiye için bir felaket senaryosu, Türkiye için çöküş senaryosu ve Türkiye için bir tarih önünde intihar etme tablosu olduğunu ileri sürdü.

Parti Genel Merkezi'nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında devam eden MYK toplantısına verilen arada basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş'ın komisyonu terk eden Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a mektup göndermesini sert bir dille eleştirdi. TBMM'de kurulan araştırma komisyonlarının soruşturma komisyonları olmadığını belirten Koç, Nimet Baş'a seslenerek, "Sayın Deniz Baykal'a göndermiş olduğunuz mektup, mensubu olduğunuz parti adına şov ve çığırtkanlık yapmaktan öte, yapay gündem oluşturmaktan öte bir anlam taşımamaktadır. Sizin başkanlık yaptığınız komisyon, Meclis iradesiyle oluşturulmuş ve görevlendirilmiş olduğu alanda konunun aydınlatılmasına yönelik yardımcı olacak bilgilerin toplamakla yetkilidir. Bir yargıç veya savcı edasıyla soruşturma yapma yetkiniz yoktur. Siyasi şov yapmak, sayısal çoğunluğa dayanarak gündem yaratmak, yalan beyanlarla şantaj yapmaya çalışmak, ön yargılı sorularla gerçekleri çarpıtma yetkileri hiç yoktur. Sayın Nimet Baş, bu araştırma komisyonunu herhalde mahkeme zannediyor. Yoksa Sayın Nimet Baş'a talimat verenler TBMM'de Silivri hukukuna benzer bir hukuk mu yaratmaya niyetliler sorgulamamız gerekir. Eğer varsa Sayın Deniz Baykal'a özel bir sorununuz, hesaplaşmasınız o zaman komisyon başkanlığından istifa edersiniz, geçersiniz Sayın Baykal'ın karşısına bir milletvekili olarak mertçe erdemli bir üslupla kalkar düşüncenizi ortaya koyarsınız, sizde eksikliği belli olan hukuk dersini alır yerinize geri oturursunuz" diye konuştu.

Nimet Baş'ın inandırıcılığının kalmadığını ve komisyonun soruşturma komisyonu gibi görev yapma iklimine girdiğini ileri süren Koç, Baş'ın istifayı düşünmesi gerektiğini söyledi.

İdam konusundaki gelişmeleri de değerlendiren Koç, Başbakan Erdoğan'ın bir moda yaratarak eline bir ip aldığını ve dolaştığını söyleyerek, Başbakan Erdoğan'ın idam cezasıyla ilgili yaptığı konuşmaları hatırlattı.

"BAŞBAKAN, ATEŞ DENİZİNDE MUMDAN GEMİLER YÜZDÜRMEYE ÇALIŞIYOR"

Türkiye Avrupa Konseyi'nin kurucu 17 ülkesinden birisi olduğunu ve şuanda Avrupa Konseyi'nin 47 üyesinin bulunduğuna işaret eden Koç, konuşmasına şöyle devam etti:

"Avrupa'da üye yapılmayan tek ülke Belarus… Belarus idam cezası olduğu için üye yapılmadı. Türkiye en önemli Avrupa platformlarının birinde kurucu üye oldu. Türkiye burada kendi kendini inkar eden bir ülke. Ondan sonra CHP bizi şikayet ediyor, uluslararası bizim demokrasimizdeki aksaklıkları anlatıyor. Gerek yok ki, sen kendi kendini zaten teşhir ediyorsun. Zaten yetersizliğini gösteriyorsun. Zaten demokrasiden uzak bir kafanın olduğunu gösteriyorsun. Bizim söylememize gerek yok. Ne zaman terör tırmanışa geçse, toplumun ortalamasında böyle bir istek olsa Başbakan hemen o söylemden demagoji yaratıyor. Başbakan daha önce söylediklerini unutuyor. Başbakan ince hesaplar içerisinde. Aklı sıra çakma milliyetçilikle, milletçi oylara göz dikiyor. Boş konuşma ustası Sayın Başbakan. Başbakan ateş denizinde mumdan gemiler yüzdürmeye çalışıyor. Olmayacak iş."

"BAŞBANLIK SİSTEMİ TARTIŞMALARI"

Gazetecilerin soruları da cevaplandıran Koç, bir gazetecinin başkanlık sistemiyle ilgili sorusu üzerine, "Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda çalışma esasları belli. O bölümle ilgili arkadaşlar çalışmalarını sundular. Başbakan'ın kafasında yatan aslan belli. Kafasındaki hedef belli. Tüm yetersizlikleriyle denetlenmeden, hesap vermeden her şeye hakim olacağı bir düzenin ve sistemin peşinde. Türkiye başkanlık sistemiyle çok büyük sıkıntılar yaşar. Bunlarla ilgili gerekçeli tüm açıklamalarımızı süreç içerisinde yapacağız. Çok ayrı bir konudur. Türkiye için bir felaket senaryosudur. Türkiye için çöküş senaryosudur. Türkiye için bir tarih önünde intihar etme tablosudur" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Deniz Baykal Haluk Koç Nimet Baş Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title