Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Dünyanın her yerinde siyasette demokrasi yoksa o ülkenin siyasetçilerinin demokrasiyi ağzına almaları ayıptır, abestir."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Dünyanın her yerinde siyasette demokrasi yoksa o ülkenin siyasetçilerinin demokrasiyi ağzına almaları ayıptır, abestir. Gelin önce siyasette demokrasiyi işletelim" dedi.

CHP'ye 980 kişinin katılımı nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde düzenlenen törene katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, önümüzdeki dönemde partilerine her kesimden büyük katılım olacağını söyledi.

Tekin, "Geçmiş dönemlerde farklı partilere oy verenleri partimiz saflarına alacak, daha çok İzmirliler Aydınlılar Eskişehirliler katacağız" dedi ve partisine katılanlara rozet taktı.

Törene, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, CHP PM Üyesi Berrin Gürçay Dilekçi, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakanın İstanbul'a vize uygulayacakları şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

"GECEKONDULARI MAŞALLAH YALI OLDU"

Tekin, tepkisini, "Bugün Başbakan konuşmuş. İzmir'de yaşayan yurttaşlarımız çok şanslı. Çünkü sosyal demokrat iktidarla yönetiliyorsunuz. Bugün Başbakan, belediye başkanı olursam vize uygularım demişti. Bir soru üzerine ben de gecekonduda oturuyorum demişti. Yani yoksul vatandaşın güvencesiyim demek istemişti. Sonra gecekonduları maşallah yalılar oldu. Fukaranın gecekondusu duruyor. Şimdi de kentsel dönüşüm yasası getireceğiz. Parası olan kent merkezinde kalacak, olmayan ya köyüne gidecek ya da kentin çeperlerine gidecek demişti. Bugün de vize uygulayacağım demiş. Bir Başbakanın yoksuldan nefret ettiğinin temel göstergesi. Yoksullukla mücadele edeceksin, nefret etmeyeceksin. Bu vaadle oy aldın. Geldiğimiz nokta bu" şeklinde dile getirdi.

"DEMOKRASİYİ AĞIZLARINA ALMASINLAR, AYIPTIR ABESTİR"

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi'ni de eleştiren Gürsel Tekin, "Bir saman paketi açtılar. Sözde demokrasi. Dünyanın her yerinde siyasette demokrasi yoksa o ülkenin siyasetçilerinin demokrasiyi ağzına almaları ayıptır, abestir. Gelin önce siyasette demokrasiyi işletelim. Sürekli millet iradesi diyor Başbakan. Millet iradesiyle sadece muhtarlar seçilebiliyor. Geri kalanın tamamı tayinli sistem. Tayinli sistemin olduğ uyerde demokrasidren ve demokratikleşme paketinden hiç bahsedemezsiniz" dedi.

Hükümetin ve Başbakanın din, inanç, etnik köken ayrımı yaparak toplumu tehlikeli bir kutuplamaya doğru götürdüğünü savunan Tekin, sözlerini, "Bu iktidar en kutsal değerlerimiz olan inançlarımızı kullandı. Din ve iman dediler hepsi han hamam sahibi olunca rafa kaldırdılar. Otoriter yapının önüne geçeceğiz. İki; sivil toplum, örgütlü toplumu yaratacağız. CHP hepinizin güvencesi olacak. Bir Başbakan düşünün yüzde 50 yüzde 50 ayrıştırdı; bizim belediye sizin belediye; bizim kurumlar sizin kurumlar. Bu çok tehlikeli. Evrensel hukukta hangi Başbakan bu cümleleri kullansa hakında dava açılır" şeklinde sürdürdü.

Törende konuşan CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel de, hükümetin yolsuzluk, yasaklar ve yoksulluk diye belirtilen 3Y ile mücadele sözü vererek iktidara geldiğni ancak bu durumun 3Z zulmüne dönüştüğünü söyledi.

YÜKSEL: "HÜKÜMET 3Y İLE İKTİDARA GELDİ, ŞİMDİ 3Z'YE GEÇTİ"

Yüksel, "Bu hükümet, 3Y diye geldi, yoksulluk, yolsuzluk, yasakları kaldıracağım diye iktidara geldi. Ama iktidar olduktan sonra 3Z'ye geçti. Zam, zulüm ve zindan Türkiyesine dönüştük maalesef. Bu hükümet hiçbir sorunu çözmek istemiyor. Yalnız yoksulluk üretmedi, özellikle çözmek isemiyor. Gelir dağılımı en kötü ülkeyiz Bulgaristan'dan sonra. Çünkü o yoksulluğu yönetiyor, faydalanıyor. İnsanları o kadar muhtaç hale getiriyor ki makarnayla, kömürle, 50 TL'lik yardımla oy almaya çalışıyor" dedi.

CHP'li Vekil Alaattin Yüksel, 1970-80'lerde yakaladıkları yüzde 45'lik oy oranını başta her ev hanımına her ay verilecek asgari ücret tutarındaki maddeleri içeren Aile Sağlık Sigortası olmak üzere açıklayacakları projelerle tekrar yakalayacakları ve iktidara geleceklerini söyledi.

"SİZİNLE İKTİDARA DAHA YAKINIZ"

Vekil Yüksel, "Dünyada uygulanan 9 sigorta dalından bir tanesi, yani Aile Sağlık Sigortası'nı getirdi CHP. Evin kadınına asgari ücret her ay yatacak şekilde yatıracaksın dedi. Bu projelerimizi o zaman anlatamadık. Yerel ve genel seçimlerde bunu anlatarak oyumuzu yüzde 45'lere ulaştırmak hedefimz. Sizinle iktidara daha yakınız. Bizi birarada tutan Cumhuriyet harcının etrafında toplanmaya geldiğiniz için sağolun. 58Z

Müslüman ülkeden sadece biz laik, demokratik cumhuriyete sahibiz" dedi.

ALİ ENGİN: "90 YILLIK ÇINAR YENİ FİLİZLERLE YOLUNA DEVAM EDECEK"

Partilerine katılımın daha fazla artacağını kaydeden CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin de, "Gördüğünüz gibi İzmir'in her bölgesinden çeşitli inançlardan dostlarımız var burada. CHP ülkemizin kurucu partisi olarak yüzde ellinin değil yüzde yüzün partisi. Bir bölgenin değil Türkiye'nin yani halkın partisi. 90 yıllık çınar yeni filizlerle yoluna devam edecek. İLk genel seçimlerde oylarını artıracak. Aramıza yeni katılan arkadaşlarla 2015'te iktidar olacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından CHP'ye katılanlara rozetleri takıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Alaattin Yüksel Gürsel Tekin Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title