Haberler

CHP'den 'Kılcal Damar' Örgütlenmesi

CHP İstanbul İl Yönetimi bugün düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

CHP İstanbul İl Yönetimi bugün düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, yeni CHP İstanbul İl Yönetimi ile beraber Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk koyduktan sonra CHP İl binasında basın toplantısı düzenleyerek, yeni çalışma arkadaşlarını açıkladı. Toplantıda konuşan Şimşek, siyaseti yerel anlayışta yapıp, evrensel boyuta taşıma anlayışında içerisinde olduklarını kaydederek, "CHP il ögütünde katkıda bulunmak vesilesiyle ülkemize hizmet etmek anlayışıyla 300 kişi talepte bulundu. Değerlendirmelerimizde, hepsinin birbirinden değerli olduğu 20 kişilik bir yönetim kadrosu oluşacaktı. Fakat yönetim kadroları altında komisyonlarımız oluşacak. Bu, çalışmak isteyip sayısal olarak mümkün olmadığı için aramızda bulunamayan arkadaşlardan hem teşekkür ediyor hemde hepsinden özür diliyorum" dedi. Siyasetin Ankara merkezli değil, Türkiye merkezli yapılacağını söyleyen Şimşek, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

KADİR BABA ÇİFTLİĞİ

Şimşek, Gürsel Tekin'in ve İstanbul İl Teşkilatı'nın geçen seçimlerde partiyi yüzde 38'e taşıdığı hatırlatılarak, başarı çıtasını yükseltmemesi durumunda görevi bırakıp bırakmayacağının sorulması üzerine, "Ben hiç hamaset yapmayacağım. Geçemezsem istifa ederim geçersem şuraya giderim. Ben mevkilere, makamlara, koltuklara bağlı siyaset yapmıyorum. Ben, halkımız ve ülkemin hizmetkarı olarak siyaset yapmaya çalışyorum. Düşünmek istemiyorum 'başarısız olabilir miyiz' diye. Hem Yönetim Kurulu arkadaşlarım hem İstanbul İl Örgütü, ilçe başkanlarım, hep beraber Genel Merkez'e, Genel Başkanımıza ve Türkiye'ye yakışır bir iktidar için, asgari milletvekili 41 olacak ve siz de şöyle bir başlık atacaksınız, 'İstanbul'da 41 kere maşallah'. Oy oranı da, yüzde 51'lere dayanacak bir oy oranına hedefimiz. Bu iktidar bizi Sayın Kadir Topbaş ve arkadaşlarından kurtaracak. Bugün Şehremini'de, Eresin Otel'in karşısında İETT Garajı vardı, dün boşaltmaya başlamışlar. Herhalde tezgahı da kime verileceği şimdiden hazırdır. Yılda 42 milyar dolar faiz ödeyen bir merkez hükümet, ayda 300 milyon dolar faiz ödeyen bir İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Kaç kuruşun olduğunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde sanıyorum, Kadir Topbaş da bilmiyor. Hepinizin bilgisi dahilinde KİT Komisyonu'nda, devletin KİT'lerinin hesapları incelenir. İBB'de sadece İSKİ'nin incelemeleri yapılıyor. Bir de İSKİ ile İETT'nin. Diğer kuruluşlar, Ali babalarım, Ali amcalarım, kardeşlerim yanlış anlamasın çiftliğe dönmüş. Kadir Baba çiftliği. Bu Kadir baba çiftiliği" diye konuştu.

Şimşek, 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesi için vatandaşların her aldığı mazottan 1 kuruş, benzinden de 1.5 kruş alındığını söyleyerek, "İstanbul'da hantal Kadir baba diğer tarafta Recep ağabey çiftliği, 41 kere maşallah doğrudur bunun için çalışacağız" dedi.

BAŞBAKAN ACABA KENDİSİ Mİ ÇÖMELDİ

Başbakan'ın Gediktepe'deki cephede çömelmesi anımsatılıp, böyle bir başbakan rolünü oynayıp oynamayacağının sorulması üzerine de Şimşek, "Eğer senaryoyu ona öyle vermişlerse, o rolü oynuyorsa çömelmek durumunda. Yüreğimdeki Başbakan herhalde dimdik kalması gereken Mustafa Kemal Atatürk olması lazım. İşin doğrusu Sayın Başbakan böyle bir resim vermemeliydi. Çok daşınmanı var. Bir ordu var. Acaba danışmanları mı çömel dedi, kendisi mi çömeldi, vicdanına bırakıyorum" diye konuştu.

KİŞİSEL OLARAK KİMSEYLE MESELEM YOK

Şimşek, CHP İstanbul İl Teşkilatı'nda yaşanan istifalara ilişkin de,"Ben istifa etmeyen arkadaşlarımızdan bir arkadaşımızla da beraber çalışıyoruz. İstifa eden, etmeyen spekülasyonları içinde olmadık" dedi. Şimşek, "Benim kişisel olarak hiç kimseyle meselem yok. Hatta ve hatta Bülent Arınç'la bile yok. Recep beyle pardon Sayın Başbakanla da bir meselem yok" dedi.

İSTANBUL KANATLARIMIN ALTINDA

Öte yandan İstanbul ile ilgili de projeler geliştireceklerini anlatan Şimşek, İstanbul'un MR'ını çıkaracaklarını, Google Earth'den sokak, caddeleri çıkarıp, ilçe ve il örgütlenmesi yapacaklarını kaydetti. Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü: "Kılcal damar örgütlenmesi olacak. Aortla, atar ve toplar damarla değil. Bu vesileyle merkez var olan gücün çepere doğru yayılmasını sağlayacağız. Gidilmedik, çalınmadık kapı kalmayacak. İstanbul avucumun içinde, bilgisayardan da baktığımız zaman İstanbul kanatlarımın altında olacak."

CHP'NİN YENİ İSTANBUL İL YÖNETİMİ

CHP'nin eski ve yeni İstanbul İl Başkanlığı Divan Heyeti şu isimlerden oluşurken;

Eski İl Sekreteri Şaban Uğur Göksoy - Yeni İl Sekreteri Bülent Kerimoğlu

Eski İl Saymanı Uğur Çakmak - Yeni İl Saymanı Zehra Özdemir

Eski İl Eğitim Sekreteri Zehra Eyicil - Yeni İl Eğitim Sekreteri Can Özyedierler, yönetime getirilen diğer isimler ise şöyle: "Abdülkadir Çelik, Alay Keleş, Alev Gezer, Aras Arslan, Arzu Orhon, Emir Hüseyin Akın, Hasan Uzunyayla, Hüseyin Aydoğdu, Metin Kaya, Muharrem Kılıç, Nalan Gonca Çelik, Necmi Şimşek, Raif Balkaroğlu, Sinan Karahan, Yılmaz Yıldız, Yüksel Pektezel, Zehra Eyici."

Dilhun GENÇDAL- Erçin ORAN- İSTANBUL- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title