Haberler

CHP'de Yeni MYK

CHP'de Yeni Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Belirlendi.

CHP'de yeni Merkez Yönetim Kurulu üyeleri belirlendi. Genel Sekreterliğe Önder Sav yeniden seçildi. Gürsel Tekin ise MYK'da yer almadı.

Genel Merkezde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısında MYK'nın 20 üyesi seçildi.

Buna göre, yeni MYK üyeleri şu isimlerden oluşuyor:

Önder Sav, Süheyl Batum, Gülsün Bilgehan, Gaye Erbatur, Mevlüt Coşkuner, Turgut Dibek, Mahmut Duymak, Gökhan Günaydın, Hüseyin Karakoç, Ali Koçal, Abdullah Özer, Berhan Şimşek, İzzet Çetin, Tekin Bingöl, Haluk Koç, Şahin Mengü, Hakkı Suha Okay, Umut Oran, Faik Öztrak, Abdülrezzak Erten.

CHP'nin 20 üyeli MYK'sında 12 milletvekili bulunuyor.

Ayrıca, Parti Meclisi toplantısında yapılan seçimde Önder Sav yeniden Genel Sekreterliğe getirilirken, Genel Saymanlığa da Faik Öztrak seçildi.

GÖREV DAĞILIMI

Hakkı Suha Okay toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında, MYK'nın PM üyelerinin oy birliğiyle seçildiğini, Genel Sekreterliğe getirilen Önder Sav'ın 75, Genel Saymanlığa seçilen Faik Öztrak'ın ise 74 oy aldığını, Sav'a 6, Öztrak'a ise 7 geçersiz oy çıktığını kaydetti.

Okay, daha sonra MYK'daki görev dağılımını da açıkladı. MYK'daki görevlendirme şöyle:

Hakkı Suha Okay: Örgüt, TBMM ve Basınla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Haluk Koç: Sivil Toplum Kuruluşları, Meslek Odaları ve Yurtdışı İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Nevin Gaye Erbatur: Parti İçi Eğitim ve Yardımcı Kollardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Umut Oran: İş, Çalışma Hayatı ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Tekin Bingöl: Üye Yazım Birimi ve Örgüt İlişkilerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı

Gökhan Günaydın: MYK Sekreteryası, Meslek Kuruluşlarıyla İlişkiler ve MYK Raportörlüğünden Sorumulu Genel Sekreter Yardımcısı

Gülsün Bilgehan: Yurtdışı ilişkiler, Yurtdışı CHP Büroları ile İlişkiler, Yurtiçi Siyaset İzlenmesinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı

Abdülrezzak Erten: Halkla İlişkiler ve Yardımcı Kollardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı

Okay, PM üyesi Prof. Dr. Sencer Ayata'nın Bilim, Yönetim, Kültür Platformu Başkanlığı'na, Orhan Eraslan'ın Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı'na, Orhan Akbulut'un Yüksek Disiplin Kurulu Başkan Yardımcılığı'na, Selahattin Öcal'ın da Yüksek Disiplin Kurulu Sekreterliği'ne seçildiklerini aktardı.

SEÇİM SONUÇLARI KESİNLEŞMİŞTİR

Okay, bazı PM üyelerinin üyeliklerine yapılan itirazın anımsatılması üzerine "İlçe seçim kuruluna süresi içinde herhangi bir itiraz gelmemiştir. Bu haliyle seçim sonuçları kesinleşmiştir ve kesinleşmiş olan bu seçim sonuçlarına göre artık üyeliklerin tartışılması söz konusu değildir' dedi.

GÖLGE KABİNE

Okay, 'gölge kabine oluşturulması' yönünde bir çalışmaları olacağını belirtti. PM üyeleri, milletvekilleri ve katkı vermek isteyen CHP'lilerden oluşacak bir kadronun böyle bir sorumluluk üstleneceğini açıklayan Okay, bu kişilerin ilgi ve ihtisas alanlarına göre çalışacaklarını ifade etti.

GENEL BAŞKAN'IN TAKDİRİ

Bu arada, adı kulislerde MYK üyeleri arasında geçen Gürsel Tekin, toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tekin, MYK'da yer almadığının ifade edilmesi üzerine, 'Sayın Genel Başkan böyle takdir buyurdu. Bize de destek vermek düşer' dedi.

'PM'den istifanız söz konusu mu' sorusuna Tekin, 'Şu an bir şey yok' yanıtını verdi.

BİREYLERE İNDİRGENEREK SİYASET OLMAZ

CHP Genel Sekreteri Sav, Gürsel Tekin'e ilişkin soru üzerine 'Parti Meclisi değerlendirmesini yaptı. Merkez Yönetim Kurulu'nu seçti. Her bir arkadaşımız bizim için değerlidir. 80 arkadaşımızın içinde 20 kişinin arasında yer alacak pek çok arkadaşımız var. Bireylere indirgenerek CHP'de siyaset olmaz. CHP köklü ve yönünü çağdaşlığa dönmüş bir partidir. Kişilere yönelik soruları kabul etmek istemem' dedi.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title