Haberler

CHP'de İstifa Şoku

Güncelleme:

Ekrem Bulgun'un Başkanlığındaki CHP İzmir İl Yönetimi istifa etti.

CHP´nin son kurultayı önce Kemal Kılıçdaroğlu´na ilk etapta desteğini açıklamadığı gerekçesiyle eleştirilen Ekrem Bulgun´un başkanlığındaki CHP İzmir İl Yönetimi istifa etti.

BULGUN: İSTİFAYA MECBUR BIRAKILDIM

CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun, yönetim kurulu üyesi 13-14 kişinin istifa edip kendisini zor durumda bırakmaya karar verdiğini öğrendiğini belirterek, 'İstifaya mecbur bırakıldım' dedi. Ekrem Bulgun, düzenlediği basın toplantısında, yönetim kurulu üyelerinin istifa edeceği şeklinde sık sık yerel basında haberler çıktığını, bunun üzerine yönetim kurulunu toplantıya çağırdığını söyledi. 27 Şubat 2010 tarihinde gerçekleştirilen il kongresinde seçildiğini hatırlatan Bulgun, şunları kaydetti:

'Yönetim kurulumuz, geçen zaman içerisinde, önce parti içi barışı sağlayıp, örgütün dışa dönük çalışmaya başlamasını temin etmiştir. Ayrıca kurduğumuz komisyonlar ve il eğitim komisyonumuzun ilçelerle olan bağlantı ve çalışmaları ses getirmiş, 33. olağan kurultaydan sonra parti lehine esen rüzgarla, İzmir örgütü önümüzdeki seçimlere hazır hale gelmiştir. Ancak son günlerde basında çıkan bazı yayınlar, örgüt içerisindeki hareketlenmeler, yönetim kurulumuz üzerinde oynanmak istenen Oyunlar göz önüne alınarak, genel merkezimizin de önünü açmak ve İzmir'de yine parti içi barışı sağlamak amacıyla yönetim kurulumuz, il başkanı ve üyeleri olarak istifa etmeye karar vermiştir.'

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ekrem Bulgun, bazı kişilerin yönetim kurulu üyelerine telefonlar açtığını belirterek, 'Son günlerde basında hep 'Şu kadar yönetim kurulu üyesi istifa edecek, 4 kişi istifa etti' şeklinde haberler çıktı. 13-14 kişi istifa edip beni zor durumda bırakmaya karar vermişti. Bugün yönetim kurulunu toplantıya çağırdım ve istifa metni hazırladık. İstifaya mecbur bırakıldım' dedi.

Yönetim kurulu üyesi 4 kişinin istifa metnindeki, 'Yönetim kurulumuz üzerinde oynanmak istenen Oyunlar' cümlesine muhalefet şerhi koyduğunu belirten Bulgun, kendisiyle birlikte 17 kişinin istifa metnini imzaladığını kaydetti.

İstifasının Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçildiği genel kurulda il başkanlarının hazırladığı ve kendisinin imza atmadığı kararla ilgili olup olmadığının sorulması üzerine Bulgun, şunları söyledi:

'Ben sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı değildim, böyle yansıtılmaya çalışıldı. Hazırlanan bildiride Sayın Deniz Baykal'ın geri dönmemesi gerektiği yönünde bir cümle vardı, bu bana il başkanlarının bir ambargosu gibi geldi, ben buna karşıydım. Oy kullandım, sayın Kılıçdaroğlu'nu destekledim. Kurultaydan geldikten sonra yönetim kurulu üyeleriyle tekrar görüştüm, kendileri 'İstifa etmeyelim, devam edelim' dediler. Genel merkeze karşı bir hareketimiz yoktu. Ama sonrasında telefonlar açılmış kendilerine. Devam edemezdim. Yeni yönetime daha yakın olmak isteyen, çalışmak isteyenler var. Daha iyi yapacak varsa, bırakıyoruz.'

Ekrem Bulgun, bir başka soru üzerine eski il başkanlarından Rıfat Nalbantoğlu'nun yeniden il başkanı olabileceğini, yönetim kurulu üyeleri istifa ettiği için il kongresi sürecinin devam ettiğini, kongrede belirlenen süre boyunca yeni il başkanının görev yapabileceğini belirtti.

İstifa metnini genel merkeze faks yoluyla gönderdiğini belirten Bulgun, 'Genel başkanla pazartesi günü görüşmüştüm, bugün aramadım. Bu olay olmasaydı yarın Ankara'da kendisiyle görüşmem olacaktı, şimdi gitmeyeceğim. İstifaya mecbur bırakıldım, yönetim kurulu üyeleri istifaya zorlandı' dedi.

Bulgun, kırgınlığının olup olmadığı yönündeki soru üzerine de 'CHP'ye 40 yıldır hizmet ediyorum, 8 defa geldim, gittim, kırgınlığım olmaz' yanıtını verdi.

DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title