Haberler

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi Şanlıurfa'da

Güncelleme:

Ortadoğu ve Asya ülkelerinden batıya doğru gerçekleşen insan göçüne yönelik faaliyetler yürüten Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri (BMMYK) Filippo Grandi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptığı...

Ortadoğu ve Asya ülkelerinden batıya doğru gerçekleşen insan göçüne yönelik faaliyetler yürüten Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri (BMMYK) Filippo Grandi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptığı görüşmenin ardından Şanlıurfa'ya geldi.

Şanlıurfa'daki temaslarına, valilik ziyareti ile başlayan BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Vali Abdullah Erin'den şehrin göçmen yükü hakkında görüş alışverişinde bulundu. Valilik toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette konuşan Vali Abdullah Erin, nüfusu 2 milyon 115 bin olan Şanlıurfa'da yaklaşık 424 bin Suriyelinin yaşadığını hatırlatarak, "Nüfusun neredeyse dörtte biri olan Suriyeli kardeşimizi Şanlıurfa'da barındırmaktan, ağırlamaktan, insani ihtiyaçlarının giderilmesi için olağanüstü bir çaba sarf ediyoruz. Diğer taraftan da yine yanı başımızda 4 milyon 200 bin kilometrekarelik bir alanda PKK ve İŞİD terör örgütünden temizlenen bölgede yaşayan 200 bin Suriyeli kardeşimiz var. Onların da ayaklarının üzerinde durabileceği, hayatın normalleştirilmesine yönelik ciddi adımlar attık. Kendi kendilerini yönetebilecekleri, kurumların oluşmasına da danışmanlık hizmeti verdik. Terörün tahribatının ve halkın üzerinde uyguladığı şiddet politikasının etkilerini gidermeye yönelik sosyal, ekonomik, sağlık, altyapıya yönelik çok ciddi gayretlerimiz oldu. Bu alanda faaliyet gösteren uluslararası sivil toplum kuruluşları var. Onlara da sizlerin huzurunda teşekkür ediyoruz. Ancak daha fazla uluslararası desteğin bu bölgeye aktarılmasında fayda olduğunu mülahaza ediyoruz" dedi.

Şanlıurfa'nın sosyo-ekonomik durumu hakkında da Grandi'ye bilgi veren Vali Erin, ilde yaşayan Suriyeli nüfusun durumu hakkında da bilgiler aktardı.

Şanlıurfa'da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi ise, babasının vefatından dolayı Vali Erin'e başsağlığı dileklerini ileterek başladığı konuşmasında, Şanlıurfa'da yaşayan 424 bin mülteci nüfusunun birçok ülkenin barındırdığı mülteci nüfusundan daha fazla olduğunu belirterek, bu nüfusa yönelik eğitim, sağlık, barınma ve diğer ihtiyaçların karşılanmasına yönelik hizmetlerin tüm dünyaya örnek teşkil ettiğini söyledi. Ziyaret sebeplerini, on yıldan fazla süredir Suriyeli mültecileri barındıran Şanlıurfa'ya yönelik daha fazla nasıl destek verebileceklerine karar vermek olduğunu açıklayan Grandi, "Türkiye'nin Suriyeliler hakkında çok ciddi bir politikası var. Çocukların eğitime erişimi, sağlığa erişim, iş hayatına katılım gibi politikaları takdirle karşılıyorum. Sizden bu konularla ilgili tecrübeleri duymak benim için büyük kazanım olacaktır. Aynı zamanda bugün Suriye sınırına da bir ziyaret gerçekleştirerek, Suriye'ye geri dönen insanlarla da görüşme fırsatı bulmayı umuyorum. Bunlarla konuşmak, geri dönüş kararını nasıl aldıklarını öğrenmek de benim için ilgi çekici olacak" diye konuştu.

Grandi ve beraberindeki heyet, gün içerisinde Akçakale Sınır Kapısını, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Birleşmiş Milletler Orta Doğu Şanlıurfa Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title