Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık -

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "İthal ettiğimiz her ürünün üretimini arzu ediyoruz.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "İthal ettiğimiz her ürünün üretimini arzu ediyoruz. Bununla ilgili destekler veriyoruz. Şu anda arzu ettiğimiz yeni yerli telefon. Buna destek verecek babayiğit arıyoruz" dedi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Aksaray'a gelen Işık, Vali Şeref Ataklı'yı makamında ziyaret etti. Işık, burada yaptığı konuşmada, ziyaret etmekten memnuniyet duyduğu Aksaray'ın, AK Parti iktidarıyla yoğun şekilde yatırım aldığını belirtti.

Bu yatırımlarla Aksaray'ın bölgesinde sanayi merkezi haline geldiğini vurgulayan Işık, "İnşallah önümüzdeki süreçte Aksaray daha fazla sıçrama yapacaktır. Lastik firmalarının buraya olan yatırımını önemsiyoruz. Bu noktada organize sanayi bölgemizin gelişimiyle yatırımcıların önünün açılması noktasında, biz bakanlık olarak her zaman yanınızda olacağız. Bu noktada desteğimizi veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz" diye konuştu

Türkiye'deki herkesin iş sahibi olması gerektiğini belirten Işık, Aksaray bölgesinde bir sanayi merkezi oluşturma azim ve kararlılığının heyecan verici olduğunu dile getirdi.

- Ar-Ge odaklı üniversite

Aksaray'ın en önemli kazanımlarından birisinin de üniversite olduğunu anlatan Işık, şunları kaydetti:

"Aksaray'da üniversite kurulmasından itibaren gelişimin daha da arttığını biliyoruz. Diğer yatırımlarla Aksaray bir şekilde ilerliyor. Son dönemdeki eğitim başarısı da dikkatimi çekiyor. Bunu da önemsiyoruz. Bu anlamda özellikle üniversitenin daha Ar-Ge odaklı bir üniversite olmasını arzu ediyoruz. Buradaki sanayiyi hem sürükleyecek hem de sanayinin sorunlarını daha fazla inisiyatif alacak bir üniversite mantalitesinin gelişmesini de önemsiyoruz. Bu noktada bakanlık olarak, üniversite-sanayi işbirliğini destekliyoruz ve üniversitemizin bu noktada daha gayretli olmasını, doğrusu bekliyoruz. Aksaray'a bu yakışır. Bu noktada da arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalara destek vermeyi arzu ediyor."

Işık, daha sonra valilik binası etrafındaki esnafı ziyaret ederek, vatandaşların taleplerini dinledi.

- Yerli telefon

Bir gazetecinin "Yerli otomobilin üretimi için bir babayiğit bulunduğunu açıklamıştınız. Bu babayiğit kim?" sorusu üzerine Işık "Bu babayiğidin adını burada açıklarsak olmaz. Son değerlendirmeleri yapacağız. İthal ettiğimiz her ürünün üretimini arzu ediyoruz. Bununla ilgili destekler veriyoruz. Şu anda arzu ettiğimiz yeni yerli telefon. Buna destek verecek babayiğit arıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Şeref Ataklı Fikri Işık Ak Parti Aksaray Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title