Haberler

Beyrut'taki Patlama

Lübnan Cumhurbaşkanı Süleyman: "Bu tür üzücü olaylar, Lübnanlıların daha önce şahit olduğu dönemleri hatırlatıyor" İçişleri Bakanı Şerbil: "Patlamanın hedefi, mezhep temelli fitne yaratıp ülkeyi harap etmek"

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, bugün başkent Beyrut'ta meydana gelen patlamanın, Lübnan'ın geçmişteki karanlık günlerini hatırlattığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Süleyman, yaptığı yazılı açıklamada, sabah saatlerinde Beyrut'un güneyinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyı kınayarak, "Bu tür üzücü olaylar, Lübnanlıların daha önce şahit olduğu dönemleri hatırlatıyor. Ancak biz, bu hatıraları Lübnanlıların zihinlerinden silmek istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Lübnan halkını sağduyulu davranmaya, ülkenin milli birliğini korumaya çağıran Süleyman, ülkedeki parti ve gruplar arasındaki anlaşmazlığın boyutu ne olursa olsun Lübnan vatandaşların güvenliğine saygı gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi. Süleyman, emniyet güçlerinden de, olayın faillerinin en kısa zamanda bulunmasını istedi.

Lübnan Başbakanı Necip Mikati, Beyrut'un Hizbullah'ın etkili olduğu bölgesinde meydana gelen patlamayı kınayarak, bazı çevrelerin Lübnan'ı yeniden karanlık günlerine döndürmek istediğini belirtti.

Mikati, yazılı açıklamasında, "İhanet eli, bir kez daha Lübnan'ın ve Lübnanlıların güvenliğine zarar vererek, aziz bir bölgesini hedef almıştır. Bu olay Lübnanlıların geri dönmemek üzere kapattığı karanlık dönemlerini hatırlatmıştır" ifadelerini kullandı. Mikati, son olayın, Lübnan'ın kaosa sürüklenmek istendiğinin kanıtı olduğunu ve siyasi çıkmazı aşmak için bir an önce milli mutabakat sağlanması gerektiğini vurguladı.

Hizbullah yanlılarından tepki

İçişleri Bakanı Mervan Şerbil de "Patlamanın hedefi, Sünniler ve Şiiler arasında mezhep temelli fitne yaratıp ülkeyi harap etmektir" dedi.

Patlamanın meydana geldiği bölgede incelemelerde bulunan Şerbil, henüz fail veya faillere ilişkin bilgiye sahip olmadıklarını ifade etti. Şerbil'in açıklamasının ardından olay yerinde toplanan onlarca Hizbullah taraftarı, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah lehine slogan attı.

Hizbullah yanlılarının Şerbil'in aracına taş atması üzerine güvenlik güçleri havaya ateş açtı.

Beyrut'un güneyindeki Bi'r el-Abd bölgesinde, Hizbullah'a bağlı "İslami İşbirliği Merkezi" adlı insani yardım kuruluşun otoparkında bomba yüklü bir aracın infilak etmesi sonucu 37 kişi yaralanmıştı. Patlamada birçok araç tahrip olurken, çevredeki banalarda da ağır hasar meydana gelmişti. - Beyrut

Kaynak: AA / Politika

Mişel Süleyman Beyrut Lübnan Politika Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title