Haberler

Başbakan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Konuştu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Sosyalist Enternasyonel'in bildirisine imza atmasını eleştiren Başbakan Erdoğan, "CHP Genel Başkanı bizdeki terör meselesini başka ülkelerdeki işgale, zulme, baskıya, soykırıma karşı yürütülen direniş"...

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Sosyalist Enternasyonel'in bildirisine imza atmasını eleştiren Başbakan Erdoğan, "CHP Genel Başkanı bizdeki terör meselesini başka ülkelerdeki işgale, zulme, baskıya, soykırıma karşı yürütülen direniş mücaledeleleriyle aynı kefeye koyan bir bildiriye imza atmıştır. Yani şuanda PKK terör örgütünün bu mücadelesini bir direniş mücadelesi olarak görüyor. ve bunun altına da Kılıçdaroğlu imzasını koyuyor. Yazıklar olsun sana" diye konuştu.

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının son bölümlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Başbakan Erdoğan, CHP liderinin Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeki Sosyalist Enternasyonel toplantısına katıldığını belirterek, Kılıçdaroğlu'nun burada Başkan Yardımcılığına seçildiğini hatırlattı. Erdoğan, kongrede CHP'nin altına imza attığı

bildiriye de dikkat çekerek, "Durum şu, 32 Başkan Yarrdımcısı'ndan biri oldu. Onu bilmenizde fayda var. Çünkü Başkan Yardımcısı orada baya bol, onlardan bir tanesi oldu" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Suriye konusunda aslan kesildiğini, hem hükümeti hem de dışişleri bakanlığını karaladığını belirterek, Güney Afrika'da ise altına imza attığı bildiride "Suriye rejiminin uyguladığı şiddeti kınadığını" söyledi. Ayrıca Sosyalist Enternasyonel'in Esed rejiminin tüm meşruiyetini kaybettiğini ifade ettiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu kadar da değil, CHP Genel Başkanı bizdeki terör meselesini başka ülkelerdeki işgale, zulme, baskıya, soykırıma karşı yürütülen direniş mücaledeleleriyle aynı kefeye koyan bir bildiriye imza atmıştır. Yani şuanda PKK terör örgütünün bu mücadelesini bir direniş mücadelesi olarak görüyor. ve bunun altına da Kılıçdaroğlu imzasını koyuyor. Yazıklar olsun sana. Nasıl bu metni düzeltmezsin? Avrupa Birliği'nin bütün ülkeleri, Amerika, hepsi ülkemizdeki bölücü terör örgütünü, terör örgütü olarak ilan ediyor ve 'bu terör örgütüyle mücadelemiz sürecektir' diyor, sen kalkıyorsun bunu direnişçi olarak kabul ediyorsun. Bu çok büyük bir skandaldır. Bu CHP Genel Başkanı için çark etmenin zirvesidir. Ama bakın bundan da çark edebilir ha! 'Hayır ben böyle bir şey söylemedim' diyebilir. 'Bu imza bana ait değildir' diyebilir, ıslaktır, kurudur diyebilir. Çünkü yapısı böyle. Akşam başka, sabah başka. CHP Genel Başkanı çark etmede biliyorsunuz ülke sınırlarını aştı. Dünya çapında bir fenemon haline dönüşmeye başladı.

Bu bildiri ve altındaki CHP Genel Başkanı'nın imzası tutarsızlığın, sözüne güvenilmezliğin, iki yüzlü siyasetin tarihe geçecek bir vesikasıdır. Sen hükümetin Suriye politikasını kıyasıya eleştireceksin, milletvekillerin Hatay'a girecek zalim bir rejim adına provakosyan yapacak. Ardından gideceksin Güney Afrika'da Suriye rejimini Esed rejimini yerden yere vuracaksın. Bu çok büyük bir yüzsüzlüktür. Hele hele Türkiye'deki terör meselesini, Filistin'in haklı direnişiyle aynı kefeye koymak basiretsizliktir, pervasızlıktır, kendi ülkesine, kendi milletine çok ağır bir hakarettir. Böyle bir genel başkan, Türkiye için de, CHP seçmeni için de çok büyük bir talihsizliktir. Allah CHP seçmenine gerçekten sabır versin diyelim."

22 EYLÜL'DE HAS PARTİ KENDİNİ FESHEDİYOR

Başbakan Erdoğan konuşmasının sonunda ise MHP ile vardıkları mutabakat sonucunda yerel seçimlerin öne alınması için 27 Ekim tarihine işaret ederken, Meclis açıldığı andan itibaren de bunun kanunlaşmasını sağlayacaklarını belirtti.

AK Parti'ye katılacak olan HAS Parti'nin kendisini feshetme tarihini de açıklayan Başbakan Erdoğan, 22 Eylül tarihinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde HAS Parti'nin kendini feshetmek suretiyle AK Parti'ye katılma toplantısı olacağını kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Güney Afrika Suriye Politika Güncel Haberler

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title