Haberler

Balbay Hakkındaki Tahliye Kararı

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi: "Balbay yarın yemin edecek tabii" CHP Grup Başkanvekili Altay: "Bütün milletvekillerinin Meclis'te olması lazım, buna Engin Alan da dahil" MHP Grup...

ESİN IŞIK/ALP ÖZDEN - CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, tahliye kararı verilen CHP İzmir Milletvekili Mustafa albay yarın Meclis'te yemin edeceğini bildirdi.

Mustafa Balbay'ın tahliye kararını değerlendiren Hamzaçebi, çok mutlu olduklarını belirterek, "Nihayet Balbay TBMM'de olacak. Gerçekten grubumuz olağanüstü heyecanlı" dedi.

Balbay'ın yarın TBMM Genel Kurulu'nda yemin edeceğini ifade eden Hamzaçebi, "Yarının en önemli olayı Balbay'ın yemini olur herhalde" diye konuştu.

Hamzaçebi, Sincan Cezaevi'ne giderek, Balbay'ı hep beraber karşılayacaklarını ve  özgürlüğüne kavuşmasının mutluluğunu yaşayacaklarını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Balbay'a geçmiş olsun dileğinde bulunarak, "Eski dostum Mustafa, aramıza hoşgeldin. İnşallah yarın yemin edersin. Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Ailesine, çocuklarına kavuştu. Annesinin haşhaşlı böreğine kavuştu. Hoşgeldin Mustafa, yapacak çok işimiz var" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da tahliyenin herkesi sevindiren, demokrasi ve Türk  hukuk sistemi açısından gelecekle  ilgili bir parça umutlanılmasını sağlayan bir karar olarak niteleyerek, "Şu anda çok mutluyum. Büyük bir hukuk ihlali, hak, özgürlük gasbı ortadan kalktı, çok sevinçliyiz" şeklinde konuştu.

"Diğer tutuklu vekiller için emsal teşkil eder mi?" sorusuna Altay, "Eder, etmeli.  Diğer KCK'dan tutuklu milletvekillerinin tutukluluk sürelerini bilmiyorum. Ama makul bir süreyse bence onlar açısından da aynı durum geçerlidir" yanıtını verdi.

Vekillerin olması gereken yerin TBMM olduğunu vurgulayan Altay, "Onu başından beri söylüyoruz. Bu Meclis hala yaralı bir Meclis'tir, özürlü bir Meclis'tir, fireli, defolu bir Meclis'tir. Milli iradeye saygı gösterilmeyen  bir anlayışın ipoteği altındadır Meclis. Bütün milletvekillerinin Meclis'te olması lazım, buna Engin Alan da dahil" dedi.

-"En baştan yanlış yapılmıştı"

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, haklarında iddianame ile tutuklanmış olan insanların henüz mahkeme sonuçlanmadığı için suçlu addedilmelerinin zaten mümkün olmadığını vurguladı. "Yani en baştan yanlış yapılmıştı" ifadesini kullanan diyen Halaçoğlu, şunları söyledi:

"Bir kişi tutuklanmış olsa bile, eğer şartları taşıyorsa, uluslararası ve kendi hukukumuza göre suçsuz addedildiği için milletvekili adayı olabilir. Bu şartları taşıdıkları için YSK bunların adaylığını reddetmedi ve sonuçta milletin teveccühü ile de seçildiler. Seçildikleri andan itibaren haklarında her ne iddia olursa olsun serbest bırakılmaları ve Meclis'e gelmeleri gerekirdi. Dava sonra devam eder, eğer mahkum olurlarsa suçlarını ondan sonra çekerlerdi. Şimdi adalet yerini buluyor ama hangi sebeple yerini buluyor, hangi amaca yönelik adaleti yerine getiriyorlar, neden bugün meydana getiriliyor? Tam teröristlerin serbest bırakılıp siyasi haklar tanınmaya başladığı bir anda meydana gelmiş olması düşündürücü. Yani aradan 2,5 yıl geçmesine rağmen bu uygulamayı yapmayanların bugün samimiyetlerine inanamıyoruz. Göreceğiz, Engin Alan paşa ile ilgili bakalım ne karar alacaklar? Çünkü tıpkı Balbay ve diğerleri gibi mahkum olmadan önce seçilmiş olan bir milletvekilidir. Dolayısıyla oradaki düşünce yapılarını da göreceğiz. Ancak biz bu alınmış olan ve geç gelen adaletin arkasında neler olduğu konusunda şüphelerimiz var."

-"Darısı diğer vekillerin başına"

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ise kararı önemli bir gelişme olarak niteledi. Buldan, "Darısı diğer vekillerin başına diyelim. Tutuklu vekillerin bulunması gereken yer TBMM'nin çatısı altıdır.  O yüzden  diğer tutuklu vekillerin de,  BDP'li milletvekillerinin de bir an önce serbest kalması gerekiyor. Bu  karar diğer vekiller için de emsal teşkil etmelidir" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Akif Hamzaçebi Mustafa Balbay Engin Altay İzmir Politika Güncel Haberler

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Bakmadan Geçme

16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
Saldırıya uğrayan Fico'nun durumu ciddiyetini koruyor! Ameliyatta 3 saat geride kaldı

Saldırıya uğrayan Fico'nun durumu ciddiyetini koruyor! Ameliyatta 3 saat geride kaldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title