Haberler

Bakanlar Diyarbakır Osb'yi Ziyaret Etti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) bir fabrikanın açılışına katıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) bir fabrikanın açılışına katıldı. Kalkınma Bakanı Yılmaz, Diyarbakırlıların oyu ile Diyarbakır'ı temsil etme şerefine kavuştuğunda en çok üzerinde duracağı konulardan birinin istihdam olacağını vurguladı.

Bir dizi ziyaret ve açılış için Diyarbakır'a gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, programını partisinin Diyarbakır 1. sıradan milletvekili adayı gösterdiği Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte fabrikaları ziyaret ederek sürdürdü. İlk olarak Şanlıurfa yolu üzerindeki MES Yağ Fabrikası'nı ziyaret eden bakanlara AK Parti Diyarbakır Milletvekili Süleyman Hamzaoğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekili adayları Mehmet Salim Ensarioğlu, Seyyid Haşim Haşimi, Alaattin Parlak, İl Valisi Hüseyin Aksoy ile oda ve borsa başkanları eşlik etti.

"UMUDUM KAT VE KAT ARTTI"

Bakanlar, daha sonra OSB'ye geçerek, burada bir fabrikanın açılış törenine katıldı. Törende konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, daha önce OSB'deki sanayicilerle birlikte yaptıkları toplantının kendisini Türkiye'nin ve Diyarbakır'ın geleceği konusunda umutlandırdığını belirterek, "Ancak böyle güzel tesisi daha önce görmemiştim. Umudum kat ve kat arttı. Biraz önce MES Yağ Fabrikası'nı ziyaret ettik. Diyarbakır'daki Türkiye'nin en büyük bin firması içinde yer alan tek firmamız. Buradan tüm Ortadoğu'nun üretim üssü olma şansımız var. Bu da Diyarbakır'a yakışır zaten. Zaten Diyarbakır bütün Ortadoğu'nun üretim merkeziydi. Şimdi inşallah küllerinden doğup tekrardan üretim merkezi haline gelecek" dedi.

"BİR NOKTADA BİRLEŞMEMİZ LAZIM"

Bakan Yılmaz ise, bu tesislerin aslında çalışanların olduğunu, kendileri ve yatırımcıların sadece vesile olduğunu ifade ederek, "Bu yatırımla birlikte çalışan sayısı aşağı yukarı ikiye katlanacak. 300'den ilk aşamada 500 tam kapasitede 600'e ulaşacak. 600 aile bu tesisten ekmek yiyecek. İşte en önemli hadise bu. Diyarbakır'da her şeyden çok ihtiyaç duyduğumuz istihdam. İnsanların daha üretken hale gelmesi. Herkesin siyasi görüşü kendisine. Kim neyi istiyorsa, neyi hayırlı görüyorsa onu destekler. Ancak bir noktada birleşmemiz lazım. O da Diyarbakır'ı daha üretken hale getirme ve istihdam olanaklarını geliştirme. Ben de Diyarbakır adayıyım biliyorsunuz. İki dönem Bingöl milletvekiliydim. Kısmet olursa Diyarbakırlıların oyları ile Diyarbakır'ı temsil etme şerefine kavuşursam en fazla üzerinde duracağım işlerden biri istihdam olacak" diye konuştu.

"BU BÖLGE ARTIK ÜRETİM VE İSTİHDAMLA ANILSIN"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise, bir ülkenin en önemli gücünün girişimcileri olduğuna dikkat çekti. Bakan Işık, "Girişimciniz yoksa ister paranız olsun, ister kaynağınız olsun, ister başka imkan ve avantajlar olsun bunun fazla bir anlamı, manası olmaz. Girişimciniz varsa diğerleri zaten oluşuyor. Tabi girişimcisi olan ülkenin girişimcisine uygun şartları oluşturması görevidir. Biz bunun için de Türkiye'de kim üretim yapmak istiyorsa elimizden gelen her türlü kolaylığı gösteriyoruz. Ama kim Diyarbakır'da 6'ncı bölgede üretim yapmak isterse ona çok daha büyük avantajlar ve tesisler sunuyoruz. İstiyoruz ki bu bölge artık üretimle, istihdamla, refah artışı ile anılsın. Bu bölgenin dağlarından silah sesleri gelmesin, makinelerin tıkır tıkır çalışma sesi gelsin. Bunun için de her türlü desteği veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tesisi gezen bakanlar ve beraberindekiler, daha sonra sanayicilerle bir araya geldi. Toplantı, basına kapalı gerçekleştirildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Organize Sanayi Bölgesi Cevdet Yılmaz Fikri Işık Diyarbakır Politika Güncel Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri?
Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

500

Yorumlar (1)

zaza:

kenan evrenin durumuna düşmeyin yüzünüzü halka dönün istifa edin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title