Haberler

Bakan Yılmaz, Zeytin Hasat Günü Etkinliklerine Katıldı

Güncelleme:

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kilis'te "Zeytinimi Seviyorum ve Zeytin Hasat Günü Etkinlikleri"ne katıldı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kilis'te "Zeytinimi Seviyorum ve Zeytin Hasat Günü Etkinlikleri"ne katıldı.

Kilis'in Kocabeyli köyünde bu yıl ilk kez gerçekleştirilen "Zeytinimi Seviyorum ve Zeytin Hasat Günü Etkinlikleri"ne Bakan Yılmaz, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Çolak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar, AK Parti Kilis milletvekilleri Opr. Dr Fuat Karakuş, Ahmet Salih Dal, AK Parti Kilis İl Başkanı Reşit Polat, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu daire amir ve müdürleri ile

diğer yetkililer katıldı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, Kilis'in geçmişinde zeytin ve zeytinyağının önemli bir yer tutuğunu belirterek, "Şimdi 21 yüz yılın koşullarında bugün geldiğimiz dünyanın şartlarında daha iyiye taşımak için gayretlerimizin sonucudur. Bu toplantı, Burada şunun altını çizmek isterim, Türkiye hale tarım sektöründe önemli bir konumdadır. İstihdamımızın 4'de 1'i tarım sektöründe, her yüz kişiden 25'i hala Türkiye'de tarım sektöründe çalışıyor.

Özellikle, Kilis gibi illerimizde tarımın payı çok çok yüksek düzeydedir. Bizim bu sektördü katma değeri attırmamız daha ileri seviyelere taşımamız doğrudan vatandaşımızın geliri ile refahı ile ilişkilidir. Bir ilin gelişmesi bir ilin kalkınması birlik ve beraberlikle oluyor. Kalkınmanın özünü insan oluşturuyor. Temel hadise insan başka bir şey değil, Kilis'te de buna fazlası ile sahibiz. Kilis'te yaşayan insanların zeki topluluk olduğunu görüyoruz. Üniversite sınavı sonuçlarından da belli, eğitim alanında son 3 yılda gösterdiği performans, çok çok güzeldir. Eğitime büyük bir önem verdiğini gösterin bir il olduğunu gösteriyor. Bir yandan insanımıza yatırım yaparken, bir yandan organik ürünlerimize yatırım yaparak Kilis'i çok daha iyi yerlere taşıyacağız. Üniversite de dışında sınır ticareti de Kilis açısından çok önemli, son dönemlerde ticarette bir artma eğilimi görüyorum. Suriye'deki durumdan dolayı belirli sıkıntılar yaşıyoruz. Ama inşallah onları da atlatacağız. Ben inanıyorum ki Suriye'de halka dayalı güçlü bir yönetim oluşacak ileriki dönemlerde ondan sonrada Suriye'de bir imar dönemi göreceğiz. Suriye yeniden inşa edilecek. İmar edilecek. Kilis gibi illerimizin şimdiden imar çalışmalarına hazırlanmaları lazım. Diğer sınır illerimizle birlikte, Suriye'nin imarında en büyük katkısı olan illerden içerisinde Kilis olacak. Bu vesile ili sabah konteyner kent gezdim. Türkiye ile Türkiye'nin başarısı ile iftihar ettim. Çok kısa bir sürede çok güzel bir ortam hazırlanmış, Suriyeli misafirlerimize, yine Kilisliler ile iftihar ettim, bu tarihi görevini yerine getiriyor. Her zaman böyle günler yaşanmaz tarihte belirli dönemlerde yaşanan olaylardır. Bu gibi durumlarda ortaya koyduğunuz tavır, tarih boyunca unutulmaz" dedi.

Vali Süleyman Tapsız, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, AK Parti Kilis milletvekilleri Opr. Dr Fuat Karakuş, Ahmet Salih Dal'ın birer konuşma yaptı.

Daha sonra yarışmada dereceye giren zeytin üreticilerine Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi. Halk oyunları ekipleri, gösteriler sundu - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cevdet Yılmaz Türkiye Suriye Kilis Politika Güncel Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Musavat Dervişoğlu ile görüşmememiz için hiçbir neden yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Musavat Dervişoğlu ile görüşmememiz için hiçbir neden yok

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok'

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok"

Anne ve babasını vurup kafasına sıkan gencin dayısı: Uyuşturucu parası istemiş, vermeyince olayı gerçekleştirmiş

Anne ve babasını vurup kafasına sıkan gencin dayısı: Uyuşturucu parası istemiş, vermeyince olayı gerçekleştirmiş

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title