Haberler

Bakan Soylu, Tahir Güven'in taziyesine katıldı: Kanı yerde kalmayacak

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Cizre Eski İlçe Başkanı Cihan Güven'in kardeşi ve Meman Aşireti Lideri Tahir Güven'in Ulaş köyündeki taziyesine katılarak "Tahir ağayı hem tanırdık, hem bilirdik, hem de severdik. O da bizi severdi. Kanı yerde kalmayacak, bunu da bilmenizi isteriz. Bu kalleşliği, bu büyük tuzağı kim yaptıysa devletimiz güçlüdür, bunun hesabını sormaya muktedirdir" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, beraberinde Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ile birlikte, 4 Aralık'ta Cizre'de öldürülen AK Parti Cizre Eski İlçe Başkanı Cihan Güven'in kardeşi ve Meman Aşireti Lideri Tahir Güven'in Ulaş köyünde kurulan taziyesine katıldı.

"KANI YERDE KALMAYACAK"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Eski İlçe Başkanı Cihan Güven, Tahir Güven'in oğlu Ferzan Güven ve akrabaları tarafından karşılandı. Kuran-ı Kerim tilaveti ve okunan dualardan sonra İçişleri Bakanı Soylu, Tahir Güven'in kanının yerde kalmayacağını söyledi.

Bakan Soylu, Tahir Güven'in taziyesine katıldı: Kanı yerde kalmayacak

"HESABI SORULACAK"

Bakan Soylu, Tahir Güven'in kalleş bir tuzakla katledildiğini belirterek "Tahir ağayı hem tanırdık, hem bilirdik, hem de severdik. O da bizi severdi. Kanı yerde kalmayacak, bunu da bilmenizi isteriz. Bu kalleşliği, bu büyük tuzağı kim yaptıysa devletimiz güçlüdür, bunun hesabını sormaya muktedirdir. Cumhurbaşkanımızın buradaki tüm dostlarına taziye dileklerini, başsağlığı dileklerini bir kez daha iletmek istiyorum. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Allah sabrı hiçbir zaman bizden eksik etmesin. Ne kadar birlik ve beraberlik içerisinde olursak bu zor süreci hep birlikte atlatabilme anlayışına sahip oluruz ve yapacağımız iş, sabırlı olmak Kur'an-ı Kerim'e sarılmak ve Allah'ın emirlerine sarılmaktır" dedi.

Bakan Soylu, Tahir Güven'in taziyesine katıldı: Kanı yerde kalmayacak

"BİR TAHİR AĞA GİDER, BİN TAHİR AĞA GELİR"

Öldürülen Tahir Güven'in oğlu Ferzan Güven, Bakan Soylu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Taziyemize gelmenizden şeref duyduk. Babam bizim aşiretimizin onuruydu, gururumuzdu. Ama acımız gerçekten büyük. Ama siz faillerin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bütçe komisyonu toplantısından sonra tespit ettiniz. Orda siz failler belli dediniz. Orda çok kişi huzursuz oldu, biz bunu biliyoruz. Biz bunun bilincindeyiz. Ama ben de o huzursuz olan insanlara burda Cizre'de bir mesaj vermek istemiyorum. Biz her zaman devletimizin yanında saf tuttuk. Devletimizle beraber de yol alacağız. Acımız büyük, hüzünlüyüz ama yıkılmadık. Bir Tahir Ağa gider, bin Tahir ağa gelir" dedi.

Bakan Soylu, Tahir Güven'in taziyesine katıldı: Kanı yerde kalmayacak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Süleyman Soylu Hisarcık AK Parti Cizre Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title