Haberler

Bakan Işık: "23 Temmuz'dan Bu Yana 10 Bin 100'ün Üzerinde Terörist Etkisiz Hale Getirilmiştir"

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 23 Temmuz’dan bu yana 10 bin 100’ün üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 23 Temmuz'dan bu yana 10 bin 100'ün üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakan Işık, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Sincar ve Karaçok'a düzenlenen hava harekatına ilişkin, "PKK terör örgütünün ve onun uzantılarına kesinlikle Sincar'da yeni bir üs kurma imkanı tanınmayacaktır. Bunu yaparken de müttefiklerimizle olabilecek en üst düzeyde iş birliğine önem veriyoruz" dedi.

Savunma Sanayi İhracatçılar Birliği Genel Kuruluna katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, önceki gün TSK tarafından PKK/YPG'ye yönelik Sincar Dağı ile Suriye'deki Karaçok Dağı'na düzenlenen hava harekatına ilişkin, "PKK terör örgütünün ve onun uzantılarına kesinlikle Sincar'da yeni bir üs kurma imkanı tanınmayacaktır. Bu konuda arzumuz uluslararası iş birliğinin en üst düzeyde oluşturulmasıdır. Bunu yaparken de müttefiklerimizle olabilecek en üst düzeyde iş birliğine önem veriyoruz. Özellikle Irak'ın toprak bütünlüğü konusundaki hassasiyetimizi tekrar vurguluyoruz. Bu konuda her zaman iş birliğine açık olduğumuzu ifade ediyoruz" diye konuştu.

"Çok başarılı bir operasyon yapıldı"

Operasyona katılan TSK mensuplarını tebrik eden Bakan Fikri Işık, "Bu vesileyle tabii ki özellikle bu operasyonu icra eden başta komutanlarımız olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarını kutluyorum ve tebrik ediyorum. Çok başarılı bir operasyon yapıldı. Türkiye'nin güvenliği hiçbir şekilde hiçbir şart altında riske etmeyeceğimizi herkesin bilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

"35 yıllık terörle mücadele döneminin en başarılı dönemini yaşıyoruz"

23 Temmuz'dan bu yana kadar 10 bin 100'ün üzerinde terörist etkisiz hale getirildiğini açıklayan Bakan Işık, şunları kaydetti:

"35 yıllık terörle mücadele döneminin en başarılı dönemini yaşıyoruz. Bu mücadelenin sonucunda terör örgütünün beli kırılmıştır. 23 Temmuz'dan bu yana kadar 10 bin 100'ün üzerinde terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu mücadele kararlılıkla sürdürülecek. Sınırlarımızın hemen dibinde DEAŞ terör örgütü vardı. Fırat Kalkanı Operasyonu ile sınırlarımızdan söküp attık. Komşumuz Irak ve Suriye'nin topraklarında gözümüz yoktur. Türkiye'nin tek hedefi terör örgütleridir. Sincar'ın ikinci bir Kandil olmasına müsaade etmeyeceğimizi söyledik. Bu Türkiye'nin beka meselesidir." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Fikri Işık Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Bakmadan Geçme

Sakaryaspor Bodrumspor maçı CANLI izle! (HD) 30 Mayıs Sakaryaspor Bodrumspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 30-31 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 30-31 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 30 Mayıs Perşembe yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Survivor bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı 30 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Survivor kim kazandı? 30 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? #129300 Survivor CANLI izle! 30 Mayıs Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki var mı? #128250 Hudutsuz Sevda 35. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İnci Taneleri 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 71. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Vincent Kompany kimdir? Vincent Kompany nerelidir, kaç yaşında? Eyvah Eyvah nerede çekildi? Eyvah Eyvah oyuncuları, konusu ve fragmanı! Eyvah Eyvah ne zaman çekildi? #128250
Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title