Haberler

Bakan Çelik Kozan'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Bu seçim, bölgesinde en büyük siyasi oyunlar oynanmaya başlanmış Türkiye’de birilerinin kaos ortamı oluşturmaya çalışmasına sizin vereceğiniz en güzel cevap olacaktır.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Bu seçim, bölgesinde en büyük siyasi oyunlar oynanmaya başlanmış Türkiye'de birilerinin kaos ortamı oluşturmaya çalışmasına sizin vereceğiniz en güzel cevap olacaktır. Bizler sizin verdiğiniz destek sayesinde Cenab-ı Allah hariç kimseye boyun eğmeyiz" dedi.

Bakan Çelik, seçim çalışmaları kapsamında Adana'nın Kozan ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, "Şunu hiçbir zaman unutmayalım. Türkiye'de bugün siyasi istikrarın milli iradenin bu kadar güçlü inşa edilmiş olması, dış politikadaki istikrarımızın en büyük sebebidir. Eğer bir ülkede siyasi istikrarsızlık olursa o ülkede ekonomik refah ve güç olmaz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye seçimlerinde Kozanlıların Adana'da istikrara evet diyeceklerini kaydeden Bakan Çelik, "Kazım Başkanımız ile el ele verecek olan Abdullah Torun kardeşime söyledim. 30 Mart'ta da Adana'yı kazandığımızda çocuklarınızın kırtasiyelerini Büyükşehir belediyemiz verecek. 11 yıl evvel bugünü küçümseyenlere bunları anlatmamız lazım. Ülkemizde enflasyon çift haneli rakamlardaydı ve sizin alın terinizi yok ediyordu. Bugün enflasyon tek haneli rakamlara inmiştir. Sizin alın terinizin devletin kötü yönetilmesi yüzünden yok olmasına son verilmiştir. Gösterge faizleri yüzde 63'e uzanmış. Vergimizin yüzde 89'u faize gidiyordu ama bugün cebimizde kalıyor. 11 yıl aradan sonra ne oldu da Türkiye bu imkanlara kavuştu. Bu imkanlara kavuşurken yeni petrol ve doğalgaz rezervleri mi buldu? veya yabancı devletlerden sömürge mi elde etti? Hayır aradaki fark siyasi istikrar ve AK Parti'dir" şeklinde konuştu.

30 Mart'ta ülkenin önemli bir seçime gireceğini kaydeden Bakan Çelik, şöyle devam etti:

"Bu seçim sadece hangi partinin birinci çıkacağı ile ilgili bir seçim değil. Bu seçim Kozan veya Adana'yı hangi partinin yöneteceği değil, bu seçimin önemi büyüktür. Bu seçim bölgesinde en büyük siyasi oyunlar oynanmaya başlanmış Türkiye'de birilerinin kaos ortamı oluşturmaya çalışmasına sizin vereceğiniz en güzel cevap olacaktır. Bizler sizin verdiğiniz destek sayesinde Cenab-ı Allah hariç kimseye boyun eğmeyiz. Karşımızda CHP-MHP ve BDP ittifak yapıyorlar. Bunlar Meclis'te sürekli kavga eder ve tartışırlar. Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak isteyen kim varsa bugün AK Parti'nin karşısında. Görüntü olarak pozitif parti olmak istiyorlar ama sizin önünüze çok fazla parti gelecek. Bir tanesi kaos ve faiz lobisi, Türkiye'yi istikrarsızlaştırma, ülkeyi darbeler ile eski günlere dönüştürme lobisi, bir diğeri de yeni Türkiye vizyonu AK Parti'dir. Seçime eski ve yeni Türkiye'yi temsil eden iki parti giriyor. Bunun kıymetini bilelim. Ülkemizin kuzeyinde pek çok ülke ekonomik kriz ile boğuşuyor. Türkiye bir istikrar adası olarak bütün bu ekonomik krizlerden dimdik ayakta çıktı. Şimdi bakın Ukrayna'da insanlar demokrasi ve sandık arıyorlar ama sandığı bulamıyorlar. Darbelerin tetiklediği sokaklar halinde o ülkeler istikrarsızlaştırılmaya çalışıyorlar ve o ülkelerin kaynakları sömürülüyor. O ülkenin daha iyi eğitim hakkı gasp ediliyor. O ülkeler geleceklerinin çalınmasını seyretmek zorunda kalıyorlar. Çünkü orada milli irade yönetime el koymuş değil. Türkiye geçmişte de böyle bir kaosa sürüklenmek istendi."

Önceki hükümetler döneminde siyasilerin halkın sesine kulak vermediğini hatırlatan Bakan Çelik, "O dönem merkez partiler kavgaya tutuşmuşlardı. Siyasette halkın sesini dinleyen kimse yoktu. 2001 ve öncesini hatırlayınız. İktidara gelmeden önce sizin sesinize kulak verenler iktidara geldikten sonra çetelere, milli iradeyi gasp edenlere teslim olurlardı. 2002'de ise bütün Türkiye'deki aziz vatandaşlarımız ülkenin kaderine el koydular ve AK Parti'yi iktidara getirdiler. Halk devrimini gerçekleştirdi. Daha iyi bir ülkede daha iyi bir ekonomik model ve dış dünyada itibarı olan bir ülke ile yönetilmek istedi bu halk. AK Parti'nin iktidara gelişi bir siyasi partinin iktidara gelişi değil, vatandaşın iktidara gelişidir. Bugün de bir sürü yalanla ve dolanla, montaj ile milli irade etkilenmeye çalışılıyor. Milli irade ile kavgası ve hesabı olanlar sandıktan destek alamayınca silahlı ve silahsız bir takım darbelere girişmeye çalışıyorlar. MHP-CHP-BDP sivil darbe girişimine destek veren tek parti haline geldiler" dedi.

Bugün milli iradeyi koruyan, bu ülkeyi bu vatandaş yönetecek, bu ülkenin patronu vatandaştır diyen tek partinin yine AK Parti olduğunu ifade eden Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de milli irade birçok yolla birçok şekilde gasp edilmeye çalışıldı. Geçmişte halkın iradesi askeri darbeler ile gasp edildi. Bugün yargı ve başka darbeler var. Muhalefetin destek verdiği şekilde bu haklar gasp edilmeye çalışıyorlar. Yapılmak istenen şey şudur. Türkiye'yi siz mi yöneteceksiniz, yoksa bir takım odaklar mı yönetecek. Yapılanların farkında olalım. Önümüzdeki seçim tüm siyasi tarihimizin en önemli seçimi olacak. Önümüzde iki tane sınav var. Bir tanesi ayın 15'inde halkımızın Adana'da istasyon meydanında Başbakanımızı karşılayacaklar. Sizlerin Başbakanımıza vereceği destek, şimdiye kadar vermiş olduğunuz destek 15 ve 30 Mart'ta ayrı bir önem taşıyor. Yeni Türkiye'nin daha güçlü bir şekilde inşa edilmesini isteyenler ile eski Türkiye'yi yeniden getirmek isteyenler karşılaşacaklar. Aziz milletimiz her zaman için bu yol ayırımlarını sağduyusu ile geçti. Sağduyu ile bütün bu krizlere son verildi. 30 Mart'ta önünüze gelecek sandık şimdiye kadar gelen sandıkların en kıymetlisi. 30 Mart'ta Kozan Belediyesi'nde AK Parti'nin devam etmesi için yeniden AK Parti'ye oy vereceksiniz. Kozan inşallah 30 Mart akşamı şu müjdeyi bekliyorum. Daha büyük bir oyla belediyeyi aldığı müjdesini alacağız ama bu yetmez. Aynı zamanda Kozan'dan gümbür gümbür büyükşehir belediyesinin de AK Parti'li olması için oylar geliyor müjdesini duymak istiyorum." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Faruk Çelik Ömer Çelik Türkiye Kozan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title