Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Lozan'ın 100. Yılında Konferans Düzenledi

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Genç Akademi Kafe Sıhhiye'de '100. Yılında Lozan' konulu konferans düzenledi. Konferansa yaklaşık 100 kişi katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Genç Akademi Kafe Sıhhiye'de "100. Yılında Lozan" konulu konferans düzenledi. Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsünden Doç. Dr. Çağla Derya Tağmat'ın moderatörlüğünü yaptığı konferansa konuşmacı olarak katılan Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Ayten Sezer Arığ ile Ankara Üniversitesinden Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan, Lozan Dönemi'ne ilişkin detaylı bilgiler paylaştı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Lozan Barış Antlaşması'nın 100. Yılında geçmişten günümüze antlaşmanın etkileri ve antlaşmaya dair soru işaretlerinin aydınlatılması amacıyla "100. Yılında Lozan" konulu konferansa ev sahipliği yaptı.

AMAÇ: LOZAN'IN ANLAŞILMASI VE GELECEK NESİLLERE AKTARILMASI

Büyükşehir Genç Akademi Kafe Sıhhiye'de düzenlenen konferansa; Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Önder Yanmaz, Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürü Şinasi Örün, Genç Akademi üyeleri, üniversite öğrenci toplulukları ve Başkent Gençlik Meclisi üyeleri katıldı.

Lozan'ın anlaşılması ve gelecek nesillere aktarılmasının öneminin altını çizen Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürü Şinasi Örün, şunları söyledi:

"Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı olarak Lozan'ın 100. Yıl Konferansı ile Lozan'ın önemini daha iyi anlamak için ülkemize kattığı değeri Ankara Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesindeki hocalarımızdan dinleyeceğiz. Kendi eğitmenlerimiz, genç akademinin üyeleri, üniversite öğrenci toplulukları ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile birlikte bu konferansı düzenliyoruz. Bu konferansla birlikte Lozan ile ilgili detaylı bilgilere sahip olmak için bu gibi eğitim ve konferansları düzenlemeye devam edeceğiz."

KONFERANSA YAKLAŞIK 100 KİŞİ KATILDI

Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsünden Doç. Dr. Çağla Derya Tağmat'ın moderatörlüğünü yaptığı konferansa konuşması olarak katılan Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Ayten Sezer Arığ ile Ankara Üniversitesinden Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan; antlaşmanın Lozan döneminden bugüne kadar bize neler kazandırdığı ve bu süreçte Cumhuriyet'in değerlerine ne tür katkılar sağlayacağına ilişkin bilgiler verdi.

Büyükşehir Genç Akademi Kafe Sıhhiye'de gerçekleştirilen konferansa yaklaşık 100 kişi katıldı.

Kaynak: ANKA / Politika

Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Ankara Politika Haberler

Ersan Şen'den depremde 51 kişinin öldüğü apartmanın firari müteahhitleriyle ilgili skandal talep

Ersan Şen'den depremde 51 kişinin öldüğü apartmanın firari müteahhitleriyle ilgili skandal talep

Özgür Özel: CHP'yi iktidar yapamazsam istifa edeceğim

Özgür Özel: CHP'yi iktidar yapamazsam istifa edeceğim

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho'nun çalıştırdığı takımlar! Mourinho hangi takımlarda teknik direktörlük yaptı? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 31 Mayıs Cuma İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? 31 Mayıs Salı yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Gaddar 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kızılcık Şerbeti 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Yalı Çapkını 73. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İsmail Kartal Fenerbahçe'den ayrıldı mı? Fenerbahçe'den açıklama geldi Arka Sokaklar 678. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kara Ağaç Destanı 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! FETÖ büyü olayı ne? Fetullah Gülen'e büyü mü yapıldı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Fetullah Gülen kaçırıldı mı? FETÖ nerede? Patatesteki 'solanin' tehlikesi! Solanin zehirlenmesi nasıl olur? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi!
Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak 'büyü' iddiası

Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak "büyü" iddiası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title