Haberler

AKP-CHP'nin Köpek Kavgası

AKP'li Muharrem Candan'ın Kendisine Yönelik Sözleri Konusunda "Kem Söz Sahibine Aittir" Derken, Candan'dan Özür Beklediğini Söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal dün Meclis Genel Kurulu'nda yaşanan tartışmada AKP'li Muharrem Candan'ın kendisine yönelik sözleri konusunda "kem söz sahibine aittir" derken, Candan'dan özür beklediğini söyledi. Soysal, özür dilenmemesi halinde ise yargıda hesaplaşacağını bildirdi. Soysal, Hayat N ve Siemens'le ilgili iddialar konusunda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan açıklama beklediğini belirterek "Sayın Bakanı yüreği varsa tartışmaya davet ediyorum." dedi. Ulaştırma Bakanlığı'nın Binali Yıldırım'ın "Babasının çiftliği" olmadığını söyleyen Soysal, "Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenler, kan ve gözyaşı üzerine oturanlar bulaştığı işlerin hesabını veremeyenlerin Anadolu'nun hoşgörüsüne ve hazreti Mevlana'nın sözlerine sığınmaya hakkı yoktur."diye konuştu.

Soysal Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, dün Meclis Genel Kurulu'nda yaşanan kavgayı değerlendirdi. Hayat N ve Siemens'le ilgili iddialarını gündeme getiren Soysal, bu iddiaları dün de Genel Kurul gündemine taşıdığını ancak TBMM çatısı altında ifade edilmemesi gereken sözlerle karşılaştığını kaydetti. Dile getirdiği iddiaların kişisel meselesi olmadığını, toplumsal meseleler olduğunu söyleyen Çetin Soysal, "Hakaret ederek kıvırarak bunların örtülmesi, kapatılması mümkün değildir. Dün bir milletvekiline yakışmayacak, seviyesiz sözler sarf edildiğini gördüm. Kem söz sahibine aittir. Hakaret eden milletvekilinin kalitesi de seviyesi de ortadadır. Benim onlarca yıllık siyasi etiğim, kişiliğim yapım, o tür davranışları yanıtlamaya elvermez. Beni susturmaya dayalı anlayışı, parlamento çatısı altında yakışıksız bir şekilde söylenen sözlerin takdirini halkımıza bırakıyorum. Kendilerinden özür bekliyorum. Aksi takdirde yargı önünde hesaplaşacağız" diye konuştu.

-"BAKANIN MEVLANA'NIN SÖZLERİNE SIĞINMAYA HAKKI YOK"-

Genel Kurul'da dün yaptığı konuşmada ve bakanın sözlerine yönelik itirazlarında hakaret olmadığını kaydeden Soysal, kendisinin halkın sesi olmaya çalıştığını söyledi. Ulaştırma Bakanlığının bulaştığı olumsuzlukları gündeme getirdiklerini ifade eden Soysal şunları söyledi:

"Sayın bakan oturmuş olduğu kan ve gözyaşı üzerine ve bulaşmış olduğu olumsuzluklara Hazreti Mevlana'nın sözleriyle yanıt verme hakkını, kendinde nasıl buluyor? Son günlerde iki tane emekli askerin birbirine gönderme yaptığı mesajları gazetede okuyarak olumsuzluklarını Hazreti Mevlana'nın sözleriyle örtbas etme hakkını cesaretini nereden buluyor? Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenler, kan ve gözyaşı üzerine oturanlar bulaştığı işlerin hesabını veremeyenlerin Anadolu'nun hoşgörüsüne ve Hazreti Mevlana'nın sözlerine sığınmaya hakkı yoktur."

-"BAKANI TARTIŞMAYA DAVET EDİYORUM"-

Bakan Yıldırım'ın Hayat N gemisinin ve Siemens'in hesabını vermeye çağıran Soysal, "Bakanı yüreği varsa tartışmaya davet ediyorum" dedi. "Ulaştırma Bakanlığı'nın bulaştırma bakanlığı" olduğu yönündeki sözlerinin Bakan Yıldırım tarafından "Binali Yıldırım'ın B'si" olarak algılandığını belirten Soysal "Ulaştırma Bakanlığı Binali Yıldırım'ın babasının çiftliği değildir. Bakanlıkla ilgili sorularımıza yanıt vermek zorundadır. Hiçbir yere kaçamaz. Ne yazık ki Ulaştırma Bakanlığı kan ve gözyaşı üzerinde oturmaktadır. Kendisini asil değil dürüst olmayı tavsiye ediyorum." dedi. Soysal kendisini Mevlana'nın sözleriyle eleştiren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a Aşık Mahsuni Şerif'in "Yetimin sırtından doyan doyana/ bunu gören yürek nasıl dayana/ yiğit muhtaç olmuş kuru soğana/ bilmem söylesem mi söylemesem mi" dizeleriyle karşılık verdi. (ANKA)

(EG/BÜN)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title