Haberler

Ak Partili Edibe Sözen Yavuz, 'Ka.der' ile Masaya Oturdu

AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Edibe Sözen Yavuz, Kadın Adayları Destekleme Derneği’nin (KA.DER) 30 maddelik "Yerel Yönetimler Sözleşmesini" imzaladı.

AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Edibe Sözen Yavuz, Kadın Adayları Destekleme Derneği'nin (KA.DER) 30 maddelik "Yerel Yönetimler Sözleşmesini" imzaladı.

AK Parti'nin İstanbul'daki tek kadın belediye başkan adayı Prof. Dr. Edibe Sözen Yavuz, Kadın Adayları Destekleme Derneği'nin (KA.DER) "Yerel Yönetimler Sözleşmesini" imzaladı. İstanbul Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili M. Belma Satır ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği, Haklı Kadın Platformu ve Kadın Adayları Destekleme Derneği gibi kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

"KADIN ADAYLARI ARTTIRACAĞIZ"

AK Partili Sözen Yavuz, Anadolu yakasında kadın belediye başkanı olarak güzel çalışmalar yapacaklarını, şehirlerin de kadınlar tarafından çok güzel bir şekilde yönetildiğini göstereceklerini söyledi. Yapılan araştırmaların, Türkiye'de kadın adayların oranının AK Parti'de yüzde 19,5, CHP'de ise yüzde 5 olduğunu gösterdiğini, bu oranı ve sayıyı artırma yönünde çok ciddi çaba sarf ettiklerini belirten Sözen Yavuz, 2009'daki yerel seçimlerde Türkiye genelinde 600 kadın adayın müracaat ettiğini hatırlattı. Prof. Dr. Edibe Sözen Yavuz, kadın adayları arttırma noktasında ellerinden gelen her türlü gayreti göstereceklerini vurgulayarak, "Kadınlar görmek istiyorlar. Bu makamlarda bir başarı sağlanabiliyorsa arkamızdan gelen kadınlar da o işe talip oluyorlar. Bir öncü olmak gerekiyor. Şimdi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Fatma Şahin, o dönem dedi ki, 'Bütün Türkiye genelinde 600 kadın müracaatımız var. Hatta bir toplantıda başbakanımıza iletti, 'Başbakanım, kadınlar aday olmuyorlar, erkekler sürekli engel koyuyor önlerine. Siz bir şey yaparsanız, bu durum değişecek' dedi.

Prof. Dr. Edibe Sözen Yavuz, 88 proje hazırladıklarını ve diğer partilerin erkek adaylarından böyle projeler görmediklerini ifade ederek, kadınların siyasette var olmak istediğini dile getirdi. Bir önceki genel seçimde milletvekili adayı olan kadınların yüzde 60'ının elinde projeyle geldiğini belirten AK Partili Edibe Sözen, "Tarım yapmak isteyen, kimya alanında bir buluşu olan, kuaförlük mesleğinde kalkınma hamlesi gösterecek bir resim, yazı, çizi... Kadınlarımız böyle geldi. Çünkü 2007'de kadın vekillerdeki artış, diğer kadınlarımızın cesaretini güçlendirdi. O bakımdan yerelde başarılı olduğumuz takdirde ben kadın adaylarımızın daha da artacağına inanıyorum" dedi.

"Bu şehri yeniden düzenleme fırsatımız belki herkesten çok daha fazla" diyen Prof. Dr. Edibe Sözen Yavuz, Maltepe'nin yeniden imar edilmesi ve planlanması gerektiğini kaydetti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Edibe Sözen Ak Parti İstanbul Maltepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title