Haberler

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (3)? "Attığımız adımların her biri Türkiye'nin kronik meselelerini çözmüş, milli iradenin gücüne güç katmıştır.?Bin yıl boyunca bu reformların yapılması imkan...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 11 yıl boyunca tarihi reformlar yaptıklarını belirterek,  "Attığımız adımların her biri Türkiye'nin kronik meselelerini çözmüş, milli iradenin gücüne güç katmıştır. Bin yıl boyunca bu reformların yapılması imkansız görünüyordu ama biz, milletin bize yüklediği emanetin hakkını verdik " dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, 11 yıl içinde gerçekleştirdikleri çok sayıda reform arasından sadece bir kaçını paylaşmak istediğini dile getirdi. 2002 yılından itibaren TCK ve TMK başta olmak üzere temel kanunlarda sürekli iyileştirmeler yaptıklarını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"2002 yılında olağanüstü hali kaldırdık. 2003 yılında işkenceye sıfır tolerans getirdik. MGK'yı sivilleştirdik. 2004 yılında DGM'leri kaldırdık. Zaten uygulaması olmayan ölüm cezasını mevzuatımızdan tamamen ayıkladık. 2005 yılında TCK, CMK, Kabahatler Kanunu gibi temel ceza kanunları tümüyle yenilendi. Yerel yönetimleri güçlendirecek yasal altyapıyı oluşturduk. 2007'de Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini getirdik. uygulama imkanı kalmamış olan kanunları yürürlükten kaldırdık. 2008'de yeni Vakıflar Kanunu'nu çıkardık, TCK 301. maddesini yeniden düzenledik. 2009 yılında farklı dil ve lehçelerde yayın, akademik çalışma, kültürel faaliyet yapılmasının önünü açtık. 2010 yılında EMASYA Protokolü'nü kaldırdık. Halkoyuyla Anayasa'nın 26 maddesini yüzde 58 destekle değiştirdik. Böylece YAŞ karalarına yargı yolunu açtık. Askeri mahkemelerin yargı yetkisini sınırlandırdık ve 12 Eylül darbecilerine yargı yolunu açtık. Başbakanlık Uygulamayı Takip Kurulu'nu kaldırdık. 2012 yılında liselerde yapılan bazı uygulamaları yeniden düzenlemeye tabi tuttuk. İnsan Hakları Kurulu'nu kurduk. 2013 yılında TSK İç Hizmet Kanunu 35. Madde'yi değiştirdik. İnsan hakları ve ifade özgürlüğü alanında yeni düzenlemeler yaptık. Son açıkladığımız Demokratikleşme Paketi ile kamuda kılık kıyafet yönetmeliğini değiştirdik,  yardım toplama üzerindeki dayatmaları kaldırdık, kaldırıyoruz. Şimdi bu idari kısımlar halledildikten sonra Meclis'te çözümü gerçekleşecek olan maddelerin de inşallah adımını atıyoruz.

Bunlar yaptığımız reformlardan sadece örnek mahiyetindeki başlıklardır. Bunların her biri tarihi reformlardır. Attığımız bu adımların her biri Türkiye'nin kronik meselelerini çözmüş, milli iradenin gücüne güç katmıştır. 11 yıl önce bu adımların atılabilmesi tamamen bir hayaldi. Bu reformların yapılabilmesine ihtimal dahi verilmiyordu. Bin yıl boyunca bu reformların yapılması imkansız görünüyordu ama biz, milletin bize yüklediği emanetin hakkını verdik. Milletin arzularını, taleplerini, isteklerini dikkate aldık. Siyasetin gücüne,  milli iradenin, Meclis'in gücüne inandık ve bu reformları yaptık. Sizler de biliyorsunuz ki bunlar kolay olmadı. Partimiz kapatılmak istendi. Müdahale  senaryoları kurgulandı, tehdit edildik, cinayetler işlendi ve faturası bize çıkarılmak istendi. Kışkırtmalar yapıldı, kirli ittifaklar yapıldı, çok kirli tuzaklar kuruldu. Hepsinden aziz milletimizin duasıyla yıkılmadan,  yalpalamadan, yıpranmadan çıkmayı başardık."

-" Millet bize oy verse de vermese de doğru kararı vermiştir"

Erdoğan, iktidardaki parti olarak itibar kazanmakla kalmadıklarını, siyaset kurumunun topyekun itibar kazanmasına da vesile olduklarını belirterek,  bundan sonra da milli iradeyi sarsılmaz şekilde korumaya devam edeceklerini vurguladı. Meclis'in ve siyaset kurumunun itibarını korumaya ve daha da güçlendirmeye devam edeceklerini belirten Erdoğan, "Biz milletimize inanıyoruz, milletimize güveniyoruz. Milletimizin her konuda en iyi kararı vereceğine yürekten inanıyoruz. Biz başkaları gibi değiliz. Allah korusun milleti küçümseyenlerden, hor görenlerden,  milletin kararını hafife alanlardan değiliz. Tam tersine millet ne derse o doğrudur. Millet feraset sahibidir, millet basiret sahibidir. Millet  doğru ile yanlışı birbirinden ayıracak akıl ve iradeye sahiptir. Millet bize oy verse de doğru kararı vermiştir, vermese de doğru kararı vermiştir. Biz başkaları gibi bize oy verenleri makbul, vermeyenleri 'bidon kafalı,  göbeğini kaşıyan adam, makarnacı, kömürcü' gibi sıfatlarla tahkir edenlerden asla olmadık ve olmayacağız" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, 11 yıl boyunca olduğu gibi bundan sonra da milli iradenin güçlenmesi için çok çalışacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye'ye bırakacağımız en büyük eser güçlü bir milli irade olacaktır. Milli irade istikrar içinde,  güven içinde, kardeşlik hukukuyla Türkiye'yi büyütmeye devam edecektir. İnanın geride bırakacağımız en büyük eser de yollardan,  hastanelerden, okullardan, barajlardan, güçlü ekonomiden öte,  güçlü bir milli irade olacaktır. 11 yıl boyunca milli iradenin, siyaset kurumunun, demokrasinin  güçlenmesi için mücadele veren herkesi bir kez daha tebrik ediyor, milletim adına herkese teşekkür ediyorum. Bize sahip çıkan, bize güvenen, bizi dualarıyla her an diri ve heyecanlı tutan aziz milletimize de şükranlarımızı ifade ediyorum."

- TBMM

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Ankara'da 3,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Ankara'da 3,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Eşi ve kızını öldürüp intihara kalkıştı! Site bahçesinde yankılanan son sözler 'Dur baba, yapma' haykırışı oldu

Eşi ve kızını öldürüp intihara kalkıştı! Site bahçesinde yankılanan son sözler "Dur baba, yapma" haykırışı oldu

Erdoğan'la sürpriz görüşmesinin ardından dikkat çeken hamle! Akşener, Çankaya'da ofis tuttu

Erdoğan'la sürpriz görüşmesinin ardından dikkat çeken hamle! Akşener, Çankaya'da ofis tuttu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title