Haberler

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'nun "Afgan göçmenler Konya'daki kamplarda özel olarak eğitiliyor" iddiasına sert tepki

Güncelleme:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Afgan göçmenler Konya'daki kamplarda özel olarak eğitiliyor. Türkiye bakın bir ekonomik kaosla beraber, ekonomik patlamayla beraber başka patlamalara her an gebe olabilir" iddiasına yanıt verdi. Çelik, "Türkiye güvenli bir ülkedir. Türkiye güven ülkesidir, Türkiye bir barış ülkesidir. Kılıçdaroğlu'nun yaptığı provokasyon girişiminden başka bir şey değildir" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Türkiye'deki göçmen sorunuyla ilgili değerlendirmede bulunmuş ve Afgan göçmenlerin Konya'daki kamplarda özel olarak eğitildiğini iddia etmişti. Kılıçdaroğlu'nun iddiasına yanıt veren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye güvenli bir ülkedir. Türkiye güven ülkesidir, Türkiye bir barış ülkesidir" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN KILIÇDAROĞLU'NA YANIT

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Afganlar Konya'da eğitiliyor, Türkiye'de sosyal patlamalar olabilir" ifadesini yalanlayarak, "Türkiye güvenli bir ülkedir. Türkiye güven ülkesidir, Türkiye bir barış ülkesidir" dedi.

"PROVOKASYON GİRİŞİMİNDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR"

Kılıçdaroğlu'nun sistematik olarak, 'Afganlar Konya'da eğitiliyor, Türkiye'de sosyal patlamalar olabilir' şeklinde yalan söylediğini belirten Çelik, şöyle konuştu; "Biliyorsunuz çeşitli kere, güvenlik zafiyeti olduğuna dair yaptığı açıklamalarının hepsinin yalan olduğunu söyledik. Bugün de sürekli olarak sosyal patlamalardan bahsetmesi yine Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir provokasyon girişiminden başka bir şey değildir.

"TÜRKİYE GÜVEN ÜLKESİDİR, TÜRKİYE BARIŞ ÜLKESİDİR"

Milletimizin sağduyusu, milletimizin zor zamanlarda gösterdiği birlik ve beraberlik her türlü sosyal patlama provokasyonunu bu şekilde konuşanların ortaya koymaya çalıştıkları yaklaşımları her zaman bertaraf etmiştir. Türkiye güvenli bir ülkedir. Türkiye güven ülkesidir, Türkiye bir barış ülkesidir. Büyük ve muazzam tecrübemizle, milletimizin büyük ve muazzam tecrübesiyle bu barış iklimi, bu kardeşlik iklimi her zaman korunmaktadır."

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'nun 'Afgan göçmenler Konya'daki kamplarda özel olarak eğitiliyor' iddiasına sert tepkiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da bir grup gazeteciyle buluşmasında göçmen sorunuyla ilgili yeni bir iddiada bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullanmıştı; "Hatay Büyükşehir Belediye başkanı bağırıyor, çağırıyor, tehlikeye dikkat çekiyor. Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı bana anlattı bütün bunları. Bölge tamamen kontrolden çıkmış durumda şu anda. Asıl üzerinde durulması gereken nokta bu ama bu konu hiç gündemde değil. Seçimi kim kazandı ben söyleyeyim, seçimi Suriyeliler kazandı, sığınmacılar kazandı seçimi. Kimin ne kadar olduğu bile belli değil. Eskiden vatandaşlık verilirken ve vatandaşlıktan çıkarılırken Resmi Gazete'de yayınlanırdı bunlar.

"ÇADIRLARIN KURULMASI LAZIM, YARDIMSA YARDIM..."

Kadın iki çocuğuyla beraber savaştan kaçmış veya eşiyle beraber kaçmış gelmiş; tamam bunlara biz bir şey demiyoruz zaten ama bunların belli bir yerde tutulması lazım. Nerede? Ya Suriye sınırında ya bizim topraklarda bir yerlerde tutulması lazım, çadırların kurulması lazım, yardımsa yardım, beslenme ise beslenme, okulsa okul her türlü imkan karşılansın, ona itirazımız yok. Avrupalı da para veriyor zaten bunu yap diye ama hesabını vermediği için Avrupalı parayı vermiyor, sen parayı nereye harcadın diyor, ben bilmiyorum diyor. Bakın bir şey, dernek adını vereyim.

"ALLAH AŞKINA BUNLAR SIĞINMACI FALAN DEĞİL"

HAYAD, bunun başında bir kişi var ve Suriye'deki ailelere ve çocuklara yaptığı yardımları, filmlerini görmenizi isterim. Gönüllü, yaptığı bütün harcamaları dijital ortamda Avrupalılar görüyorlar yani, Avrupa Birliği görüyor ve masraflarını karşılıyorlar onların, her türlü masraflarını. Çünkü parayı sen buraya harcıyorsun, sana yardım ediyoruz diyorlar. Fakat bizde gelmiş nerede olduğu belli değil. Bir Kilis'e gidin, Kilis'te filinta gibi gençler, saçlar, tıraşlar, keyfi yerinde Allah aşkına bunlar sığınmacı falan değil ya değil. Afganlar yani ben Afganların özel olarak Konya'da eğitildiğini de biliyorum.

"KİM EĞİTİYOR BUNLARI, KAMPLARDA KAÇ KİŞİ VAR?"

Evet, eğitildiğini biliyorum bunların. Ya bunlar nasıl, kim eğitiyor bunları? Bu kamplar nerededir? Bu kamplarda kaç kişi var, kaç kişi eğitiliyor bu kamplarda? Bu Kilis'le Hatay'a kadar olan bölgede uyuyan hücreler nedir? Kimdir bu uyuyan hücreler?

"TÜRKİYE BAŞKA PATLAMALARA HER AN GEBE OLABİLİR"

Türkiye bakın bir ekonomik kaosla beraber, ekonomik patlamayla beraber başka patlamalara her an gebe olabilir, her an. Çünkü kontrolsüz bir süreç içerisinde gidiyor. Bunun önlemi alınmadığı takdirde ne olacak, ne olacak yani? Siz eğer İran'dan binlerce kilometreyi aşıp Afganistan'dan Türkiye'ye getirip siz uyuşturucu sokabiliyorsanız, Afganlar gelebiliyorsa."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Ömer Çelik AK Parti Türkiye Konya Ömer Kadın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title