Haberler

AK Parti Milletvekili yakıcı silahların kullanımını sonlandırmak için uluslararası kampanya başlattı

Güncelleme:

AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Halit Yerebakan, yakıcı silahların insanlara karşı kullanımının sonlandırılması için uluslararası bir kampanya başlatma çağrısında bulundu. Yerebakan, kampanyanın geçmişin hatalarından ders almak ve barış dolu bir geleceği garanti altına almak için bir fırsat olduğunu dile getirdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Halit Yerebakan, Kimyasal Savaş Kurbanlarını Anma Günü'nde, yakıcı silahların insanlara karşı kullanımının sonlandırılması için uluslararası bir kampanya başlatılması çağrısında bulundu.

Yerebakan, TBMM Genel Kurulunda söz alarak, Kimyasal Savaş Kurbanlarını Anma Günü'nde sadece geçmişin yaralarının değil, bugünün tehditlerinin de hassasiyetle ele alınması gerektiğini belirtti. Yerebakan, şunları söyledi:

"Bir doktor olarak, kimyasal savaşın gölgeler arasında kalmış bir faciasına; insanlara yönelik yakıcı silahların kullanımına ışık tutmak istiyorum. Bu silahlar, patlayıcı yıkım için değil, aksine insanlara anlatılamaz acılar ve işkence dolu bir yanma sağlamak üzere tasarlanmışlardır. İnsanlara karşı kullanımları, ortak insanlığımıza ve uluslararası hukuka meydan okumakta ve insanlık onurunu kül etmektedir."

Yakıcı silahları sınırlayacak uluslararası kararlar için birlikte çalışılması gerektiğini dile getiren Yerebakan, şunları kaydetti:

"Bu, sadece politik bir duruş değil, yaşamın saygınlığını koruma ve insanlık ilkelerini sürdürme zorunluluğudur. Geleceğimizi şekillendiren her adımımızda, bu silahların gölgesinden kurtulmak, savaş ve yıkım yerine barış, güvenlik ve insan onuruna saygıyı üstün tutmak zorundayız. Unutmayalım ki aldığımız her karar, gelecek nesillerin mirasıdır."

"Hiçbir insan yakılarak öldürülmemelidir"

Yerebakan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada da yakıcı silahların insanlara karşı kullanımının sonlandırılması için uluslararası bir kampanya başlatma çağrısında bulundu. Bu kampanyanın, sadece geçmişin trajedilerini anmakla kalmayıp, aynı zamanda modern savaş alanlarında devam eden vahşete karşı durmayı amaçladığını belirten Yerebakan, "Yakıcı silahlar, insanlık tarihindeki en acımasız araçlardan bazılarıdır. Hiçbir insan, hiçbir koşulda yakılarak öldürülmemelidir. Bu yeni nesil silahların kullanımına son vermek sadece bir politik sorumluluk değil, aynı zamanda ahlaki bir zorunluluktur." ifadesini kullandı.

Bu kampanyanın, uluslararası toplumun tüm üyelerini, özellikle hükümetleri ve sivil toplum kuruluşlarını, yakıcı silahların kullanımını yasaklayan ve bu yasağın uygulanmasını güçlendiren yasal ve politik adımlar atmaya çağırdığını kaydeden Yerebakan, ayrıca yakıcı silahların oluşturduğu yıkımın farkındalığını artırmayı ve gelecek nesillere daha güvenli ve insani bir dünya bırakma taahhüdünü güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti.

"Bu kampanya, geçmişin hatalarından ders almak ve barış dolu bir geleceği garanti altına almak için bir fırsattır. Tüm uluslararası toplumu, bu önemli meselede birlikte hareket etmeye ve tarihin doğru tarafında durmaya davet ediyorum." ifadesini kullanan Yerebakan, çeşitli etkinlikler, eğitim programları ve politika tartışmaları yoluyla halkın bilinçlendirilmesini ve küresel düzeyde bir değişim oluşturulmasını hedefleyen kampanyanın, tüm dünyadaki insanların katılımını ve desteğini beklediğini kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Halit Yerebakan Milletvekili İstanbul AK Parti İnsan Hakları Güvenlik Uluslararası İlişkiler Politika Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

İstiklal Caddesi'nde mağazada yangın! Polis bölgeyi boşaltıyor

İstiklal Caddesi'nde mağazada yangın! Polis bölgeyi boşaltıyor

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title