Haberler

AK Parti'li Hayati Yazıcı partisinin Rize Merkez İlçe Kongresinde konuştu

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti'nin rengini, desenini milletin belirlediğini vurgulayarak, "AK Parti'nin durduğu yer, milletin durduğu yerdir.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti'nin rengini, desenini milletin belirlediğini vurgulayarak, "AK Parti'nin durduğu yer, milletin durduğu yerdir." dedi.

Yazıcı, partisinin Rize Merkez İlçe Başkanlığı Kongresinde yaptığı konuşmada, İzmir'deki depremde vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Afetin sebepleri olduğunun altını çizen Yazıcı, "Ama bu tür afetlerde Türkiye'nin geçmişteki davranışları ile bugünkü davranışları, müdahale konseptini, müdahaleye hazırlanma ekipleri ve ekipmanlarını kıyas ettiğimizde başarılı olduğumuzu görüyoruz. İnsanımızın imkanlarla birlikte afetin yaralarını, daha acil sonuçlarını oradan kaldırmak için ne denli çaba harcadıklarını hep birlikte bütün kesimler görüyor. Onları da bu vesile ile tebrik ediyorum." diye konuştu.

Yazıcı, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski başbakanlardan Mesut Yılmaz için de Allah'tan rahmet diledi. Yılmazların her dönem elini taşın altına koyan bir aile olduğunu dile getiren Yazıcı, Mesut Yılmaz'ın amcası İzzet Akçal'ın siyasi hayatına ilişkin bilgi paylaştı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yılının kutlandığını anımsatan Yazıcı, muhalefetin kutlamalara ilişkin eleştirilerini haksız bulduğunu, ülkenin kazanımlarına büyük önem verdiklerini kaydetti.

"Türkiye'nin dönüşümüne hizmet ettik"

AK Parti'nin 3 Kasım 2002 yılında iktidara geldiğini, 18 yıllık iktidar süreci yürüttüklerini belirten Yazıcı, Türkiye'nin dönüşümüne hizmet ettiklerini vurguladı.

Yazıcı, AK Parti'nin kurumsal sorumluluk bilinci ile Türkiye'ye bakarken bütününe baktığının altını çizerek şu değerlendirmede bulundu:

"İnsanımızın sorunlarını ele alırken ayırım yapmaksızın, etnisite ayrımına düşmeden, mezhep ayrımına sapmadan bütünü itibarıyla ele alıp değerlendirmemizi öyle yapıyoruz. AK Parti'nin siyasetinin merkezinde insan var, merkezinde millet var. Çünkü AK Parti'nin rengini, desenini millet belirlemiştir. AK Parti'nin durduğu yer, milletin durduğu yerdir. O yer, noktasal olarak merkezdir. Merkezde duran bir parti olarak hedef kitlemiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamıdır. Rize'de bütün hemşehrilerimizdir."

Milletin sezgilerinin güçlü olduğunu ve iş yapanı tanıdığını ifade eden Yazıcı, "Milletin huzurunda duran AK Parti'nin referansı, Türkiye'ye sağladığı kazanımlardır. Biz böyle yürüyoruz." dedi.

Yazıcı, Türkiye'nin savunma sanayisindeki yükselişinin ülkenin bugüne gelmesinde önemli katkısı olduğuna da dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Savunma sanayi alanında yüzde 70 dışa bağımlı bir durumdaydık. Yapılan çalışmalarla bunu yüzde 30 seviyesine indirdik. Uluslararası ilişkilerde, dış politikalarda iki şey önemlidir. Çok faktör var ama ikisi önemlidir. Birisi silahlı gücünüz, ikincisi mali gücünüz. Bunları imal edecek kaynakları bulduk. Bu kaynaklara Türkiye'nin ihtiyaç alanında doğru yön vermek suretiyle kazanım sağladık. Gücümüz buradan geliyor. Petrol arama konusunda ihtiyaç duyulan sismik ve sondaj gemimiz yoktu, kiralıyorduk, şimdi beş tane gemimiz var. Bu gemilerimizle Akdeniz'de, Karadeniz'de arama yapmak suretiyle Türkiye'nin daha zenginleşmesi için çalışıyoruz."

Kaynak: AA / Politika

Hayati Yazıcı Rize Merkez AK Parti Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title