Haberler

"Yerel Basınımıza Katkılarımız Artarak Devam Edecek"

Güncelleme:

AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, yerel basına katkılarının artarak devam edeceğini söyledi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, yerel basına katkılarının artarak devam edeceğini söyledi.

Gülşen, Türkiye'de ve yerel basında "yazılı basın" kapsamına giren medya organları için ilan ve reklamların çok büyük bir önem arz ettiğini belirterek, hükümetin resmi ilanları gazeteler aracılığı ile yayınlatarak gazeteleri desteklemekte olduğunu söyledi. Gülşen, "Bilindiği gibi Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, 12 Aralık 1997 tarihinde Siirt'te düzenlenen bir mitingde okuduğu şiir nedeniyle DGM'de yargılanmış, cezaevine girmişti. Cezaevinde dört ay kaldıktan sonra, 14 Ağustos 2001'de Adalet ve Kalkınma Partisi kurulmuş ve kurucu başkanı olmuştu. Burada ilk yurtiçi gezisini ilimize yapmıştı. O dönemdeki iktidar, Kamu İhale Kanunu'nda yapılan değişikliklerle gazetelerin resmi ilan yayınlama hakkının ellerinden alınması öngörülüyordu. İlimizde yapılan toplantıda gazetecilerimiz, hazırladıkları dosyayı takdim etmiş ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a dert yanmış, bu durumun düzeltilmesini istemişti. Başbakanımız, gazetecilere hitaben; şu anda parti genel başkanı olduğunu, başbakan olduğunda ilk işinin bu konuyu halletmek olacağı sözünü vermişti. Gerçekten de Başbakanımız yerel gazeteleri desteklemek adına resmi ilanların gazetelerde verilmeye devam etmesini sağladı. Hatta bir ilan aynı anda iki gazeteye verilmeye başlandı. O günlerde gazetelerimizin kapanma tehlikesi yaşandığını hatırlatmak istiyorum. İlimizde bazı gazetelerin işçileriyle görüşüp işten çıkarmayı dahi düşündüklerini biliyoruz. İktidarımız döneminde yerel ve ulusal gazeteler resmi ilanları almaya devam ediyor. ve inanıyoruz ki özellikle yerel basınımıza katkılarımız bundan sonra da artarak devam edecek" dedi.

Resmi kurumların ilan ve reklamlarına aracılık yapan Basın İlan Kurumu'nun her yıl ülke genelinde bin 500'e yakın gazeteye milyonlarca liralık ilan dağıttığını hatırlatan Gülşen, şöyle devam etti: "Basın İlan Kurumu'nun Kastamonu Şube Müdürlüğü de yerel basınımıza büyük destek vermektedir. BİK Genel Kurulu'nun Mayıs-2011 ayındaki toplantısında Kastamonu ilinde şube açılmasına karar verilmiştir. Bu karar doğrultusunda, Kastamonu Şube Müdürlüğü 2 Ocak 2013 tarihinde faaliyetine başlamıştır. Gazetelerinize 1 yıllık uyum süresinin sonlanacağı 2 Ocak 2014 tarihinden itibaren kurum şubesi olan yerlere göre mevzuat hükümlerini uygulayacaktır. Buna göre il merkezinde resmi ilan hakkına haiz olan beş gazetemizde en az 35 kıdemli gazeteci istihdam edilecektir. Şu anda il genelinde yerel gazetelerimizde istihdam olan 100'den fazla kıdemli fikir işçisi bulunmaktadır."

"BİK Genel Müdürü Sayın Mehmet Atalay; 'yük olmaya değil, yük almaya geliyoruz' parolasıyla şube sayısını 12'den 36'ya çıkardı. 31'inci şube olan ve bu yıl birinci kuruluş yıldönümünü kutlayan BİK Kastamonu Şube Müdürlüğü çalışmalarıyla ilgili bilgi vermek istiyorum. Basın İlan Kurumu'nun destekleme ve düzenleyici kurum olarak, ilk yılında Kastamonu yerel basınımıza büyük katkı verdiğini görüyoruz" diyen Gülşen, şunları kaydetti:

"Şube müdürlüğü kurulmadan önce en son 2012 yılında valilik tarafından ilimizdeki yerel gazetelere 1 milyon 258 bin TL resmi ilan gelir elde etmişlerdi. 2013 yılında 2 bin 284 ilana aracılık eden BİK Şube Müdürlüğümüz, 1 milyon 600 bin TL yerel ilan geliri sağladı. (ulusal ilanlar hariç) Bunun 1 milyon 397 bin TL'sini ilimizde resmi ilan alma hakkı kazanan beş adet yerel gazeteye eşit bir şekilde dağıtımını sağladı. Şube müdürlüğümüz, aynı zamanda ulusal gazete ilanlarına da aracılık görevi bulunup kar eden şubeler arasında yer aldığını görmekten mutluyuz. 2013 yılında bunun arttığını görmek bizi memnun etmiştir. BİK'in yüzde 15 komisyon almasına rağmen yerel gazetelerimize dağıtılan 1 milyon 397 TL ilan geliri gösteriyor ki BİK şubesi olunca ilan pastası azalmıyor, artıyor. BİK Genel Müdürü Atalay'ın kaçak ilanları döndürmek ve ilan yayınlarını gazetelere verilmesini önlemek isteyen kurumları ikna etmek için her hafta meclis kapısını aşındırıp bakanlarla görüşme yaptığını yakinen biliyorum. Yine kurumun verdiği 4 bin 200 TL faizsiz ödünç para uygulamasından 2013 yılının ortasından itibaren gazeteci arkadaşlarımız yararlanmaya başladı. 2014 yılının daha iyi ve kazançlı olacağını düşünüyorum. Bu vesileyle ilimizde yerel yayın yapan tüm gazetelere uzun soluklu yayınlar dilerken, BİK Şube Müdürlüğü çalışanlarına işlerinde başarılar diliyorum." - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Gökhan Gülşen Kastamonu Gazeteler Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title