Haberler

AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış: (2) "Taksim'e gidenlerin yüzde 99'u bizim canımız ciğerimizken, aralarına karışmış yüzde 1'lik öyle kötü niyetli, öyle hain, öyle düşmanca bu ülkenin batmasını isteyenler vardı ki" "Türkiye gibi IMF'e borçlarını kapayan, kendi ayağı üzerinde durarak kendi bölgesinde birer ilham kaynağı haline gelen ülkelere karşı tezgahlanan bir oyun var" "Bütün planların üstünde bir plan var. O plan, kimilerinin 'muhtar bile olamaz' dediği Recep Tayyip Erdoğan'ı dünya vicdanının sesi haline getirdi" "2023, 2053 ve 2071 hedeflerine de ulaşacak çalışmaları sizlerle birlikte gerçekleştireceğimizi bilen, gören, hisseden o pis tuzakçılar, bunu engellemek için genel başkanımıza göz koydular. 'Ya kontrol edeceğiz ya tasfiye edeceğiz' dediler. Ne kontrol ettiririz, ne tasfiye ettiririz" "Organize toplumun önünde hiçbir güç duramaz. Türkiye'nin en organize toplumu AK Parti ailesidir"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,  "Oraya gidenlerin yüzde 99'u bizim canımız ciğerimizken, aralarına karışmış yüzde 1'lik öyle kötü niyetli, öyle hain, öyle düşmanca, bu ülkenin batmasını isteyenler vardı ki, işte iki gün içinde Sincan ve Kazlıçeşme'de bir araya gelen 2.5 milyon kişinin haykırması bir anda onları şaşırttı" dedi.

Bağış, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı'nın Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlediği haziran ayı danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, hükümetlerinin Türkiye'yi dünyanın 16. büyük ekonomisi haline getirdiğini, bunu da sağladıkları "istikrar ve güven" sayesinde başardıklarını aktardı.

Asıl hedefin 'istikrar ve güven" olduğunu vurgulayan Bağış, şöyle dedi:

"Asıl hedeflenen, demokratik yollarla hiçbir zaman alt edemeyeceklerini bildikleri AK Parti'yi, istikrar ve güveni zedeleyerek, Türkiye'yi yeniden o karanlık tünellere sokarak, bulanık suda balık avlamaya alışık zihniyetin yeniden bu milletin kafasını karıştırıp, kardeşi kardeşe kırdırtıp, yeniden Türkiye'de o çarpık zihniyeti kurmasıydı ama benim milletim yemedi. Benim milletim, 'Menderes'i astınız, rahmetli Özal'ı zehirlediniz ama Recep Tayyip Erdoğan'ı size yedirtmeyiz' dedi."

"Taksim'e gidenler de canımız, ciğerimiz"

"Taksime gidenler de bizim canımız ciğerimiz, onlarla bizim aramıza fitne sokmak kimsenin haddi değil" diyen Bağış, "Oraya gidenlerin yüzde 99'u bizim canımız ciğerimizken, aralarına karışmış yüzde 1'lik öyle kötü niyetli, öyle hain, öyle düşmanca, bu ülkenin batmasını isteyenler vardı ki, işte iki gün içinde Sincan ve Kazlıçeşme'de bir araya gelen 2.5 milyon kişinin haykırması bir anda onları şaşırttı. 'Bu kadar basit değilmiş' dediler" ifadelerini kullandı.

"Sadece Türkiye'ye karşı oyunlar değil"

Olayların sadece Türkiye'ye karşı oyunlar olmadığını ifade eden Bağış, şunları söyledi:

"Brezilya, Şili, Endonezya, İngiltere, hatta ABD'nin içindeki bazı olayları toptan değerlendirirseniz, aslında bazı lobilerin, bazı çıkar gruplarının dünyada yükselen yıldızlara, Şili gibi, Brezilya gibi, Türkiye gibi IMF'e borçlarını kapayan, kendi ayağı üzerinde durarak kendi bölgesinde birer ilham kaynağı haline gelen ülkelere karşı tezgahladıkları bir oyun var. Hatırlar mısınız 2-2.5 yıl evvel Başkan Obama bir açıklamada bulundu; 'Dünyada en güvendiğim liderler Cameron ve Erdoğan'dır' dedi. Hemen akabinde ABD'de Wall Street'te, Londra'da gösteriler oldu. Daha sonra işte yaşananlar. Değerli kardeşlerim bu ne ilktir, ne de son olacaktır. 98 yılında Washington'da ulusal güvenlik enstitüsünde bir tezgah kurdular, 99'da Türkiye karıştı. 2007 yılında yine Washington'da aynı çetenin, aynı lobinin başka uzantısı olan Hudson Enstitüsü'nde benzer bir senaryo çalışması yapıldı. O zamanki Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay (Tuğcu) hanımdı, 'Tülay hanıma Taksim Meydanı'nda düzenlenecek bir suikast sonrasında Türkiye karışırsa ne olur?' senaryosu oynandı, arkasından Ergenekon, Balyoz falan gibi işlerin döndüğü ortaya çıktı."

Gezi Parkı olayları öncesinde şubat ayında da benzer bir tartışmanın ABD'de yapıldığının ortaya çıktığını kaydeden Bağış, "Bunların bu planlarını hepimiz bilmeliyiz. Bilmeyenlere anlatmalıyız ama şunu da bilmeliyiz, o planların da üzerinde bir plan var. Bütün planların üstünde bir plan var. O plan, kimilerinin 'muhtar bile olamaz' dediği Recep Tayyip Erdoğan'ı dünya vicdanının sesi haline getirdi. O planın gerçekleştirilmesi için sizler harıl harıl çalıştınız. O büyük planın daha büyük hedefleri var. 2023 hedefleri, 2053, 2071 hedefleri var" diye konuştu.

"Organize toplumun önünde hiçbir güç duramaz"

İstanbul'un su, hava kirliliği gibi kronik sorunlarını birer birer çözdüklerini kaydeden Bağış, şöyle dedi:

"Nasıl o sorunları teker teker çözdüysek, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine de ulaşacak çalışmaları sizlerle birlikte gerçekleştireceğimizi bilen, gören, hisseden o pis tuzakçılar, bunu engellemek için genel başkanımıza göz koydular. 'Ya kontrol edeceğiz ya tasfiye edeceğiz' dediler. Ne kontrol ettiririz, ne tasfiye ettiririz. Organize toplumun önünde hiçbir güç duramaz. Türkiye'nin en organize toplumu AK Parti ailesidir. Biz hiçbir zaman vurup kırmayacağız, yıkıp dökmeyeceğiz, ötekileştirmeyeceğiz. Bu ülkede herkesin dilediğince yaşamasının güvencesi olmaya devam edeceğiz."

Türkiye'nin 2023, 2053, 2071 hedeflerini gerçekleşebilmesi için 2014 seçimlerinin çok önemli olduğunu kaydeden Bağış, "Kimse rehavete düşmesin. Önümüzdeki süreç kolay olmayacak. Her zamankinden kararlı, inançlı, her zamankinden çalışkan şekilde bayrağı yükseltmeye devam etmek zorundayız" dedi.

"Sosyal medyayı ciddiye almadık ama artık hazırlıklıyız"

Gezi Parkı olaylarına hazırlıksız yakalandıklarını kaydeden Bağış, "Hazırlıksız yakalandık belki. Kör noktamız vardı belki. Sosyal medyayı pek ciddiye almadık belki ama artık hazırlıklıyız. Artık ayaklarını denk alsınlar, meydan boş değil, AK Parti her şeyin farkında. Bu millet kendi oyuyla seçtiği iktidarı götürecekse yine kendi oylarıyla götürür. Biz milletin değerlerinden koparsak, kendi insanımıza kem gözle bakarsak, onların düştüğü hatalara düşüp kendi vatandaşımıza 'Bidon kafalı' dersek, 'Göbeğini kaşıyor' dersek, 'Bunlar ne anlar, dağdaki çobanın oyuyla benim oyum bir mi?' dersek bizi de hemen sandıktan kışkışlar ama demokrasilerde sandıkla gelen ancak ve ancak sandıkla gider. Bizi sandıktan başka silkeleyebilecek bir güç yoktur' ifadelerini kullandı.

"Gönlümden geçen isim"

2014 seçimleri için çok çalışmaları gerektiğini kaydeden Bağış, öncelikle yerel seçimlerde muazzam bir başarıyı yakalamak zorunda olduklarını ifade ederek, "Hemen ondan 3.5 ay sonra bu millet tarihinde ilk defa kendi liderini kendi seçecek. Cumhurbaşkanı seçecek demiyorum, liderini seçecek diyorum. Çünkü biz bugüne kadar bilek gücüyle gelmiş hakanlar tarafından yönetildik. Babadan oğula saltanatla geçen sultanlar tarafından yönetildik, maalesef darbe yapan diktatörler tarafından yönetildik. Bir de Meclis'in seçtiği cumhurbaşkanları tarafından yönetildik. Hiçbir zaman en üst liderimizi kendimiz seçmedik. İşte Allah'ın izniyle 2014'ün temmuzunda kendi liderimizi kendimiz seçeceğiz. Kimi seçeceğimiz konusunda benim gönlümden geçenle sizin gönlünüzden geçen konusunda hiçbir fark olmadığından yüzde 100 eminim. 'Onlar muhtar bile olamaz' derken biz bugünleri görüyorduk" dedi.

Bağış, Kadıköy'de son olarak partilerine katılan 500 kişiyi temsilen 5 kişiye rozetlerini taktı.

- İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Egemen Bağış Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title