Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya: Türkiye 'akıllı güç' kavramıyla dünyada daha etkin bir ülke haline geldi

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Türkiye'nin dış politikasının 'akıllı güç' kavramıyla şekillendiğini ve ülkenin dünyanın her coğrafyasında daha etkin bir ülke haline geldiğini belirtti.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, "akıllı güç" kavramıyla şekillenen dış politikayla Türkiye'nin sadece bölgesinde değil dünyanın tüm coğrafyalarında daha etkin bir ülke haline geldiğini belirtti.

Sırakaya, partisinin Gaziantep İl Başkanlığı'ndaki "İl Dış İlişkiler Başkanları Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Ak Parti'nin sorunları, adalet, barış, demokrasi ve bilim merkezli çözmek, devletlerle ikili ilişkilerini olumlu geliştirmek için adımlar attığını ve atmaya devam ettiğini söyledi.

Ak Parti'nin, kuruluşundan bu yana iç ve dış siyasette düzen kurucu politika izlediğini ifade eden Sırakaya, "Düzen politikası gereği olarak hem bölgesel hem de küresel düzeyde daha adil, barışçıl ve demokratik bir dünya oluşumuna katkı sağlamak için partimiz her gün çalışmaya gayret etmektedir." dedi.

Sırakaya, tarihinde 16 büyük imparatorluk kuran Türkiye'nin diploması tecrübesinin diğer ülkelerle kıyas edilmeyecek kadar geniş ve engin olduğunu, ülkenin, vatandaşlarına, soydaşlarına ve gönül coğrafyasına sahip çıkan tek ülke olduğunu dile getirdi.

Dış politikada Türkiye Yüzyılı ile asırlık hedefler

Türkiye'nin, İslam düşmanlığı, ırkçılık ve ötekileştirmeyle uluslararası alanda tek başına mücadele ettiğini vurgulayan Sırakaya, şöyle konuştu:

"Ayrım yapmaksızın FETÖ'den PKK'ya, PYD'den YPG'ye, DHKP-C'den DEAŞ'a kadar adı ne olursa olsun tüm terör örgütleriyle uluslararası platformlarda mücadele eden ülkenin adı Türkiye'dir. Bunca yıl tuğla üstüne tuğla koymamış, herhangi bir esere imza atmamış olanların aksine asırlık hedeflere yürüyor ve buna 'Türkiye Yüzyılı' diyoruz. Kimlik siyasetini değil birlik siyasetini benimsiyoruz. Kutuplaşmak yerine bütünleştiriyor, öteki siyasetinin yerine kucaklaştırıyor ve en önemlisi nefret siyaseti değil muhabbet siyasetini yapıyoruz. Ak Parti, milletine büyük sevgiyle, aşkla, muhabbetle bağlı olarak hizmetlerine devam ediyor."

'Akıllı güç' kavramıyla Türkiye'nin dış politikası şekilleniyor

Dünyada gücün doğasında sertten yumuşağa doğru yönelim yaşandığına dikkati çeken Sırakaya, şunları kaydetti:

"Ak Parti olarak kararlı olarak attığımız milli ve yerli adımlar sonrasında sert, yumuşak güç unsurunun bir arada ve dengeli yürütüldüğü 'akıllı güç' kavramıyla dış politikamızı şekillendirmekteyiz. Akıllı güç kavramıyla Türkiye sadece bölgesinde değil, dünyanın tüm coğrafyasında daha etkin bir ülke haline gelmiştir. Son dönemde batıda İslam ve Türkiye düşmanlığının daha da ileri olduğu bir süreci gözlemlemekteyiz. İsveç'te, Danimarka'da, Hollanda'da Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağına yönelik menfur saldırıları her gün takip etmekteyiz. Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın değişik ülkelerinde insanımıza yönelik saldırıları da günbegün takip etmekteyiz. Bu faciaların yaşanmasına neden olan nefret tohumlarının nasıl ekildiği ise hepinizin malumudur. Biz bunlardan tüm dersleri çıkararak, insanlara, siyasetçilere ve kanaat önderlerine çağrıda bulunarak, suçların, eylemlerin önüne her beraber geçmek için ortak düzende mücadele edilmesi gerektiğini vurguluyoruz."

Konuşmaların ardından program basına kapalı devam etti.

Programa, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Fevzi Şanverdi, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Derya Bakbak, İrfan Çelikarslan, Mesut Bozatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Başkan Vekili Murat Şerbetçi, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve partililer katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Zafer Sırakaya AK Parti Türkiye Dünya Politika Güncel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak 'büyü' iddiası

Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak "büyü" iddiası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title