Haberler

Sözleri seçime damga vurmuştu! CHP adayı Burcu Köksal Afyon'un ilk kadın başkanı oldu

Güncelleme:

Yerel seçim sürecinde DEM Parti'yle ilgili sözleriyle CHP içinde tartışmaların alevlenmesine neden olan daha sonra geri adım atan CHP Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal, resmi olmayan sonuçlara göre Afyonkarahisar'ın ilk kadın belediye başkanı oldu.

"Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak." sözleriyle CHP'de uzun bir süre gerilime neden olan ancak daha sonra geri adım atan CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, resmi olmayan sonuçlara göre kentin ilk kadın belediye başkanı oldu.

KENTİN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLDU

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal, resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 50,74 oy oranıyla seçimi birinci sırada tamamladı. 68 binden fazla oy alan Köksal, Afyonkarahisar'ın ilk kadın belediye başkanı olma unvanına da sahip oldu.

Sandıkların tamamının açıldığı kentte Köksal'ın yakın rakibi AK Partili Hüseyin Ceylan Uluçay yüzde 31,83'lük oy oranıyla seçimi ikinci sırada tamamladı. MHP ise yüzde 10,88 oy alarak seçimi üçüncü sırada tamamladı.

NE OLMUŞTU?

Burcu Köksal "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak." sözleriyle CHP'de uzun bir süre gerilime neden olmuş ancak daha sonra "Belediye Başkanı olduğumda belediyenin kapısı etnik kökeni, mezhebi, görüşü ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan, bu ülkeyi seven, bu ülkenin birliğini ve bölünmez bütünlüğünü savunan herkese ardına kadar açık olacaktır." ifadelerini kullanarak geri atmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Burcu Köksal DEM Parti Afyon Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

Hasan Sabri Tüçel:

CHP ittifak yapmadan tek başına girdiği tüm şehirlerde patlama yapmıştır. DEM siz bir CHP ulusalcı ve Milliyetçi oylarıyla kazanmıştır. Artık CHP özüne, ilkelerine döndüğü sürece yolu açık olacaktır.

97
36
yanıtYanıtla
ali tartan:

İttifak yapmadan derken yuh utanmıyorsun da

yanıt1
yanıt5
Eren çetin:

Dem’in türkiye geneli %8 oyu nerde peki ? Chp saflarına gectiğine inanıyorsan burdaki asıl saf sensin

yanıt1
yanıt2
Ali Teke:

Bravoooo Başkan

103
12
yanıtYanıtla
Mert Kafkas Sahin:

CHP belediyeciliği ile tanışacak Afyon. Hayırlı olsun.

84
22
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Çöküş

23
47
yanıtYanıtla
ayten sağdıç:

neden çöksun dolar mı artacak :D

yanıt0
yanıt0
Benim Kkk:

Içinden gecmis helal olsun hepisi gelse gecemiyor

53
8
yanıtYanıtla
Ismail Ismail:

chp ye asla oy vermem.. ama yerel de böyle vatansever ablalara abilere oy veririm. allah muvaffakk etsin. inşallah başarılı olur.

33
15
yanıtYanıtla
tamer topaloglu:

Ne oldu bu anketcilere akp şöyle akp böyle idi

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title