Haberler

    Abdüllatif Şener CHP'ye Yeşil Işık Yaktı

    Güncelleme:

    Şener, "2015 seçimlerinde CHP'den aday olacak mısınız" sorusuna "Şu an erken bir tarih. Henüz verilmiş bir kararım yok" diyerek açık kapı bıraktı.

    CHP yönetimi 2015 seçimleri için "Merkez sağa da, sola da kapımız açık" mesajı veriyor. Adaylık için ismi geçenlerden biri de Abdüllatif Şener. Al Jazeera'nin "2015 seçiminde CHP'den aday olmayı düşünür müsünüz?" sorusuna, Şener, "Şu an erken bir tarih. Henüz verilmiş bir kararım yok" dedi.

    YEMEKTE BİR ARAYA GELDİLER

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 22 Ocak Perşembe akşamı İstanbul'da iş adamlarıyla bir araya geldi. Bir iş adamının ev sahipliğinde gerçekleşen yemeğe AK Parti'nin kurucularından ve eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna da katıldı. 2015 seçimlerine doğru fotoğraflara yansıyan bu görüntü "Şener ve Gürtuna CHP'den aday mı olacak?" sorusunu akıllara getirdi.

    CHP'YE VE SİYASETE KAPILARI KAPATMADI

    Al Jazeera'nin bu sorusunu yanıtlayan Abdüllatif Şener CHP'ye ve siyasete kapıları kapatmadı. Yemeği iş adamlarının düzenlediğini ve onlardan gelen davet üzerine katıldığını belirten Şener "Şu anda siyasetle ilgili bir girişimim yoktur. Dolayısıyla şu an ne yapacağımla ilgili erken bir tarih. Henüz verilmiş bir kararım yok" dedi.

    "MERKEZ SAĞA DA SOLA DA KAPIMIZ AÇIK"

    CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de Al Jazeera'ya yaptığı açıklamada bu organizasyonun esnaf kuruluşları tarafından düzenlendiğini ve yemeğe, geçmişte merkez sağda siyaset yapan eski ANAP'lı ve DYP'li işadamlarının da katıldığını söyledi.

    Tekin "Ülkenin gidişatından herkes rahatsız. Bu kötü gidişatı durdurmak için geçmişte merkez sağda ve solda siyaset yapan herkese 'Gelin el birliği ile huzuru sağlayalım' diyoruz" ifadelerini kullandı.

    "Siyaset sadece milletvekili olarak inşa edilecek bir şey değil" diyen Tekin, geçmişte merkez sağda ve solda siyaset yapanlara kapılarının açık olduğunu belirtti.

    KILIÇDAROĞLU'NUN CHP'DE BİRLEŞME ÇAĞRISI

    CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da 20 Ocak Salı günü partisinin grup toplantısında seçmene aynı mesajı vermişti. Kılıçdaroğlu "Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Ayrılık zamanı değil, birleşme zamanıdır. Türkiye'nin çıkarları için, çocuklarımız için, özgür ve bağımsız Türkiye için tek adres CHP. Geçmişte merkez sağda ve solda yer alabilirler. Nerede yer alırlarsa alsınlar kucağımızı açıyoruz. Bayrağımız, vatanımız için açıyoruz. Gelin, altı ok sizleri bekliyor." demişti.

    CHP'NİN TRANSFERLERİ

    30 Mart yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na MHP kökenli Mansur Yavaş'ı aday gösteren CHP Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise MHP ile birlikte Ekmeleddin İhsanoğlu'nu çatı aday göstermişti.

    2011 genel seçimlerinde de CHP Turhan Tayan, Aytun Çıray ve Sinan Aygün gibi daha önce merkez sağda siyaset yapmış isimlere yer vermişti. CHP'nin 18'inci olağanüstü kurultayında ise CHP eski Refah Partisi ve Fazilet Partisi milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine CHP'de siyaset yapmaya başladı. Kılıçdaroğlu kurultay sonrasında Bekaroğlu'na yeni parti yönetiminde de yer verdi.

    Seçim stratejisinde 'Herkese kapımız açık' mesajı veren CHP'nin partili kaynakları da aday listesinde, Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin yakınları, akademisyen ve sanatçılar arasından isimlere yer verilebileceğini işaret ediyor.

    Kaynak: Aljazeera / Politika

    Kemal Kılıçdaroğlu Abdüllatif Şener Gürsel Tekin İstanbul Sıkıcı Politika Haberler

    Bakmadan Geçme

    Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
    500

    Yorumlar (116)

    Burak Keskin:

    Siyasi görüşü ne olursa olsun Abdüllatif bey dürüst bir insan. Ama takım tutar gibi parti tuttuğumuz için herkes olaya ideolojik bakıyor. Ya aşırı sevgi gösteriyoruz ya da acımasızca eleştiriyoruz. Yapmamız gereken sorgulamak. Hem kendimizi hem de karşımızdakini. Saygılar

    23
    14
    yanıtYanıtla
    tek dil tek türkiye:

    adam gibi adam çerkezlerin gururu

    28
    8
    yanıtYanıtla
    emre:

    HAİİİİİİİİN YALAKAAAA ŞENER. .

    18
    18
    yanıtYanıtla
    Erdeniz:

    Akp, yi ilk çözen adam . Tebrik ediyorum! Aslında hepimiz cumhuriyetciyiz, Başka liman yok.

    27
    8
    yanıtYanıtla
    vatan:

    abdüllatif şener adam gibiadamdır hemde vatanseverdir

    24
    10
    yanıtYanıtla
    39 trakyalı:

    inşallah dürüst adam bence yakışır

    21
    13
    yanıtYanıtla
    çapulcusavarMobil-ANDROID:

    siyaset çöplüğünde canlanmak isteyen tuzluk

    10
    23
    yanıtYanıtla
    koraymobilWeb@haberler.com:

    Vatan sever olarak diyomki akp yi devirmek icin her yol mubah

    23
    9
    yanıtYanıtla
    ~AHMET~mobilWeb@haberler.com:

    Chp kimi transfer ederse etsin alacağı oy aynıdır, ha Tuzluklarıda almayı unutmasın :

    13
    18
    yanıtYanıtla
    Seref yuksekmobilWeb@haberler.com:

    Muhsine yamuk yapti ak partiyi bölmeye calisti tam layik oldugu yer chp sivastan iceri giremiyor yuzu kalmadi

    11
    18
    yanıtYanıtla
    Tüm 116 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title