Haberler

80 Yılda Yapılamayanları 8 Yılda Yaptık

Güncelleme:

Veysel Eroğlu, Türkiye'de 80 yılda yapılamayanları AK Parti iktidarının 8 yılda başardığını söyledi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de 80 yılda yapılamayanları AK Parti iktidarının 8 yılda başardığını ve Türkiye'yi dünyada gıpta ile bakılan bir ülke haline getirmeyi başardığını söyledi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2008 yılında koruma altına alınarak onarılan Suriye'nin Halep kenti bulunan ve sınırlarımız dışındaki tek tapulu Türk toprağı olan Süleymanşah Türbesi'ni ziyaret etti.

Şanlıurfa temaslarının ardından helikopter ile Halep'e giden Bakan Eroğlu, Türkiye'nin Halep Başkonsolosu Ayhan Keçeci tarafından karşılandı. Türk askerleri tarafından gerçekleştirilen resmi törenin ardından türbeyi ziyaret eden Eroğlu, Süleymanşah'ın ruhuna dua etti. Türbede dua ettikten sonra Karakozak Saygı Karakolu'na geçen Bakan Veysel Eroğlu, şeref defterini imzaladı ve askerlerle bir süre sohbet etti. Süleymanşah Türbesi'nin bulunduğu alanın sınırlarımız dışındaki tapulu tek Türk toprağı olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, "Şanlı bayrağımız burada dalgalanıyor. Resmi açılış öncesi burada yapılan çalışmaları görmek ve Süleymanşah'ın ruhuna fatiha okumak için buradayız. Maalesef geçmişte Türkiye ile Suriye arasına örülmüş duvarlar vardı. Fakat bu duvarlar suni duvarlardı. Hükümetimizin yaptığı girişimler neticesinde halkların hasretini bitirmek üzere sınır kapıları açıldı" diye konuştu.

Suriye temaslarının ardından Adıyaman'a giden Bakan Eroğlu, Vali Ramazan Sodan ve AK Partili Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ı makamında ziyaret ettikten sonra caddeleri dolaşıp, esnaflarla sohbet etti.

AK Parti il başkanlığına da giden Bakan Eroğlu, burada il başkanı İbrahim Halil Fırat ve partililer tarafından karşılandı. Burada toplanan partililerine hitap eden ve AK Parti iktidarı ile bir zamanlar 50 cent'e muhtaç olan Türkiye'nin kasası dolu örnek bir ülkeye dönüştüğünü belirten Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

"2002 yılından bu yana Türkiye'de neler değişti bunları görmek ve her fırsatta anlatmamız gerekiyor. İktidara 2002 yılında geldiğimizde bütün bankaların için boşaltılmış, 50 Milyar dolar borç vardı. Bir zamanlar 50 cent'e muhtaç olan ülkemizin kasasında şimdi 809 milyar dolar döviz var. Türkiye borçlarını ödemekle yetinmedi, bugün kasasında likit doları, altın rezervi bulunan bir ülke oldu. Bir zamanlar enflasyon yüzde yüz iken, şimdi yüzde dörtlere düşmüştür. Dünyanın en büyük ekonomisine sahip 10 ülkesinden biri olmayı hedefliyoruz. 8 yılda yaptıklarımıza bakacak olursak ne dediğimizi daha iyi anlarsınız. Bizden önce 80 yılda yapılamayanları 8 yılda sizlerin desteği ve verdiğiniz oylarla başardık. Haziran'da yapılacak seçimlerde Adıyaman yine kendine yakışan bir şekilde verdiği oylarla partimizi iktidara taşıyacak."

Bakan Eroğlu temaslarının ardından Ankara'ya gitmek üzere helikopter ile Şanlıurfa'ya hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title