Haberler

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü

TBMM'de milletvekilleri ve personeli sigarayı bırakmaya teşvik etmek amacıyla, "Bırakmak İstiyorum" adlı belgesel film gösterimi gerçekleştirildi.

TBMM'de milletvekilleri ve personeli sigarayı bırakmaya teşvik etmek ve sigarayı bırakanlara destek olmak amacıyla, "Bırakmak İstiyorum" adlı belgesel film gösterimi gerçekleştirildi.

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte  konuşan TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, Meclis idare teşkilatı olarak her konuda topluma örnek olmaya ve örnek mesajlar vermeye çalıştıklarını,  çeşitli sosyal faaliyetlere öncülük yaptıklarını ifade etti.

Bu çerçevede 6 ay önce sigaraya karşı bir mücadele başlattıkların vurgulayan Neziroğlu, şunları söyledi:

"Sigarayı bırakmaya teşvik ettik. Ankara'daki birimlerimizde 208, İstanbul'dan  da 105 olmak üzere toplam 313 arkadaşımız bu sigarayı bırakma sürecine dahil olmak için başvurdu. Bu süreç halen devam ediyor. Ümit ediyorum bu süre bittiğinde sigaradan tamamen kurtulurlar.

Biz bu sosyal projelere, 'projeden bir kişi dahi faydalansa bizim için önemlidir' diye bakıyoruz.  Onun için bugün de umarım bir değil, çok daha fazla arkadaşımız bu konuşmalardan ve filmden etkilenir ve sigarayı bırakır. Daha sağlıklı bir toplum oluruz."

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Seylan da tütün bağımlılığının dünyada önlenebilir ve en önemli halk sağlığı sorunlarından biri olduğunu söyledi.

Dünyada 1 milyar 200 milyon insanın tütün bağımlısı olduğu ve tütün ürünleri kullandığını, her yıl 6 milyon insanın tütüne bağlı hastalıklardan hayatını kaybettiğini ifade eden Seylan, "Bunlara baktığımızda ne kadar büyük bir faciayla karşı karşıya olduğumuzu anlarız" dedi.

Seylan, Türkiye'nin yılda tütüne  20 milyar dolar harcadığına dikkati çekerek, tütünle mücadeleye ilişkin çalışmaları anlattı.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Seçil Özkan da sigarayla mücadele çerçevesindeki çalışmalara değinerek, 2008 yılında 15 yaş üzeri nüfusta yüzde 31.2 olan sigara kullanımı oranının 2012'de yüzde 27'lere indiğini kaydetti.

Daha sonra yapımcılığını Ömer Faruk Sorak'ın, yönetmenliğini Yücel Yolcu'nun yaptığı ve sigara bıraktırma terapisti Emre Üstünuçar'ın rol aldığı "Bırakmak istiyorum" adlı belgesel gösterildi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

İrfan Neziroğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title