Haberler

"Polise Tokat Atmak Densizliktir"

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan'dan Polis'e Tokat Atan BDP'li Vekile Sert Tepki

Başbakan Erdoğan AK Parti Grup Toplantısında Konuşuyor.

İşte Konuşmasının Satır Başları...

Erdoğan konuşmasına Nevruz Bayramı'nı kutlayarak başladı. Erdoğan, "Baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramı'nın kardeşliğe ve barışa vesile olmasını diliyorum" dedi.

Silopi ilçesindeki Nevruz kutlamalarında polise tokat atan BDP'li vekille ilgili konuşan Erdoğan:

"Bir milletvekili, milletvekilliğii onurunu, şerefini bu kadar ayaklar altına alabilir mi? Bizzat kendileri şiddete başvurmaya başladılar.

Dokunulmazlığın arkasına sığınıp polise tokat atmak en hafif tabiriyle densizliktir. Bu olayla ilgili derhal hukuki sürecin başlatılmasını istiyoruz. Bu densizliğin hesabı hukuk çerçevesinde sorulacaktır.

Benim Kürt kökenli vatandaşımın da kendisini temsil ettiği iddiasında olanların nasıl bir ruh hali içinde olduğunu görmesini istiyorum.

Bunlar şiddetten, istismardan besleniyor. Ellerine taş alarak, polise tokat atarak, bizzat kendileri şiddet uyguluyor.

Gençleri sokağa dökmek istediler başaramadılar. Çocukların eline taş verdiler, kendi kirli emelleri için çocukları kullandılar, başarılı olamadılar. Şimdi iş başa düştü, kendileri şiddeti ele aldılar. Gereken yapılacaktır. Ben milletimize sağduyusundan dolayı teşekkür ediyorum.

Polise el kaldıracak kadar mantık ve izanlarını kaybetmişler." dedi.

RUSYA İLE VİZELERİN KALDIRILMASI

Rusya ile Türkiye arasında vizelerin kalkması, turizm gelirlerini olumlu etkileyecek.

18 MART

Çanakkale kahramanlarımızı ve şehitlerimizi bir kez daha yad ettik. Çanakkale'deki şehitlik, Çanakkale şehitlerinin bir kahramanlık abidesi olduğu kadar, bizim millet olarak, 74 milyonun kardeşliğinin de bir abidesidir.

Diyarbakır'dan Edirne'ye, Samsun'dan Adana'ya, İzmir'den Ankara'ya kadar her ilimizden Mehmetçik orada koyun koyuna yatıyor.

Biz iktidara geldiğimizde Çanakkale Şehitliğimiz adeta bir harabeydi. Yeni Zelandalıların, Avustralyalıların kabristanları çok başkaydı. Tüm o bölgeyi elden geçirdik ve şimdi yeni bir yatırım daha yapıyoruz orada. Bir kez daha Çanakkale Zaferimizin 96. yılını kutluyor, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun.

CİDDE EKONOMİK FORUMU

Şunu hükümetimiz ve Ak Parti adına ifade etmek zorundayım ki aktif dış politikamız sayesinde inanın bugün komşu ülkelerin caddelerinde elini kolunu sallayarak yürüme imkanımız kalmadı.

Bunu şikayet için değil bize olan ilgiyi somutlaştırmak için söylüyorum.Gittiğimiz her yerde insanların bizi selamladığına bize hayır duaları ettiğini gördük. Bize ülkemize yönelik bu teveccüh bizi kibre değil büyük bir hassasiyete sevk etmelidir.

LİBYA KONUSU

Şu anda küresel bir olayda kimin ne dediğine değil Türkiye'nin ne dediğine bakılıyor. Türkiye'nin ağzından çıkacak kelime dikkatle dinleniyor. Bu durum bize çok büyük bir sorumluluk yüklüyor.

Biz günü kurtaran açıklamalarla yetinemeyiz. Her sözümü adalet terazisinde tartarak konuşmak zorundayız. Bizim temel ilkelerimiz belli. Bizim dış politikamız, barış adalet üzerine kuruludur. Farklı kelimelerle ifade edebiliriz. Mısır için sesini yükselten Başbakan Libya için neden susuyor diyen haksız eleştirilerle karşılaşıyoruz.

Biz neyi ne zaman söyleyeceğimizi iyi biliriz. Biz bakkal dükkanı değil dünyanın en önemli ülkelerinden biri Türkiye'yi yönetiyoruz. Bizi tepkisizlikle suçlayanlar gelişme yaşanan ülkelerin kimi örnek aldıklarına iyi baksınlar. Biz değişimin tarafındayız.

Biz demokrasinin insan haklarının tarafındayız. Biz zulmün tarafından değil halkın, kardeşliğin, uzlaşmanın yanındayız. The Guardian gazetesinin muhabiri tutuklanıyor ve Türkiye'nin devreye girmesi isteniyor. Bunları göremeyenler başlarını gömdükleri kumlardan çıkartsınlar.

Bizim Libya ile ilişkilerimiz petrolle ilgili değildir. Türkiye'nin oradaki meteahhitlik ilişkileriyle de sınırlı da değildir. Orada bizzat Libya'nın birlik ve beraberliğidir, bizim en önemli amacımız budur. Atasözlerimize bile girmiş. Atatürk'ün hatıralarına girmiş, Tobruk'un, Zafiye'nin derdi hiç şüphesiz bizim derdimizdir.

Libya'da hadiseler başlayınca biz iki tarafla da diyalog halindeydik. Biz Kaddafi ile de oğlu ile de görüşmelerimizi yaptık. İlişkinin koptuğu an herşeyin bittiği andır. Diplomaside ilişki koparılmaz ilişki sürdürülür. Libaya'da da değişimin sorunsuz gerçekleşebilmesi için kılı kırk yararak yapmaya çalıştık.

Saniye saniye olanları izledik. son tespitlerimize göre Libya'da 500 vatandaşımız var. Onun dışında 25 bin vatandaşımızı tahliye ettik. bütün yaptığımız ilişkilerde hassasiyetleri hep göz önünde bulundurduk. En son dün akşam Sayın Obama ile görüşmelerimiz oldu.

Önceki gün İngiltere Başbakanı ve Hollanda başbakanıyla görüştüm. Kaddafi'ye onurlu bir şekilde çekilmesi tavsiyesinde bulunduk. Tekrar ediyorum bizim hassasiyetimiz Libya'daki değişimin sorunsuz olması içindiydi. Biz Libya kendi meselesini harici müdahalelerle değil kendisi çözsün istedik.

Bizim Libya'ya müdahale konusundaki endişemiz son derece haklı bir endişedir. Bu tür operasyonların hiç bir işe yaramadığını işgale dönüştüğünü gördük.. Paris toplantısını elbette eleştireceğiz. Libya'ya operasyon meşru bir zeminde yapılmalıdır ve bunun adresi de Birleşmiş Milletler'dir.

Biz tutumumuzu NATO'da bildireceğiz. Ardından da kamuoyunu bilgilendireceğiz. Bizim ilkesel tutumumuz belli. Uygulamadaki tutumumuzu da kendikerine anlatacağız. Dışişleri Bakanımız da son yaşananlarla ilgili muhalefeti ayrıca ziyaret edecek.

Biz istişarelerimize devam ediyoruz. Libya'nın iç barışını temel mesele olarak görüyoruz. Türkiye asla ve asla Libya halkına silah doğrultan taraf olmayacaktır.

Türkiye'nin tavrı son derece nettir. Bahreyn ve Yemen'de yaşanan olaylarla ilgili endişemizi dile getiriyoruz. Bir meshep çatışmasının yaratılmasından çekiniyoruz. Bunu önlemek için yoğun bir diplomasi yürütüyoruz. Sorumluluğumuzun farkındayız.

Bu dönemde AK PArti döneminde ne olmuşsa hükümetimiz orada yer alacaktır hükümetimiz tribündan bir izleyici olarak kalmayacaktır. Ümit ediyorum ki bölgedeki değişim tabii seyrinde sağlıklı bir şekilde devam eder. Bunu sağlamak için gerekli tavsiyelerimizi sürdüreceğiz.

Bizim iktidar olarak ana muhalefetiyle, yazarıyla çizeriyle çok büyük önem arzettiğini ifade etmek istiyorum. Bölgede tarih yazılıyor ve Türkiye o tarihe not düşüyor.

Seçim tarihinin yaklaştığı bu günlerde Aday adaylarımızın yoğun ilgisi ile karşılaştık. İşimiz çok zor. Diğer partiler ortada. Bu kadar ilgi olduğuna göre doğru istikameteyiz.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

title