Haberler

Polemik Hastanede Bitti

Güncelleme:

Kılıçdaroğlu: Başbakan En Kısa Zamanda Bir Sağlık Kuruluşuna Başvursun

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir şubeleri tarafından CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Yılın Siyasetçisi' ödülü verildi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi ile ilgili kullandığı ifadeleri 'Densiz' olarak nitelendirerek, "Benim Başbakana önerim var. En kısa zamanda bir sağlık kuruluşuna başvursun" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu akşam İstanbul'dan özel uçakla Eskişehir'e geldi. Anadolu Üniversitesi Havaalanı'nda çok sayıda partili tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu yaklaşık 100 araçlık konvoyla kent merkezine hareket etti. Kılıçdaroğlu ilk olarak DSP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından Kent Park içerisine konulan 'Demokrasi ve Özgürlük Heykeli'nin açılış törenine katıldı.

BÜYÜKERŞEN'E ÖVGÜ

Kent Park'ta Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve kalabalık bir topluluk tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada, "Parklar ve parkları süsleyen anıtlar bir kentin onurudur. Sayın Büyükerşen, kent kültürünün en güzel örneklerini Eskişehir'e ve Eskişehirlilere gösterdi. Umuyorum bu İstanbul, Ankara ve Kars'a da örnek olur. Eğer biz bunları yaparsak, bu örnekleri çoğaltırsak Türkiye'de kentin, kentlinin önemini daha iyi vurgulamış oluruz. O açıdan sosyal demokrat belediyecilik örneğini Eskişehir'de hocamız çok güzel örnekleriyle ortaya koydu. Sadece anıt yapmadı, büyük parklar da yaptı. büyük parklarda insanlar özgürce dolaşıyorlar. Kent kültürünün en önemli özelliklerinden birisi de odur. Evlerde dört duvar arasında değil, kentte özgürce dolaşmak çok daha önemlidir. Eskişehir'de yapılan çok şey var. Hocamız bu konuda defalarca Eskişehirlilere bilgi vermiştir. Sosyaldemokrat belediyecilik anlayışıla gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Kılıçdaroğul bir gazetecinin "Hocamızı ne zaman partinizde göreceğiz?" sorusu üzerine "Onları daha sonra görüşeceğiz arkadaşlar" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kent Park'ın ardından Anemon Otel'de Çağdaş Gazeteciler Derneği ve ADD Eskişehir şubelerinin ortaklaşa düzenlediği 'Uğur Mumcu'yu Anma' etkinliğine katıldı. Etkinliğe Kılıçdaroğlu'nun yanısıra Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Genel Başkan Yardımcıları Süheyl Batum, Gürsel Tekin, CHP Eskişehir Milletvekilleri Tayfun İçli ve Murat Sönmez,DSP'li Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, İstanbul Barosu Başkanı Doç.Dr.Ümit Kocasakal, Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel başkanı Ahmet Abakay ile çok sayıda kişi katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan etkinlikte Şef Murat Göktaş yönetimindeki Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası konser verdi, Hülya Kazan da piyanoda Lilian Tonella, kanunda Öke Ünler'in eşliğinde Turkuvaz şarkılar söyledi. Kılıçdaroğlu sanatçıları alkışladı.

Ardından Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şubesi tarafından yılın başarılı kişilerine ödülleri verildi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Yılın Siyasetçisi' ödülünü aldığı törende yılın sporcusu ödülü voleybolcu Neslihan Demir Darnel'e, Centilmen sporcu ödülü Eskişehirsporlu Sezgin Coşkun'a, Yerel Televizyon Programcısı ödülü Kanal 26 Televizyonu'ndan Şaban Bağcı ve Banu Öge'ye, Tiyatro Sanatçısı ödülü Özlem Boyacı ve Arif Pişkin'e, Çevre ödülü Gürleyik Köylülerine,Yılın demokrasi ve hukuk savaşçısı ödülü İstanbul Barosu Başkanı Doç.Dr.Ümit Kocasakal'a, Yılın Cumhuriyet Sanatçısı Gürer Aykal'a, Yılın hukukçusu ödülü Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'a. Yılın Gaazetecilik Özel Ödülü' de halen cezaevinde bulunan gazeteci Mustafa Balbay'a verildi.

EZBERİ BOZULDU, MERAKLANMASIN KİMSAYISINI DA BOZACAĞIM

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Baş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Haberler

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title